• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 23 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Çanakkale 21 °C

Aliağa Önemli Bir Eğitim Kenti Olacak

Aliağa Önemli Bir Eğitim Kenti Olacak
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi Başkan Erol Ertürk

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi Başkan Erol Ertürk ve yönetimine ziyarette bulundu. 

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ https://www.facebook.com/serkanacarorg

ADD Aliağa Şubesi Başkan Erol Ertürk, Başkan Serkan Acar’ı dernek binasında ağırladı. Ziyarette dernek yönetim kurulu üyeleri de yer aldı. Bir saatten fazla süren ziyaret sohbet havasında gerçekleşti.

DEV KAMPÜS ALİAĞA’NIN İMAJI TAMAMEN DEĞİŞTİRECEK

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ADD Başkanı Erol Ertürk, özellikle Aliağa’ya yapılacak olan dev üniversite kampüsü hakkında Başkan Serkan Acar’dan detaylı bilgiler edindi. Aliağa Çaltılıdere bölgesine Ege Üniversitesi tarafından yapılacak olan dev üniversite kampüsünün Avrupa standartlarında bir kampüs olacağını söyledi. Başkan Serkan Acar, “Avrupa’da 21 ülkenin altına imza attığı protokol ile yükseköğretimin uluslararası bir standarta kavuşturulmasına karar verildi. Türkiye’deki pilot uygulama ise Ege Üniversitesi’nin Aliağa Çaltılıdere bölgesine kuracağı dev kampüs ile hayata geçecek. Proje Aliağa’nın imajı tamamen değiştirecek” dedi. 

ALİAĞA ÖNEMLİ BİR EĞİTİM KENTİ OLACAK

Uluslararası nitelikteki dev üniversite kampüsünün Aliağa’ya sınıf atlatacağını ifade eden Başkan Serkan Acar, “Kampüsün tam kapasite ile eğitim hizmeti vermeye başlaması ile birlikte Aliağamıza yaklaşık 50 bin öğrenci gelecek. Aliağa önemli bir eğitimin kenti olacak. Aliağa ekonomisine de artı bir değer katacak” dedi. 

ADD BAŞKANI ERTÜRK’TEN KÜLTÜR YAYINLARI İÇİN TEŞEKKÜR

Aliağa Belediyesi kültür yayınları kapsamında çıkartılan eserler için Aliağa Belediyesi’ne teşekkür eden ADD Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk, ‘Aliağa Çevresi ile Birlikte, Güzelhisar’ kitabının yazarı aynı zamanda ADD kurucularından olan Cevat Yıldırım’a verilen destekten ötürü memnuniyet duyduğunu belirtti. Aliağa Belediyesi tarafından dağıtılan kitapların ilçe tarihinin ortaya çıkmasında ve bilgilerin gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir boşluğu dolduracağına inandığını, tüm yayınları ilgiyle takip ettiklerini söyledi.

ŞÖLEN HAVASINDA AÇILIŞ

Başkan Serkan Acar, ilçenin kuruluşundan bugüne kadar var olan Atatürk heykellerine üçüncüsünü eklemeyi düşündüklerini söyledi. Başkan Serkan Acar, “Mustafa Ekmekçi Meydanına konumlandırılan ve Aydınlı heykeltıraş Mustafa Tuncay tarafından yapılan Zeybek oynayan Atatürk heykeli herkesin beğenisini kazandı. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin organizasyonu ile 13 Eylül Aliağa’nın kurtuluş gününde gayriresmi açılışı yapılan heykel Mustafa Ekmekçi Meydanı’nın da bir şölen havası estirdi” dedi.    

ALİAĞA’YA BİR ATATÜRK HEYKELİ DAHA

Aliağa’ya yeni bir dev Atatürk heykeli daha kazandıracaklarını belirten Başkan Serkan Acar, “Heykeltıraş Mustafa Tuncay tarafından çalışmaları üç buçuk yıldır devam eden yedi buçuk metre yüksekliğinde şahlanan at üzerinde bir Atatürk heykelini ilçemize kazandıracağız. Yine tıpkı Çanakkale anıtında olduğu gibi 70 ila 100 metre uzunluğunda kurtuluş savaşı destanını anlatan rölyef çalışmamızda sona ermek üzere. Önümüzdeki aylarda tüm bu çalışmaları kentimize kazandıracağız” dedi.

“KÜLTÜR, TARİH VE ARKEOLOJİK ÇALIŞMALARA DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Aliağa’nın 8 bin 500 yıllık tarihini gelecek nesillere ulaştırmak için büyük bir gayret içinde olduklarının altını çizen Başkan Serkan Acar, “Bu kapsamda kültür yayınlarımız ve akademik çerçevedeki arkeolojik araştırmalar bizim için çok önemli. Dünyada beş yerde Apollon Tapınağı vardır. Bunlardan en önemlisi Atina’dadır. Her yıl milyonlarca insan o tapınağı görmek için ziyarete gider. Aliağa’da akademik boyutta yapılan arkeolojik ve tarih araştırmalarında dünyanın en büyük Apollon Tapınağı’nın Aliağa’da olduğunu öğrendik. Yine dünyaca ünlü Nike sembolünün Aliağalı olduğunu ve bu topraklardan koparılıp götürüldüğünü öğrendik. Yine antik devletler dünyasında çok ünlü bir kralın anıt mezarının Aliağamız ilçe sınırlarında olduğunu öğrendik. Yapılan araştırmalarda Uzunhasanlar Mahallesi’nde bulunan Tisna Antik Kenti’nin de aslında önemli bir antik şehir olduğunu öğrendik. Aliağa tarihine ışık tutacak kültür, tarih ve arkeolojik çalışmalara desteğimiz devam edecek. Halen ilçe sınırlarımız içinde olan tüm antik kentlere maddi destek verdiğimiz gibi komşu ilçelerdeki arkeoloji kazılarına da elimizden geldiğince yardımlar yapmaya çalışıyoruz” dedi.

“ZEYBEK OYNAYAN ATATÜRK HEYKELİ KENTE KAZANDIRILMIŞ ÖNEMLİ BİR DEĞER”

Beş yıl boyunca basından takip ettikleri ve Aliağa Kent Kitaplığı adı altında bastırılan eserlerin Aliağa’da önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade eden Ertürk, çeşitli kampanyalarla dağıtılan Nutuk kitabının da kendileri için önemli bir konu olduğunu söyledi. Ertürk, Yeni yapılan Zeybek oynayan Atatürk heykelinin de kente kazandırılmış önemli bir değer olduğunu ve tüm etkinlikleri Zeybek oynayan Atatürk heykeli önünde yapacaklarını aktardı. 

ADD Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk, Başkan Serkan Acar’a yerel seçimler öncesinde de başarılar dilerken ziyaret çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi. /EGE BASIN GRUBU

dsc_8341_edited.jpgaliaga-serkan-acar-add-ziyareti-2.jpgaliaga-serkan-acar-add-ziyareti-4.jpgaliaga-belediye-baskani-serkan-acar-foto-1-013.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894