• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 14 °C
  • Çanakkale 12 °C

Cüneyt Çakır Soruları Yanıtladı

Cüneyt Çakır Soruları Yanıtladı
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Okan Üniversitesi’nin Tuzla Kampüsü’ne konuk olarak öğrencilerin sorularını yanıtlayan Türk futbolunun Avrupa’daki temsilcilerinden, FIFA kokartlı hakem Cü
ANNEM DÜNYA KUPASI’NA ÇIKACAĞIMI BİLİYORDU
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Okan Üniversitesi’nin Tuzla Kampüsü’ne konuk olarak öğrencilerin sorularını yanıtlayan Türk futbolunun Avrupa’daki temsilcilerinden, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır başarıya ulaşmak için çok çalıştığını söyleyerek  “Başlarda bir günde 4 maç yönettiğimi hatırlıyorum. 4 yılda 1000 maça ulaşmıştım. Annem bana çok inandı. Yıllar önce söylediği ‘Oğlum sen Dünya Kupası’nda da hakemlik yapacaksın’ sözünü düşününce hala duygulanırım” dedi.
 
Dünya Kupası da dahil olmak üzere uluslararası pek çok maçta düdük çalan, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, Rıdvan Dilmen’in sunduğu televizyon programının çekimi için Okan Üniversitesi’nde öğrencilerin sorularını yanıtladı. Çakır tam bir futbol tutkunu olduğunu söyleyerek 10 yaşından 17 yaşına kadar alt yapılarda futbol oynadığını belirtti.  Çakır öğrencilerle, gençlik yıllarında çalımları nedeniyle Rıdvan Dilmen’e benzetildiğini ve bu nedenle kendisine Rado lakabı takıldığını paylaştı.
 
Babası da hakem olan ve 17 yaşında hakemlik yapmaya başlayan Çakır “Başlarda bir günde 4 maç yönettiğimi hatırlıyorum. 4 yılda 1000 maça ulaşmıştım. Gerçekten çok çalıştım, çalışmaya da devam ediyorum. Annem bana çok inandı. Yıllar önce söylediği ‘Oğlum sen Dünya Kupası’nda da hakemlik yapacaksın’ sözünü düşününce hala duygulanırım” diye konuştu.
 
Bir öğrencinin “Maçtaki onca baskıdan sonra gece nasıl rahat uyuyorsunuz?” sorusuna “Hakemlik maç süresi kadar, yani 90 dakika süren bir şey değil. Verdiğiniz, vermediğiniz kararlarla, çaldığınız ve çalmadığınız düdüklerle günlerce değerlendiriyorsunuz. Seyirci, hava koşulları, medya, oyuncular, teknik kulübe… Bunların hepsi üzerimde baskı unsuru. Ama ben doğruyu görmek, doğru düdüğü çalmak ve hata yapmayı en az indirgemek için çaba gösteriyorum. Akşam yönettiğim maçı izlerken hatalı kararlarım varsa nedenini bulmaya çalışıyorum. Kondisyonum mu eksik, geri mi kaldım diye kendime soruyorum” diye cevapladı. 
 
Yurtdışındaki futbol maçlarında hakeme itiraz sayısının Türkiye ile kıyaslandığında çok daha az olduğu hatırlatıldığında Çakır “Orada oyuncular oyuna daha konsantre oluyor. Burada öyle değil” açıklamasını yaptı.
 
Çakır kısa ve uzun vade hedeflerini 2016 Avrupa Şampiyonası’na, 2017’de bir FIFA Turnuvası’na, 2018 Dünya Şampiyonası’na katılmak olarak sıraladı.
 
Söyleşi sonunda Çakır, düzenledikleri Spor Ödülleri’nde kendisini 2 kez “Yılın Hakemi” seçen Okan Üniversitesi öğrencilerine de teşekkür etti.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894