• BIST 9886.95
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 25 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Siyasi Amaçla Kullanılıyor

Siyasi Amaçla Kullanılıyor
Bergama Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi ve Belediye Başkan aday adayı Mehmet Gönenç Bergama Belediyesi'nin Aşevi'ni siyasi çıkarları için kullandığını öne sürdü.

BERGAMA AŞEVİ SİYASİ AMAÇ İÇİN KULLANILIYOR
Bergama Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi  ve Belediye Başkan aday adayı Mehmet Gönenç Bergama Belediyesi'nin Aşevi'ni siyasi çıkarları için kullandığını öne sürdü.
Seçimler yaklaştıkça suçlarlarda başladı. CHP'li Mehmet Gönenç,  yaptığı basın açıklamasında "Belediye Başkanı Raşit Ürper'in aşevini yoksullara yardım için mi yoksa siyasi rant için mi kurdu ?" diye sordu.
Cumhuriyet Halk Partisinden Bergama Belediye Başkanı Aday Adayı olan Mehmet Gönenç Bergama Belediyesi'nin Aşevi'ni siyasi çıkarları için kullandığını ve yardım alanları rencide ettiğini ileri sürerek "Belediye Başkanı aşevini yoksullara yardım için mi yoksa siyasi rant için mi kurdu ?" diye sordu.
Maksat Yardım Değil Reklâm…
Mehmet Gönenç açıklamada aynen şu açıklamada bulundu. Belediye'ye ait olan ve aşevinde servis aracı olarak kullanılan aracın parti renklerine boyandığını söyleyen Gönenç; "Aşevi aracı mı yoksa AKP'nin seçim aracı mı ayırt etmek zor.Yoksulların evine yardım götürmesi gereken bu araç AKP bayrağı gibi, üzerinde bir parti logosu eksik. Araç sarı ve mavi renge boyanmış, AKP'nin internet sitesinde verdiği kurumsal kimlik formlarına bire bir uyuyor. Belediye parasıyla seçim broşürü gibi kitap bastıran Başkan şimdi de Belediyenin aracını parti renklerine boyuyor. Bergama Belediyesinin logosu bellidir. Sarı ve mavi renkler nereden çıktı! Bu bir siyasi ahlaksızlık örneğidir." diyerek devam etti.
Seçimlere üç ay kala kendi parti yönetiminin bile aday gösterip göstermemekte tereddüt ettiği Ürper'in Belediye aracını parti bayrağı gibi boyatıp partililerine şirin görünmek peşinde olduğunu söyleyen Gönenç : "Bu Raşit Bey'in ilk icraatı değil, daha önce de yine Aşevinde partisinin İlçe Danışma Kurulunu topladı, Güzellik Ilıcası'nda Parti kongresi yaptılar en sonda Belediye kasasından kırk milyarın üzerinde para harcayıp seçim broşürü gibi kitap bastırdı. Geride bıraktığı beş yılda bir şey üretemeyen Başkan şaşkınlık içinde, aşevi aracını parti bayrağı gibi boyuyor, belediye minibüslerinin üzerine kendi adını yazdırıyor. Böyle seçim kazanacağını sanıyor. Bunların yaptıklarının sosyal belediyecilikle ilgisi yok." dedi
Aşevine Karşı Değiliz…
Aşevi varlığına karşı olmadıklarını da vurgulayan Gönenç, özellikle son aylarda derinleşen ekonomik kriz ve yoksulluk nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Bergama'da da yardıma muhtaç insanların çoğaldığını belirterek; "gerçekten yardıma muhtaç olanlara elbette gıda yardımını sürdüreceğiz. Kimsesizin, yaşlı ve muhtaç kişi-lerin yardımına koşacağız ama bunları yaparken asla siyaset yapmayacağız, kayırmacılık yapmayacağız. Ger-çekten ihtiyaç sahibi olanlara sessizce ulaşacağız. Şimdiki Belediye gibi insanları rencide etmeyeceğiz." dedi.
Yoksulları Rencide Ediyorlar, Umurlarında Değil…
Aşevi aracının üzerine yazı yazılmasının bile doğru olmadığını söyleyen CHP Aday Adayı Gönenç: "İhtiyaç sahibi insanların evine yemek götürdüğü söylenen aracı parti renklerine boyamakla kalmamışlar üzerine  "Aşevi Servis Aracı "diye yazmışlar. Kime neyin reklâmını yapıyorlar. Yardımın reklâmı olur mu? Bizim inancımıza göre yapılan yardım da verilen sadaka da gizlidir. Bırakın reklâmını yapmak, söylenmesi bile ayıptır. Bu araç gerçekten mahallelerdeki yoksul, muhtaç insanlara aş götürüyorsa bu insanları rencide etmenin, konu-komşusuna duyurmanın ne alemi var! Daha öncede aşevinden yardım alan yaşlıların resimlerini Belediyenin reklâm panolarına asmışlardı. İnsanların onurunun kırılabileceğini rencide ola-caklarını o zamanda söylemiştik. Kulak asmıyorlar. Gözlerini siyaset hırsı bürümüş, AKP anlayışı işte bu. Yoksulluğu ve yoksulları kullanarak siyaset yapıyorlar, sömürü yapıyorlar. Gerçek anlamda sosyal belediye-ciliğin ne olduğunu 29 Mart sonrası CHP iktidarında göstereceğiz. Hem yardımlaşmayı ve dayanışmayı hem de iş üretmeyi ,proje üretmeyi bir arada yaşama geçireceğiz" diyen Gönenç yerel seçimlerde en  iddialı parti olduklarını ve Bergama'yı AKP zihniyetinden kurtaracaklarını sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894