• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İzmir 10 °C
  • Manisa 8 °C
  • Balıkesir 4 °C
  • Çanakkale 8 °C

Star Fafinerisinden Yeşil Destek

Star Fafinerisinden Yeşil Destek
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ARASTA GAZETESİ / ŞENOL GÖK / Petkim Yarımadası’nda inşası süren ve hafriyat çalışmalarının yüzde 70’i tamamlanan STAR Rafinerisi ile Aliağa Ceza ve İnfaz Kurumlar Kampüsü adeta yeşile boyandı.

STAR RAFİNERİSİ’NİN HAFRİYATI İLE ALİAĞA CEZA VE İNFAZ KURUMLAR KAMPÜSÜ YEMYEŞİL…

1155 KAMYONDAN OLUŞAN 31 BİN 380 METREKÜP HARFİYAT, PEYZAJ ÇALIŞMASINDA KULLANILDI VE CEZAEVİ YEMYEŞİL BİR GÖRÜNTÜYE KAVUŞTU. DİKİLEN 27 BİN AĞACIN SULAMASI İSE ARITMA SUYU İLE YAPILACAK.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ARASTA GAZETESİ / ŞENOL GÖK / Petkim Yarımadası’nda inşası süren ve hafriyat çalışmalarının yüzde 70’i tamamlanan STAR Rafinerisi ile Aliağa Ceza ve İnfaz Kurumlar Kampüsü adeta yeşile boyandı. 5 Milyar Doların üzerinde yatırım bedeliyle Türkiye’nin tek noktaya yapılacak en büyük yatırımı olan STAR Rafinerisi’nin hafriyat çalışmalarından çıkan 31 bin 380 metreküp hafriyat, 1155 kamyonla taşınarak, cezaevi kampüsü içindeki tretuvarlar, yeşil alanlar ve çevre düzenlemesi yapılacak sahalara döküldü. Cezaevi yönetimi ise örnek bir çalışmaya imza atarak toplam 27 bin fidanı toprakla buluşturdu ve farklı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Dikilen ağaçlar arasında fıstık çamı, kuşdili, gül, limoni servi, leylandi ve ardıç ağırlıklı olarak yer alıyor.

Aliağa Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü Müdürü Halis Orhan, kampüsün, tutuklu ve hükümlülere dünya standartlarında güvenlik ve yaşam alanları sunduğunu belirterek, amaçlarının suç işlemiş ancak devletin korumasında olan mahkûmlara daha iyi bir yaşam standardı sunmak olduğunu söyledi. Mahkûmların yaşamdan kopmamaları için üzerlerine düşen her görevi yaptıklarını vurgulayan Orhan, “Cezaevi dışarıdan sadece beton duvarlardan ibaret sanılıyor. Ancak o duvarların ardında farklı acılar ve yaşam kesitleri bulunuyor. Bizler yönetim olarak mahkûmlarımızın fiziksel sağlıkları kadar, ruhsal sağlıklarına da önem veriyoruz. Kampüsümüzün bulunduğu lokasyon tarım toprağı barındırmıyordu. STAR Rafinerisi inşaatından çıkan 1155 kamyon hafriyatın, SOCAR Türkiye tarafından bize bedelsiz olarak verilmesi bizim için adeta rüya gibi bir şey. Bu hafriyatın değeri parayla ölçülemez. Cebimizdeki parayla almak istesek bile alamazdık. Kimse bu kadar değerli toprağı bize vermezdi. Bu vesileyle başta SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz olmak üzere SOCAR Türkiye, STAR Rafinerisi ve Petkim yetkililerine sonsuz teşekkür ederiz” dedi.

Gerçekleştirilen yeşillendirme çalışmalarının Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından da yerinde incelenerek takdirle karşılandığını sözlerine ekleyen Halis Orhan, diktikleri 27 bin ağacın sulamasının arıtma suyu ile otomatik yapılacağını, bu iş için 200 bin TL’lik harcama yaptıklarını kaydetti.

Aliağa Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü’nde mahkûmlarla birlikte 10 bin kişinin bulunduğunu anımsatan Orhan, yeşillendirme faaliyeti sonrasında mahkûmların yanında infaz koruma memurları ve lojmanlarda yaşayan ailelerinin de daha uygar ve yaşanabilir bir çevrede nefes almalarının sağlandığını belirtti.

 “BAŞVURUYU TEREDDÜT ETMEDEN KABUL ETTİK”

STAR Rafinerisi’nin 16 ayı geride bırakan hafriyat çalışmaları hakkında bilgi veren SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz ise, toplam 10 milyon 500 bin metreküplük hafriyat çalışmasının yüzde 70’inin tamamlandığı bilgisini verdi.  Çalışmalar sırasında bölge halkına mümkün olduğu kadar az rahatsızlık vermek için azami gayret gösterildiğini söyleyen Yavuz, şu değerlendirmeyi yaptı:

“STAR rafinerisi  “Value-Site” vizyonumuzun en temel adımı.  “Value-Site” vizyonumuz çerçevesinde Petkim Yarımadasında yaptığımız yatırımlar Türk sanayisi için yerli hammadde, Türk insanı için iş,  ülke ve bölge ekonomisi için katma değerdir.   Yatırımlarımızı bölge halkına rahatsızlık vermeksizin, hatta çevrede bulunan köylerin, kurumların ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle faydalı olacak şekilde yürütmeye çalışıyor, bize bu yönde gelen talepleri değerlendiriyoruz.  Bu çerçevede, Cezaevi yönetiminin bize yaptığı başvuruyu bu itibarla tereddüt etmeden kabul ettik. 30 yıldır hiç el değmemiş hafriyat toprağına değer kazandırdık.  Hafriyat toprağımız çevreci bir çalışmaya destek oldu.  1155 kamyon toprağın 27 bin fidanla buluşmasını görmek, bizler için ayrıca mutluluk verici. ”  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894