• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Foça'da bitirilemeyen restorasyon

Foça'da bitirilemeyen restorasyon
Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Aliağa Haber / Alfa Tivi Foça’da Top Dağı’nın zirvesinde yer alan üç yel değirmeninin restorasyon çalışmaları,10 yıldır bitirilemedi. Foçalı vatandaşlar,10 yıldır süren restorasyon çalışmalarının bir an ö
FOÇA ‘DA 10 YILDIR BİTİRİLEMEYEN RESTORASYON
 
Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Aliağa Haber / Alfa Tivi 
 
Foça’da Top Dağı’nın zirvesinde yer alan üç yel değirmeninin restorasyon çalışmaları,10 yıldır bitirilemedi. Foçalı vatandaşlar,10 yıldır süren restorasyon çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını ve tarihi değirmenlerin 2014 yaz sezonuna yetiştirilmesini  istiyor. 
 
ANCAK ÜÇ’ÜN BİRİNİ YAPABİLDİLER
Duruma tepki gösteren vatandaşlar: “25 yıldır CHP’li Başkanlar her yerel seçim öncesinde Foça halkına dağıttıkları seçim bildirgelerinde;  tarihi yel değirmenlerinin restore edileceğini vaat ediyorlar. Foça Belediyesinde Doğruyol Partili Meclis Üyelerinin çoğunlukta olduğu 2004-2009 döneminde Belediye Meclisinde restorasyon kararı alındığını ve çalışmaların 5 yıldır devam ettiğini biliyoruz. Ancak  çok kısa sürede bitirileceği belirtilmesine rağmen hala tamamlanamamasının sebebi nedir? Bilmiyoruz. 5 yılda yapıla yapıla 3 değirmenden biri yapılabildi. Diğer ikisi ise bitirilmeyi bekliyor. Değirmenlerin yapımı adeta yılan hikayesine döndü.
 
AŞKIMIZ  DEĞİRMEN RESTARASYONU GİBİ OLSUN HİÇ BİTMESİN 
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın daha önce basına yaptığı açıklamalarda; “Restorasyon çalışmalarının ardından çevreye yeni bir düzenleme yapacağız. Ziyaretçilerin iniş çıkışı için yollar, kısa süreli dinlenmeler için doğal görünümü bozmayacak şekilde oturma yerleri yapmak istiyoruz.” dediğini hatırlatan Foçalı vatandaşlar; “Foça Belediyesi 3 tane değirmenin restorasyon çalışmasını 10 yıldır bitiremedi. Hadi bitirdiğini var sayalım, Pekiyi o zaman 10 yılda çevre düzenlemeleri için mi bekleyeceğiz? Foça'da genç çiftler artık birbirlerine; ‘ Aşkımız Foça yel değirmenlerinin restorasyon çalışmaları gibi olsun, hiç bitmesin!’diyorlar. Gerçekten çok yazık, her gün bir çivi çakıp, 2 taşı üst üste koysalardı, bu çalışma şimdiye 50 defa biterdi.” diyerek, tepkilerini dile getiriyorlar.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894