• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 13 °C
  • Manisa 12 °C
  • Balıkesir 9 °C
  • Çanakkale 13 °C

Irak'a en büyük gıda yatırımı...

Irak'a en büyük gıda yatırımı...
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
IRAK’A EN BÜYÜK GIDA YATIRIMINI BİR TÜRK ŞİRKETİ YAPTI
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
Türkiye Fortune 500 listesinde Mersin’in en büyük Türkiye’nin de 150. büyük firması olarak yer alan Aves, 30 milyon Dolarlık ayçiçekyağı üretim tesisi ile Irak’ta gıda üzerine yapılan en büyük yatırımı gerçekleştiriyor
 
Türkiye’nin en büyük ham ayçiçekyağı tedarikçilerinden olan Aves, Avrupa’nın sayılı entegre yağ tesisleri arasında yer alan Mersin’deki yatırımından sonra Erbil’de de 45 milyon Dolarlık bir yatırıma imza atıyor. Irak’ta gıda alanındaki en büyük yatırım olacak ayçiçekyağı rafine ve dolum tesisinin bu yılın son çeyreğinde faaliyete geçmesi planlanıyor.
 
Türkiye’de ve yurt dışında gerçekleştirecekleri yeni yatırımlarla 2016’da bitkisel yağ üretiminde küresel oyuncular arasında yer almayı hedeflediklerini belirten Aves Enerji, Yağ ve Gıda Sanayi Genel Müdürü Onat Angı, “Ülkemizin en büyük ham ayçiçekyağı ithalatçısı konumundayken geçen yıl Mersin’de faaliyete geçen entegre yağ tesisimizle birlikte yağ üretimine başladık. “Safya” markalı ürünlerimizle dış pazarda olduğu kadar iç pazarda da etkinliğimizi artırmak istiyoruz. Ağırlıklı olarak Ortadoğu ve Doğu Avrupa ülkelerine ihracat gerçekleştiriyoruz. Irak’ın yıllık 500.000 ton yemeklik yağ tüketimi bulunuyor. Buna karşılık bu konuda kurulmuş bir sanayileri olmadığı için yağ ihtiyacının tamamını ithal etmekteler. Erbil’de faaliyete geçecek tesimizle başta Irak olmak üzere diğer Ortadoğu ülkelerine yaptığımız ihracatı artırmayı planlıyoruz. Irak’ta gıda üzerine en büyük yatırım niteliğindeki Erbil tesisimiz yılda 60 bin ton rafineri ve 180 bin ton da dolum kapasitesine sahip olacak. Bir Türk firması olarak Irak’ta böyle bir yatırımı hayata geçirmekten gurur duyuyoruz” dedi. 
 
AVES GRUP DIŞ TICARETTE TÜRKIYE’NIN 5. SIRASINDA
Onat Angı, Aves Enerji, Yağ ve Gıda A.Ş.’nin bünyesinde bulunduğu Aves Grup’un üretim, enerji, emtia ticareti, madencilik, gayrimenkul, liman ve terminal operasyonları alanlarında faaliyet gösteren şirketleriyle güçlü bir yapıya sahip olduğunu söyleyerek “Türkiye’deki 10 şirketimiz yanında Rusya, İsviçre ve Dubai’de ticari yapılanmalarımız bulunuyor. Geçtiğimiz yıl Silopi’de 500 bin Euro yatırımla küspe dolum fabrikamızı hayata geçirdik. İstanbul’da bir alışveriş merkezinin ortağıyız, Mersin’de önemli arsa yatırımlarımız ve %75 hissesini Amerikalı dünyaca ünlü depolama şirketi  NUSTAR’a sattığımız, petrol türevleri ve bitkisel yağ depolama şirketimiz var. Aynı anda 2 geminin yanaşıp boşaltım ve yükleme yapabileceği deniz platformuna sahip Türkiye’deki tek tesis olan SAVKA A.Ş. ile de hem yerel hem de uluslararası petrol ticareti yapan firmalara hizmet vermekteyiz. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yaptığımız tüm çalışmalarla Anadolu insanının gücünü ve azmini dünyada temsil etmenin gururunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu. 
 
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894