• BIST 8886.87
  • Altın 2239.383
  • Dolar 32.3397
  • Euro 35.1137
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 15 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Çanakkale 16 °C

Büyükşehir'de toplu sözleşme sevinci

Büyükşehir'de toplu sözleşme sevinci
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZENERJİ bünyesinde çalışan 5 bin 80 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZENERJİ bünyesinde çalışan 5 bin 80 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. İşçilerin maaşlarına ortalama yüzde 40 oranında zam yapıldı. Törende işçilere seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eşit işe eşit ücret vermeyi hedeflediklerini belirterek, “Birleşe birleşe sadece biz kazanmayacağız.  İzmir kazanacak.  Türkiye kazanacak.  Sizin yüzünüz gülmüyorsa bizim yüzümüz gülmez. Bundan emin olabilirsiniz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZENERJİ ile iş yerinde örgütlü Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK)  bağlı Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube arasındaki altıncı dönem toplu iş sözleşmesi (TİS) İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de katıldığı bir törenle imzalandı. 5 bin 80 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinde işçilerin maaşlarına ortalama yüzde 40 zam geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleşen imza törenine DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu,  Genel- İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel- İş Genel Sekreteri Cafer Konca, Genel İş Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı ile birlikte sendika temsilcileri, belediye bürokratları ve işçiler katıldı.

 

Eşit işe eşit ücret

İşçilerin alkışları eşliğinde belediye önüne gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 31 Mart’tan bu yana Türkiye’de değişim rüzgarı estiğini, kibrin, ötekileşti rmenin geride kaldığı, mütevazi, samimi, haktan yana, şeffaf, hesap verilebilir, yönetime katılma isteğine dayanan bir dip dalgasının giderek büyüyeceğini söyledi. Değişimin öncülüğünü İzmir’in yapacağını ve İzmirlilerle gurur duyduğunu söyleyen Başkan Soyer, İZENERJİ ile yapılan toplu sözleşmede eşit işe eşit ücret hedefine ulaşma yolunda önemli bir aşama kaydettiklerini,  birkaç sene içinde bu hedefe ulaşacaklarını dile getirdi.

 

800 taşeron işçinin mağduriyeti önlenecek

Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya alınan ancak toplu sözleşme dışında kalan 800 taşeron işçiye ilişkin de bir açıklama yapan Başkan Soyer, şunları söyledi: “Ağustos ayında alacağımız Meclis kararı ile bu arkadaşlarımızın mağduriyetini gidereceğiz. Birleşe birleşe sadece biz kazanmayacağız.  İzmir kazanacak.  Türkiye kazanacak.  Sizin yüzün gülmüyorsa bizim yüzümüz gülmez. Bundan emin olabilirsiniz. ‘Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz’ sloganını aklımıza, ruhumuza kazımamız lazım. Emeğin, özgürlüğün,  demokrasinin yeşerdiği bir Türkiye, aydınlık bir gelecek bizi bekliyor. Ancak bu bize altın tepsilerde sunulmayacak. Biz bunu alın terimizle,  emeğimizle,  bileğimizin hakkıyla söke söke alacağız. Bundan sonra önümüze bakacağız. Bugünden itibaren ne sizlerin ne bizim mazeretimiz yok. El birliği ile aydınlık bir ülke için üzerimize düşeni yapacağız. Eğer süpürge yapıyorsak yerde tek izmarit bırakmayana kadar süpüreceğiz.  Şoförsek yolcularımızı kazasız ulaştırıp, güler yüzle hizmet edeceğiz. Kim nerede ne iş yapıyorsa en iyisini yapmaya çalışacak.  İşçi arkadaşım en iyi işçi, başkan arkadaşımız en iyi başkan olacak. Türkiye’nin yükünü,  Türkiye’nin geleceğini omuzların ızda hissedin”.

 

Başkan Soyer’e teşekkür

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, KHK ile kadroya alınan ancak topu iş sözleşmesinden yararlandırılmayan mağdur işçilere destek olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ve belediye yönetimine bu onurlu davranışları nedeniyle teşekkür etti. Çerkezoğlu,  imzalan toplu iş sözleşmesinin, yan yana gelişlerin ülkenin içinde bulunduğu dönemde demokrasi kalesi olması açısından da çok önemli olduğunu söyledi. Genel -İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel- İş Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, Genel -İş İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Arif Yıldız da kısa birer konuşma yaparak emek dostu İzmir Büyük şehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e ve belediye bürokratlarına teşekkür etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894