• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 20 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Çanakkale 16 °C

Dünya Turizminin Kalbi İzmir'de Atacak

Dünya Turizminin Kalbi İzmir'de Atacak
Dünyanın 90 ülkesinde üyesi bulunan, turizm profesyonellerinin en eski sivil toplum örgütü SKAL İnternational’ın İzmir’de 16-21 Ekim 2024 tarihlerinde yapılacak Dünya Kongresi için nefesler tutuldu.

truzim-04.jpg

Dünyanın 90 ülkesinde üyesi bulunan, turizm profesyonellerinin en eski sivil toplum örgütü SKAL İnternational’ın İzmir’de 16-21 Ekim 2024 tarihlerinde yapılacak Dünya Kongresi için nefesler tutuldu. Yapıldığı her kentin turist sayısını ertesi yıl yüzde 30’a kadar yükselten kongre için İzmir’in yanı sıra Türkiye’nin büyük turizm birlikleri ile devlet ve özel sektör kurum ve kuruluşları el ele verdi.

İzmir; bu yıl 83.ncüsü gerçekleştirilecek SKAL İnternational Dünya Kongresi için Romanya’nın Bükreş, Rusya’nın St. Petersburg ve Hindistan’ın Kalküta şehirleriyle yarıştı. Yarışmayı kazanarak, daha önce birer kez İstanbul ve Antalya’da da yapılan kongreyi 17 yıl sonra tekrar ülkemize taşıdı.   

5 gün sürecek kongreye;  aralarında tur operatörleri, konaklama sektörü, havayolları, sosyal medya,  İncoming ve Outgoing temsilcileri, organizasyon ve taşıma firmaları, destinasyon  ve restaurant yetkilileri, tur şirketleri, akademisyenler, araştırmacılar  ve turist rehberleri ‘nin de yer alacağı yaklaşık 600 konuk katılacak. Dünya çapında bir çok turizm profesyoneli İzmir’de bir araya gelerek tanışma olanağı bulacak, firmalarını dünyaya tanıtacak, yeni iş bağlantıları yapacak. Dünyanın her yerinden gelen turizmciler arasında yeni dostluklar oluşurken, yeni yerler keşfetmeleri sağlanacak. Swiss Otel Büyük Efes İzmir Ana Kongre Merkezi olarak görev üstlenirken, bir çok turizm tesisi kongre süresince konuklara ve etkinliklere ev sahipliği yapacak.  Organizasyon SKAL İnternational İzmir Kulübü ev sahipliğinde, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği(ETİK), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve  Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB)  işbirliğiyle gerçekleştirilecek. Etkinlik ve faaliyetlere başta Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir  Vakfı ( İZVAK), İzmir Fuarcılık A.Ş. (İZFAŞ), Çeşme Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Sun Express, Corendon   ve Türk Hava Yolları,  TARKEM, TUROYD, Alaçatı Turizm Derneği, MPI Türkiye, IFITT Türkiye olmak üzere çeşitli kurum, kuruluş, firma ve turizm bileşenleri  destek verecek.

truzim-01.jpg

İZMİR VE TÜRKİYEYİ DÜNYAYA TANITMAK İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Başarısından kuşku duymadıkları kongrenin başta İzmir’li turizmcilerin birlik ve beraberliğinin eseri olacağını belirten SKAL İnternational İzmir Kulübü  Yönetim Kurulu Başkanı Güner Güney, kongreyi  İzmir’i ve Türkiye’yi dünyaya tanıtmak için büyük bir fırsat olarak gördüklerini söyledi. Güner Güney; “83.üncüsünü düzenleyeceğimiz SKAL İnternational Dünya Kongresi’nde  tüm İzmir turizmcileriyle beraber olarak harika bir kongre geçireceğiz.  İzmir’i ve ülkemizi  dünyaya tanıtacağız. Bu organizasyonu gerçekleştirmede en büyük destekçimiz Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK),  Türkiye Seyahat Acenteleri  Birliği (TÜRSAB), İzmir Ticaret Odası, İzmir Rehberler Odası, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Valiliği başından beri her zaman bize destek oldular. “

ALTI YÜZ KARAR VERİCİ YÜZDE OTUZ TURİST ARTIŞI

“Bu kongrenin İzmir ve Türkiye turizmine çok büyük katkılar yapacağına eminiz. Çünkü çarpan etkisi yaratacaktır. Yapılan araştırmalarda SKAL Dünya Kongresi yapılan şehirlerde ertesi yıl yüzde 20 – 30 turist artışı sağlandığı saptanmıştır.  İzmir’de bunu sonuna kadar hak ediyor. Dünyanın 95 ülkesinden 600 dolayında katılımcı bekliyoruz. Tam bir dünya karması olacak. Katılanların içinde turizmin tüm bileşenleri olacak. Özellikle şunu belirtmeliyim ki 600 karar verici SKAL üyesi İzmir’de  kongreyi görecek. İzmir’in tarihi, kültürel dokusunu yaşayarak, yatırımlarında önünü açacağını ve dolayısıyla tursit sayısının da çok daha fazla olacağını düşünüyoruz.”

GELİN BİRLİKTE TANITALIM

“ İzmir’in ikonik yerlerini kongre amaçlı kullanacağız. Bunların içinde Swissotel Büyük Efes İzmir oteli, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASM), Tarihi Havagazı Fabrikası, Urla, Çeşme, Bergama, Efes gibi en nadide turistik yerlerimizi misafirlerimize göstereceğiz ve tanıtacağız. Kentimizde dünyanın en değerli turizm aktörlerinin misafir edileceği bu organizasyonun başarısının katlanması için şehrin tüm dinamiklerinin harekete geçmesini diliyoruz. Şehrimize gelecek her yeni grup turizmin tüm paydaşlarına katma değer yaratacaktır. Bu gerçekten yola çıkarak herkesi aramızda görmeye, organizasyona maddi manevi destek vermeye davet ediyoruz.  El ele vererek İzmir’imizi yarınların lider turizm destinasyonlarından biri haline getirmek istiyoruz. Tüm turizmci dostlarımıza, her sektördeki  turizmin tüm bileşenlerindeki dostlarıma sesleniyorum. Bu kongre hepimizin. Gelin İzmir’imizi birlikte tanıtalım. Birlikte, dünyanın önde gelen turizm şehirlerinden biri yapalım. “ dedi. 

Güner Güney kongre faaliyetleri içinde yer almak ve destek vermek isteyen turizmcileri n organizasyon komitesi ile  irtibata geçmeleri gerektiğini sözlerine ekledi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894