• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 18 °C
  • Manisa 16 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Çanakkale 13 °C

Özel Spor Salonlarına Dikkat

Özel Spor Salonlarına Dikkat
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ ALİAĞASPOR GAZETESİ / Aliağa ilçe gençlik hizmetleri müdürü Kemal Atik, Özel spor Salonlarının üstlendiği yasal yükümlülükler hakkında hatırlatmada bulundu. Aa muhabirine yaptığı açıklamada Atik,

ALİAĞA İLÇE GENÇLİK HİZMETLERİ MÜDÜRÜ KEMAL ATİK, ÖZEL SPOR SALONLARININ ÜSTLENDİĞİ YASAL YÜKÜMLÜLÜKLER HAKKINDA HATIRLATMADA BULUNDU.

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ ALİAĞASPOR GAZETESİ / Aliağa ilçe gençlik hizmetleri müdürü Kemal Atik, Özel spor Salonlarının üstlendiği yasal yükümlülükler hakkında hatırlatmada bulundu. Aa muhabirine yaptığı açıklamada Atik, “özel ticari amaç içim açılmış kapalı alanlarda hizmet veren özel spor salonlarının iş yeri açma ruhsatı yanında verilen hizmetin ne türde olacağını belirleyen Özel Spor Tesisleri Yönetmeliğinin 26. madde ve 2. fıkrası gereği alınması gereken ruhsat belgesi tamamlanmamış tesislerin denetlenip ruhsatları eksik tesislere tebligatlarının yapılmasına başlanacaktır. Bu konuda yasal süre 15 gündür ve tebligat tarihinden sonra 15 gün içinde tesis sahibinin İl müdürlüğümüze müracaatı gerekmektedir, bu sürede müracaatını yapmayan tesislere gereken yasal para ve kapatma cezaları uygulanacaktır.”

Cezai  uygulamanın gerçekleşmemesi  için Özel Spor Tesislerimizin  gereken özeni  göstermeleri gerektiğini ifade eden   İlçe Gençlik Hizmetleri ve spor müdürü Kemal Atik  bu tesislere giden vatandaşların  sağlıklı spor yapmalarını amaçladıklarını, ruhsatsız bu tür Özel Spor Tesislerini tercih etmemelerini ,söyledi.

Atik,  “ İl Gençlik Hizmetleri ve Spor müdürlüğümüzde yapılan toplantıda il ve ilçemizdeki genel müdürlüğümüze ait tesislerimizin problemleri,il ve ilçelerdeki lisanslı sporcu sayısının arttırılması için takımlarımız ile daha fazla diyalog kurulması,spor alanlarının arttırılması için belediyeler ile koordinasyon kurulması,tüm tesislerin mümkün olabilecek her şartta müsait zamanlarda halka açık tutulması,özel spor salonlarının sıkı denetim altına alınıp, ruhsatsız çalışanların gerekli yazışmalar yapılarak Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürlüğünden ruhsatlarını en kısa sürede alınması işleminin gerçekleştirilmesinin sağlanması hususları  görüşülerek karar altına alınmıştır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894