• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Çanakkale 17 °C

Atatürk'ün Bergama'ya Gelişi

Atatürk'ün Bergama'ya Gelişi
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Bergama’ya gelişinin 74. yıl dönümü düzenlenen törenle anıldı. 1934 yılında İzmir çevresinde bir geziye çıkan ve 13 Nisan 1934 yılında Bergama’ya gelen Atatürk’ün Bergama’ya duyduğu hayranlık törenler sırasında bir
Atatürk"ün Bergama"ya gelişinin 74. yıl dönümü törenle anıldı...
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk"ün Bergama"ya gelişinin 74. yıl dönümü düzenlenen  törenle anıldı. 1934 yılında İzmir çevresinde bir geziye çıkan ve 13 Nisan 1934 yılında Bergama"ya gelen Atatürk"ün Bergama"ya duyduğu hayranlık törenler sırasında bir kez daha dile getirildi. Emekli Halk eğitimci Ali İhsan Güngöl ise hoş anlatımıyla Atatürk"ün gelişi ile Bergama"nın kazandıklarını dile getirdi.
Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı"na Resmi Kurum ve Kuruluşlar ile  Sivil Toplum Kuruluşları"nın temsilcilerinin çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan anma törenine daha sonra Cumhuriyet Meydanı"nda devam edildi. Törene Bergama Kaymakamı Hüseyin Eren, Belediye Başkanı Raşit Ürper,  Garnizon Komutanı Avni Angun, Bergama Protokolü ve vatandaşlar katıldı. Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, “Uzun yıllar süren savaşların ardından, ülkenin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için elele veren Türk halkı ile kucaklaşmak amacıyla Anadolu"yu bir uçtan bir uca dolaşan Atatürk, bundan tam 74 yıl önce bugün, Bergamamızdaydı.  Kendileri için çok onurlu olan bu günde Bergamalılar, ünlü konukseverliklerini, Ataları için bir kez daha sergilemişlerdi. Büyük bir dikkatle ilçemizi gezen Atatürk, ziyaretinin ardından, şehrimize bir müze kurulması ve ilçenin dünya çapında tanıtılması için bir şenlik düzenlemesi gerektiğini söylemişti. İşte bu gün, dünyanın her yerinden milyonlarca ziyaretçinin geldiği Bergama Müzesi ve ülkemizin ilk yerel festivali özelliğindeki Kermesimiz bize Atamızın armağanıdır. Bu nedenle biz Bergamalılar, ilçemizde geçirdiği  birkaç saatlik süre de bile, Bergama"nın geleceğinde önemli yeri olacak fikirler veren Ata"mıza ne kadar teşekkür etsek azdır. İşte bu sebeple herkesten daha çok çalışmalı, yine Atamızın dediği gibi, az zamanda büyük işler başarmalıyız. Büyük mücadelelerle bugünlere gelmiş olan Türk milleti ve Bergama halkı olarak, Atamıza borcumuzu ancak daha fazla çalışarak, daha büyük işler başararak ödeyeceğimizi biliyoruz. Bizler, ülkemizi ve şehrimizi, sosyal, kültürel ve ekonomik olarak en üst düzeye çıkarmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bergama Belediyesi olarak, Ata"mızın, Cumhuriyetin kurulmasında verdiği cesaretli kararları örnek alarak ürettiğimiz cesur projeler doğrultusunda, şehrimizi, hak ettiği konuma kavuşturmak, sizlerle daha gelişmiş bir Bergama"da, hep birlikte yaşamak amacındayız. Yaptığımız çalışmalarla, Atamızın işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine emin adımlarla ilerleyen Bergamamız, ekonomisiyle, güçlü sosyal ve kültürel altyapısıyla ülkemizin en gelişmiş kentlerinden birisi olacaktır” dedi. Başkan Ürper"in konuşmasının ardından, tören  Bergama Anadolu Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi ve Zübeyde Hanım İlköğretim Okulundan öğrencilerin şiirleri ile devam edildi. Daha sonra “Şehide mektup” adlı eseriyle İzmir İl Birincisi olan Fevzipaşa İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Sinem Erdoğan"a Belediye Başkanı tarafından şehitlerimizi duygulu bir şiirle anlatma başarısını gösterdiği için 1 adet yarım altın hediye edildi.
tören Emekli Halk eğitimci Ali İhsan Güngöl"ün  Atatürk"ün Bergama"ya geldiği zaman yaptığı gezi ve incelemeleri anlatması, kaybolmaya yüz tutan Geyikli suyunun bundan 74 yıl önce Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk"ün talimatıyla Bergama"ya getirildiğini, uzun yıllar Bergama halkı tarafından kullanıldığını ve bakımsızlık nedeniylede yeniden kaybolan Geyikli suyunun bu defa Belediye Başkanı Raşit Ürper tarafından yaklaşık 10 ay önce Bergama halkı ile tarar buluşturulduğunu söyledi. Güngöl, “Başkan Ürper"e bu anlamlı çalışmasından ötürü Bergama halkı adına ve kendi adıma çok teşekkür ederim” dedi. Daha sonra  Anadolu Kız Meslek Lisesi, Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu ve Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekiplerinin yöresel oyunları ile son buldu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894