• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 17 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Çanakkale 17 °C

Bergama Kermesi'ne ÖDÜL

Bergama Kermesi'ne ÖDÜL
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörüsü ile başlayan ve 71 yıldır aralıksız devam eden Bergama Kermesi Turist Rehberleri Birliği (TUREB) tarafından en iyi otantik yerel etkinlik olarak seçildi. Düzenlenen törende
Bergama kermesi en iyi yerel etkinlik seçildi
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk"ün öngörüsü ile başlayan ve 71 yıldır aralıksız devam eden Bergama Kermesi Turist Rehberleri Birliği (TUREB) tarafından en iyi otantik yerel etkinlik olarak seçildi. Düzenlenen törende ödülü alan Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, “Göreve geldiğimiz ilk günden beri ilçemizin tanıtımına büyük önem veriyoruz. Bu tanıtımlar içerisinde 13 kardeş şehrimizden gelen konuklarımızla Uluslararası düzeyde 71 yıldır aralıksız kutladığımız Bergama Kermesi"nin tanıtımına da büyük önem veriyoruz. Bu tanıtımlar sonucu bugün ödüle layık görüldük. Bu ödülü aldığım için çok mutluyum” dedi.  
21 Şubat Dünya Rehberler Günü kutlamaları kapsamında her yıl verilmekte olan, geçtiğimiz yıllarda Turizm Oscarları olarak basın ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran turizmin en iyilerinin internet üzerinden yapılan oylamayla seçildiği Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Ödülleri 21 Şubat Perşembe günü Kanyon Alışveriş Merkezi"ndeki Konyalı Restoran"da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törene, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı olmak üzere, Bakanlık üst düzey yetkilileri, il kültür ve turizm kurumlarının temsilcileri, turizm kuruluşlarının başkan ve üyeleri ile kültür ve turizm alanında çalışan bilim adamı ve uzmanlarla TUREB üyesi profesyonel turist rehberleri katıldı. Kültür mirasının tanıtımında önemli bir görev üstlenen rehberler, verdikleri ödüllerle ilgililer ve kamuoyunun dikkatini tarih-kültür mirasımızın önemi, korunması ve sürdürülebilir turizm konusuna çekmeyi amaçlıyorlar. TUREB Ödülleri, ''Tanıtım'', ''Sürdürebilirlik'', ''Konukseverlik'', ''Otantiklik'', ''Kültür Turizmi'' ve ''Turizm Eğitimi'' dallarında verildi.
Otantik Yerel Etkinlik Ödülü Bergama"nın oldu 
 İlki 1937 yılında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk"ün öngörüsü ile başlayan ve 71 yıldır aralıksız devam eden Bergama Kermesi, Otantik Yerel Etkinlik dalında ödüle layık görüldü. TUREB tarafından yapılan açıklamada; “Dönemin geleneğine uygun olarak adına Kermes denilen şenlikleri Bergama halkı her yıl, Haziran ayının ilk haftalarında Türkiye'"nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen konuklarıyla birlikte kutluyor” denildi. İstanbul"da düzenlenen ödül törenine katılan Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, “Göreve geldiğimiz ilk günden beri ilçemizin tanıtımına büyük önem veriyoruz. Bu tanıtımlar içerisinde 13 kardeş şehrimizden gelen konuklarımızla Uluslararası düzeyde 71 yıldır aralıksız kutladığımız Bergama Kermesi"nin tanıtımına da büyük önem veriyoruz. Bu tanıtımlar sonucu bugün ödüle layık görüldük. Bu ödülü aldığım için çok mutluyum. İlçemizin ve kermesimizin tanıtımına bundan böyle de büyük çaba harcayarak devam edeceğiz” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894