• BIST 9937.32
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 20 °C

Türkiye’siz BARIŞ Olmaz

Türkiye’siz BARIŞ Olmaz
Aliağa Belediyesi Kent Konseyi’nin davetlisi olarak Aliağa’ya gelen Gazeteci- Yazar Hüsnü Mahalli ‘Orta Doğuda Son Durum ve Türkiye’nin Rolü’ konulu bir konferans verdi. Aliağa’ya aynı konu ile ilgili ikinci kez gelen Mahalli Orta Doğuda yaşanan son geliş

HÜSNÜ MAHALLİ “ TÜRKİYESİZ BİR ORTA DOĞU BARIŞI DÜŞÜNÜLEMEZ.”

 

GAZETECİ HÜSNÜ MAHALLİ ORTA DOĞU DA YAŞANAN SON GELİŞMELERİ ANLATTI.
Aliağa Belediyesi Kent Konseyi"nin davetlisi olarak Aliağa"ya gelen Gazeteci- Yazar Hüsnü Mahalli "Orta Doğuda Son Durum ve Türkiye"nin Rolü" konulu bir konferans verdi. Aliağa"ya aynı konu ile ilgili ikinci kez gelen Mahalli Orta Doğuda yaşanan son gelişmeleri değerlendirdiği konuşmasında Türkiye"nin tarihinden gelen psikolojik misyonuna vurgu yaptı. Mahalli Türkiye"nin olmadığı her oluşumun Orta Doğu barışına hiçbir katkı yapamayacağının altını çizdiği konuşmasında İsrail, Lübnan, Suriye, Irak, İran ve Türkiye açısından değerlendirmelerde bulundu. Türkiye"nin aktif rol alabilecek tek ülke ve tek model olduğunu ifade eden Hüsnü Mahalli “ Gerek stratejik gerekse sosyokültürel açıdan Türkiye"nin bu bölgede önemi çok büyük. Osmanlı İmparatorluğu gibi büyük bir imparatorluğun varisi olarak görülen Türkiye 400 yıl boyunca bu bölgelerde barışı tesis eden bir anlayışın uzantısı konumundadır. Dünya"nın gözü bu bölgeler üzerinde iken buralarda bulunan diğer ülkelerin içinde bulunduğu durum da Türkiye"nin bu rolünü güçlendirmektedir.” Dedi.


Gazeteci Yazar Hüsnü Mahalli Dünya"nın kanayan yarası olarak nitelendirilen Orta Doğu ile ilgili atılan her adımın samimi ve kararlı olması gerektiğini belirterek “ Tüm Dünya"nın gözü bu bölgede. Nedeni ise gayet açık. O da dini öğeler. Dünyanın hiçbir bölgesi bu bölge kadar medeniyetlerin kök saldığı bir yer olmamıştır. En Büyük 5 medeniyet bu bölgelerde yaşamıştır. Dini olarak Yahudilerinde, Hıristiyanlarında, Müslümanlarında ortak değerlerinin ve mekanlarının bulunduğu Orta Doğu"nun yıllardır bu halde olmasının tek sebebi işte bu gerçektir. Yoksa Petrol, Para ve güç değildir.İsrail, Amerika, İngiltere ve diğer büyük ülkelerin  hesapları hep bu yöndedir. Onlar buralara sahip olmak ve kendilerine kutsal kitaplarında vaat edilen topraklara sahip olma peşindeler. Dolayısı ile böylesine tutku ile istenen bir bölge de yaşanan sıkıntılara son vermek bu bölge insanlarının birlikte ve samimi adımlar atmaları ile çözülecektir. Biz birbirimize yabancı hale getirilerek uzaklaştırılmışız. Halbuki paylaştığımız ortak değerler çok fazla ve bu bölgenin bu toprakların insanıyız. Cesur olmalıyız ve ne pahasına olursa olsun tüm oyunlarına artık dur diyebilmeliyiz. Bu önce birbirimizi inandırmaktan yani samimi olabilmekten geçer.” Diye konuştu.
Hüsnü Mahalli Büyük Orta Doğu Projesi ile ilgili olarak da düşüncelerini açıklayarak " Bu Emperyalist güçlerin başka bir oyunudur ve bölgenin sonunu getirmeyi hedeflemektedir.” Dedi. Hüsnü Mahalli şöyle konuştu, “ Yıllardır aramıza nifak tohumları eken, halkı birbirine kırdıran ve bizi hep oyalayarak, meşgul ederek ilerlememize fırsat tanımayan bu güçlerin son oyunu bu projedir ve adım adım ilerlemektedir. Proje bu bölgenin parçalanıp küçük küçük ülkelere bölünerek yönetilmesini amaçlamaktadır. Orta Doğu da ki tüm ülkeler bu projenin birer parçası olarak düşünülmüştür. Kimse kayıtsız kalmamalı. Zamanı geldiğinde diğer gelişmeleri hep birlikte göreceğiz. Er ya da geç bu gerçekleşecek. Bize düşen bir an önce tedbir almak ve bu güçlere karşı kararlılığımızı ve duruşumuzu ortak bir şekilde göstermektir. Binlerce kilometre öteden benim komşuma saldıran bir ülkeye kayıtsız kalmak bu ateşin bir gün kendime de geleceğini kabullenmektir. Emin olun ki bu bölgede nerede ise Dünyada bulunan her ülkenin planları vardır. Bu kadar önemli bir bölge başıboş olmamalıdır.”
İdarecilik ve İktidar hırslarının Orta Doğu"nun yaşadığı sıkıntıların baş sorumlusu olduğunu da sözlerine ekleyen Mahalli “ İktidar hırsı yüzünden yüz yıla yakın bir zamandır bu bölge de kan akıyor, göz yaşı sel oluyor. Küçük menfaatler adına ülkesini, toprağını satan insanlar yüzünden koskoca halklar acı içinde kıvranıyor ve maalesef bu hala devam ediyor. Her türlü zenginliğe sahip olan bu bölge insanının kıskanılacak boyutta olan güzellikleri bu cazibeye olan ilgiyi sonsuza kadar sürdürecektir. Bu belaları def etmek için biz kendi kıymetimizi bilmek zorundayız.” Şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894