• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 15 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Çanakkale 13 °C

THK Kurban Derisi Bağışlarını Bekliyor

THK Kurban Derisi Bağışlarını Bekliyor
Türk Hava Kurumu (THK) Aliağa Şubesi, her kurban bayramında olduğu gibi bu bayramda da gönüllülük esasına göre kurban derisi toplama faaliyetinde bulunacak.

Türk Hava Kurumu (THK) Aliağa Şubesi, her kurban bayramında olduğu gibi bu bayramda da gönüllülük esasına göre kurban derisi toplama faaliyetinde bulunacak. 

Türkiye’de havacılığın gelişmesi için 91 yıldır çalışmalarını aralıksız sürdüren Türk Hava Kurumu, 12-15 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı’nda kurban derisi toplayacak. Bu kapsamda tüm hazırlıklarını tamamlayan Türk Hava Kurumu Aliağa Şubesi, Aliağalı vatandaşlardan destek istedi.

Kurban derisi toplama konusunda Aliağalı vatandaşlardan katkı beklediklerini ifade eden Türk Hava Kurumu Aliağa Şube Başkanı Sevil Köse, “Bayrama sayılı günler kala tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Her yıl olduğu gibi Aliağa Belediyesi’nin desteği ile kurban derilerini toplayacağız. Kurumumuz adına şimdiden Aliağa Belediyesine teşekkür ediyorum. Kurban derisi toplama faaliyetleri esnasında Aliağa Belediyesi’nin sağladığı araç ve personel desteğinin bizlere çok büyük katkısı oluyor” dedi.

KÖSE: VATANDAŞLARIMIZ MAKBUZSUZ DERİ TESLİM ETMESİNLER
Vatandaşların kurban derilerini bağışlarken mutlaka dikkatli olmalı gerektiğini belirten Köse, “Vatandaşlarımızdan ricam, kurban derilerini teslim ettikten sonra görevli kişiden muhakkak makbuzlarını alsınlar. Makbuzsuz deri teslim etmesinler. Kurban kesim yerlerinde Türk Hava Kurumu’na bağlı çalışanlarımız görev yapacaklar. Kurban derilerinin Aliağa Belediyesi’nin araç ve çalışanları vasıtası ile toplayacağız. Yeni Şakran ve Helvacı’da da deri toplama faaliyetlerini yürüteceğiz. Köylerimizde ise muhtarlarımız makbuz karşılığında deri toplamaya devam edecek. Bayram süresince vatandaşlarımız kurban derilerini muhtarlarımıza da teslim edebilirler. Kurban derisini Türk Hava Kurumuna teslim etmek isteyen vatandaşlarımız bizlere ayrıca 616 33 66 numaralı telefondan da ulaşabilirler” dedi.

GENÇLERİMİZİ KURSLARA YÖNLENDİRİYORUZ
Türk Hava Kurumu’nun kurban derisi toplama ve filtre, zekattan elde ettiği gelirlerin önemine de değinen Köse, “Türk Hava Kurumu olarak elde ettiğimiz gelirler ile yangın söndürme uçaklarımızı aldık. Yine bu sayede hasta ve yaralıların taşınmasında kullanılan ambulans helikopterlerimizi halkımızın hizmetine sunduk. Gençlerimize ücretsiz havacılık kursları veriyoruz. Aliağa’da da yıl içerisinde okullarda 10 yaş üzeri bütün öğrencilere ücretsiz model uçak kursları verilmektedir. Gençlerimizi paraşüt, yamaç paraşütü, model uçak, yelken kanat, planör gibi kurslara yönlendiriyoruz. Öğrencilerimizi Eskişehir, Antalya ve Erzincan’daki eğitim merkezlerimize kurslara gönderiyoruz. Bunların hepsini filtre, zekat ve kurban derisi toplamada elde ettiğimiz gelirler ile yapıyoruz” dedi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894