• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 19 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Çanakkale 16 °C

Bergama Şenlendi

Bergama Şenlendi
23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde bu yıl 12. düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılmak üzere Bergama’ya davet edilen Kardeş şehirlerden Bulgaristan- Asenovgrad, Bosna – Hersek
Ata"nın huzurunda çocuklar Bergama"yı renklendirdi…
Çocuklar  Bergama"yı şenlendirdi...
5 ayrı ülkeden toplam 200 çocuk, 12. Uluslararası Çocuk Şenliği"nde Bergama"da buluştu...
23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde bu yıl 12. düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenliği"ne katılmak üzere Bergama"ya davet edilen Kardeş şehirlerden  Bulgaristan- Asenovgrad, Bosna – Hersek Sanski Most,   Makedonya-Üsküp, Moldovya-Orhei ve KKTC Lefke"den öğretmenleri ile birlikte gelen yaklaşık 200 kişilik çocuk ekibi, Bergama"yı renklendirdi. Cumhuriyet Caddesi"nde gerçekleştirilen kortej yürüyüşünde yabancı konuklar, Dünya"nın tek çocuk bayramı armağanı için Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk"ün Özel İdare İş Hanı"na asılı dev posterini selamladılar.
Kortej yürüyüşü ile başlayan 12. Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği Cumhuriyet Meydanı"nda düzenlenen gösterilerle devam edildi. Burada yapılan açılış törenine Bergama Kaymakamı Hüseyin Eren, Belediye Başkanı Raşit Ürper, Bulgaristan- Asenovgrad Belediye Başkan Yardımcısı Eli Yahkova Pehlivanova, Bosna – Hersek Sanski Most Belediye Başkan Yardımcısı Emir Kasapoğlu,,    Makedonya-Üsküp Belediye Başkan Yardımcısı Brahvko Joveski , Moldovya-Orhei Belediye Başkan Yardımcısı Ion Stratulat, KKTC Lefke Belediye Başkan Yardımcısı Kudret Şeker ve Bergama  protokol üyeleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, “Bu festivalle ilçemizdeki çocuklarımızın paylaşma duygularını artırarak, Türk misafirperverliğini bütün dünyaya gösterecek  olmaktan kıvanç duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti"nin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk"ün çocuklarımıza armağan ettiği bu bayramı adına layık olarak kutlamak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Belediye Başkanı Raşit Ürper"in konuşmasının ardından kardeş şehirlerden gelen öğrenciler kendi ülkelerine ait halk oyunlarını, Bergama"da bulunan İlköğretim Okulları"nın ekipleri ise yöresel Bergama oyunları ile izleyicilere aynı anda değişik milletlere ait halk oyunlarını bir arada görme fırsatı verdi. Gösterilerini tamamlayan misafir öğrenciler ardından yerel kostümleri ile birlikte Kaymakamlık Makamını, Garnizon Komutanlığını, Belediye Başkanlığını, Mili Eğitim Müdürlüğü"nü ve okulları ziyaret etti. Misafir edildikleri ailelerin yanında olmaktan mutlu olduklarını söyleyen yabancı ülke çocukları, “Bergama"da olmaktan dolayı çok mutluyuz. Dünyanın hiçbir yerinde bir benzeri daha olmayan böylesine güzel bir çocuk bayramına katılma fırsatını bizi davet ederek gösteren herkese ve bu bayramı çocuklara armağan eden Mustafa Kemal Atatürk"e çok teşekkür ederiz” dediler. Bugün başlayan ve 4 gün sürecek olan şenlik boyunca beş ayrı ülkeden gelen çocuklar yerel kostümleri ile Bergama"nın çeşitli noktalarında ülkelerine ait halk oyunlarını sergileyecekler. 23 Nisan günü resmi törene katılacak olan yabancı ülke çocukları ve Kıbrıs Lefke"den gelen konuklar veda gösterilerinin ardından ülkelerine dönmek üzere ilçeden ayrılacaklar.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894