• BIST 10739.57
  • Altın 2511.269
  • Dolar 32.2117
  • Euro 35.01
  • İzmir 27 °C
  • Manisa 23 °C
  • Balıkesir 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Eğitim Sendikaları Aliağa'da Tek Ses

Eğitim Sendikaları Aliağa'da Tek Ses
Türkiye, İstanbul Eyüpsultan'daki bir özel lisede yaşanan ve bir eğitimcinin hayatını kaybettiği silahlı saldırı ile sarsıldı. Eğitimciler yaşanan olayı kınamak ve yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek için Türkiye genelinde iş bırakarak basın açıklaması

sendikalar-02.jpg

Can Korkusuyla Eğitim Olmaz

Türkiye, İstanbul Eyüpsultan'daki bir özel lisede yaşanan ve bir eğitimcinin hayatını kaybettiği silahlı saldırı ile sarsıldı. Eğitimciler yaşanan olayı kınamak ve yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek için Türkiye genelinde iş bırakarak basın açıklaması yaptı. "Can korkusuyla eğitim olmaz; yaşamak istiyoruz!" başlıklı açıklamada, "Savaşlarda bile hedef alınmaması üzerine uluslararası anlaşmalar olan, dünyanın en güvenli mekanları olması gereken okullar, Türkiye’de şiddet sarmalının kucağına itilmiştir," ifadelerine yer verildi, okullardaki güvenlik sorunlarına ve eğitimcilerin artan endişelerine dikkat çekildi. 

Aliağa'dada konu ile ilgili olarak Hükümet konağı önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasından önce hayatlarını kaybeden tüm eğitimciler ve İbrahim Oktugan için saygı duruşunda bulunuldu.

sendikalar-04.jpg

Acil Eylem ve Reform Çağrısı 
Eğitim Sendikaları, açıklamalarında, "‘İtibardan tasarruf’ olmuyor da güvenlikten olur mu?! Gerekli adımların atılması için daha kaç eğitim emekçisinin, kaç öğrencinin can vermesi gerekiyor?" diyerek, eğitim alanında güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini vurguladı. Açıklamada, özel ve devlet okulları dahil tüm eğitim kurumlarının güvenliğinin sağlanması, faillerin caydırıcı şekilde cezalandırılması, toplumsal şiddeti teşvik eden içeriklerin denetlenmesi ve eğitim müfredatında şiddetin yanlış olduğunu öğreten derslerin yer alması gerektiğine dikkat çekildi. "Özel ya da devlet okulu ayırmaksızın, tüm okulların güvenliği derhal sağlanmalıdır. Devleti yönetenler hem devlet okullarını güvenli hale getirmeli, kadrolu güvenlik personeli atamalı ve giriş kapılarına dedektörler koymalıdır. Özel okullarda da aynı güvenlik önlemlerinin alınması şart koşulmalı ve bu konuda sıkça denetim yapılmalıdır," ifadeleriyle, güvenlik önlemlerinin acilen artırılması çağrısında bulunuldu.

sendikalar-05.jpg

Eğitim Camiasının Talepleri 
Eğitim sendikalarının açıklamasında: "Özel ya da devlet okulu ayırmaksızın, tüm okulların güvenliği derhal sağlanmalıdır. Devleti yönetenler hem devlet okullarını güvenli hale getirmeli, kadrolu güvenlik personeli atamalı ve giriş kapılarına dedektörler koymalıdır. Özel okullarda da aynı güvenlik önlemlerinin alınması şart koşulmalı ve bu konuda sıkça denetim yapılmalıdır. Failler toplumun vicdanını rahatlatacak ve yeni olaylar açısından caydırıcı olacak şekilde cezalandırılmalı, bunun yasal altyapısı yoksa derhal oluşturulmalıdır. Ahlak bekçiliğine soyunan RTÜK’ün toplumsal şiddeti başlıca gündemi haline getirip, mafya ve suç temalı TV yapımlarını denetlemesi sağlanmalıdır. İçine bin bir tane gereksiz ve hatta zararlı içerik doldurulan müfredat yerine şiddetin çağdışı ve yanlış olduğunu öğreten toplumsal yaşam dersleri içeren programlar hazırlanmalıdır" denildi.

Milli Eğitim Bakanı'nın açıklamalarında eğitim sisteminde yaşanan olumsuzlukların temel nedeni olarak öğretmenleri işaret ettiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "CİMER uygulamasının veliler tarafından bir baskı aracı olarak kullanılması, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim alanındaki sorunlara çözüm bulmak yerine öğretmenleri ve idarecileri veli ile öğrencilerin karşısında tek sorumlu olarak bırakması, mevcut duruma zemin hazırlamıştır." İfadeleri kullanıldı. Yapılan basın açıklamasında eğitimciler Milli Eğitim bakanının kendilerine yeterince sahip çıkmadığını belirterek bakan Yusuf Tekin'i istifaya davet ettiler.

Basın açıklamasının ardından eğitimciler, sendikalar, açıklamaya destek veren sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşlar sloganlar eşliğinde Demokrasi Meydanı'na yürüyüşe geçtiler. Eğitimciler meydanda önlüklerini ve tepkilerini gösteren pankartlarını bıraktı.

sendikalar-06.jpgsendikalar-08.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894