• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 14 °C
  • Çanakkale 12 °C

Sır Cinayette Sürpriz Tutuklamalar

Sır Cinayette Sürpriz Tutuklamalar
ALİAĞA HABER /ALFATİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ İzmir’in Bergama İlçesi Zeytindağ Mahallesi Kazıkbağlarında mevkiinde Haziran ayında çıkan kavgada bir kişinin ölümü ve iki kişinin yaralanması ile ilgili olayda sürpriz gelişme oldu.

Cinayet davası ile ilgisi olduğu iddia edilen Aliağalı Avukat Burak Bozdemir’in savunmalarını üstlendiği A.M.K., A.Ş.,İ.K kasten adam öldürmek ve yardım yataklık iddiası ile gözaltına alındı.

Mahkemeye sevk edilen zanlılar Bergama Sulh Ceza mahkemesi tarafından delillerin ve ifadelerin neticeleri sonucunda tutuklu yargılanmak üzere yapılan sağlık kontrollerinin ardından cezaevine gönderildiler.

Zanlıların Avukatı Kamil Burak Bozdemir konu hakkında davada geçtiğimiz ay gizlilik kararı olduğundan dolayı yeni bir açıklama yapmalarının söz konusu olmadığını ve yasal haklarını kullanıp tutuklamalara itirazda bulunduklarını söyledi.

OLAY NASIL OLMUŞTU

Olay gecesi A.M.K., A.Ş., İ.K ile bilinmeyen bir nedenle  A. D, F. D,  E.O ile aralarında tartışma çıkmış. İddialara göre Tartışma sonucunda çıkan kargaşada  Alkan D, Fatma D, Ertekin O bıçakla yaralanmış.  Yaralılar 112 sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla  Aliağa Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Burada yapılan  tüm müdahalelere rağmen 5 bıçak yarası alan  Evli 2 çocuk babası olan  Alkan D  kurtarılamayarak hayatını kaybetmiş, ağır yaralanan Fatma D  İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilirken  diğer ağır yaralı olan Ertekin O ise Ege Üniversitesine sevk edilmişti. Hayatını kaybeden Alkan D  ’nın cenazesi  ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.

Cinayet ile biten Olay sonrası gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan A.M.K., A.Ş., İ.K., basında olayla ilgili bilgi kirliliğini önlemek için Avukatları Kamil Burak Bozdemir ile birlikte basına masumiyet açıklaması yapmışlardı.

ACILI AİLE BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK

Olay gecesi aldığı bıçak darbeleri ile hayatını kaybeden Evli 2 çocuk babası olan  Alkan D nin ailesi A.M.K., A.Ş., İ.K nin Bergama Sulh Ceza mahkemesi tarafından Sürpriz bir şekilde tutuklu yargılanması kararının ardından yapılan itirazların sonuçlanmasını beklediklerini açıkladılar. Acılı Aile önümüzdeki günlerde konu hakkında basın açıklamasında bulunacaklarını ifade ettiler.

SÜRPRİZ TUTUKLAMA KARARI İLE CEZAEVİNE GÖNDERİLEN ZANLILARIN AVUKATI KAMİL BURAK BOZDEMİR’İN HAZİRAN 2016 AYINDA MÜVEKKİLLERİ HAKKINDAKİ BİLGİ KİRLİĞİNİ ÖNLEMEK İÇİN YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI

Sürpriz Tutuklama Kararı İle Cezaevine Gönderilen Zanlıların Avukatı Kamil Burak Bozdemir Haziran 2016 Ayında Müvekkilleri Hakkındaki Basında yer alan Bilgi Kirliğini Önlemek İçin Yaptığı Basın Açıklaması şöyleydi.

“Oluşan bilgi kirliğinin önüne geçmek için müvekkillerimiz A.Ş. A.M.K ve İ.K. için buradayız. Suçun vasıflandırılmasıyla ilgili çok büyük bir değişiklik olacak otomatikman.

Normal şartlarda habere konu olan cinayet vak'asıyla ilgili olarak bizim müvekkillerimizin hiç bir alakası yok. A.M.K'ın sahibi olduğu AVM'lerin birinde 1.5 2 yıl kadar önce 2 yada 3 gün çalışan F.isimli bir bayan bu 3 gün sonunda işyerinden ayrılmış. Olaydan 2 yada 3 gün önce bu şahıs A.M.K'ı aramış ve aynı işyerinde çalışma talebinde bulunmuş. Soruşturmanın ileriki aşamalarında telefon kayıtlarının gelmesiyle arayan ve aranan şahıs itibariyle bunlar ortaya çıkacaktır.

A.M.K şirketin muhasebecisiyle görüşmesini istiyor F.D’nin, ve açık pozisyon varsa kaydınız yapılır diyor. F. bir kaç saat sonra tekrar arayıp bir bayan arkadaşının da işe alınmasını talep ediyor. A.M.K yine aynı cevabı veriyor kendisine.

F.D. bir gün sonra tekrar arayıp sizinle özel görüşmek istiyorum diyor. Müvekkil özel görüşme talebini evliyim, herhangi bir kişiyle özel görüşmem mümkün değil deyip geri çeviriyor. Akabinde ondan gelen aramaları engelliyor. Whatsapp’dan da engelliyor. Yine olay günü aradan 2-3 saat geçiyor yabancı bir numara arıyor vekili, bayan şahsın eşi olduğunu söyleyip, eşiyle ilişki yaşadığını, bunu öğrendiğini seninle görüşmemiz lazım diyor. Vekil İzmir'e gidecek yanında misafirleri var yanına diğer müvekkil İ.K'yı alıyor ve misafirlerine beni 10-15 dakika bekleyin Şakran'da biriyle görüşmem gerek, 1-2 gündür bu husus üzerinde görüşme yapılıyor diyor.

İ.K. bunun altında başka bir şey olabilir diyerek Şakran'da biraz bekleyelim teklifinde bulunuyor. Şakran'da çorba içiyorlar. Akabinde şahsı arıyorlar, şahıs Kazıkbağlarında olduklarını söylüyor. Orada Mavikent Sitesi adında bir yer var, bunları oraya çekiyorlar. İki müvekkil gece 23:30 sıralarında oraya gidip Site'nin içinde yer tarifi alıyorlar. Bayan ve eşini evin önündeki yolun üzerine gördüklerini söylüyorlar. Onlar işaret edince müvekkiller duruyor. İner-inmez beyanlarına göre farklı-farklı yerlerden çıkan ellerinde 2 metreye yakın demir borular olan 8-9 kişi çıkıyor ortaya. A.M.K bayanı daha önce kendi AVM'sinde çalıştığı için tanıyor ancak eşini ve diğer şahısları tanımıyor. İ.K'nın zaten konuyla alakası yok, şahıslar bunlara ellerindeki çubuklarla vurmaya başlıyorlar. İ.K olay yerinden kaçmaya başlıyor, arkasından 2-3 kişi kovalıyor, ancak yetişemiyorlar, İ.K. çalılıkların arasına girip izini kaybettiriyor.

A.M.K'yı alıp ağır bir şekilde darp ediyorlar. Yüzünden bacaklarına kadar demirlerle darp edip evin içine sokuyorlar. Ölen şahıs eşimle ilişki yaşıyormuşsun deyip müvekkilden 200 bin lira para talebinde bulunuyor. Müvekkilim diyor ki birincisi ben nasıl 200 bin lira vereyim bu gece. İkincisi vermezsem ne olur. Ölen şahıs diyor ki vermezsen jandarmaya gideceğim.  A.M.K. hep birlikte gidelim jandarmaya sen şikayetçi ol ben de ifademi vereyim diyor. Senin eşin beni arıyor kayıtlar belli.

Hayır diyor oraya da gitmeyeceğiz, sen bize vereceksin o parayı. Ve baya bir darp ediliyor. Ölen şahıs yanındakilere diyor ki, sağ elinin orta ve işaret parmağı kalacak şekilde kırmaya başlayın parmaklarını diyor. Soldan başlanıyor bütün parmaklar kırılmaya. O sırada Müvekkil kırılan parmaklarının acısıyla can havliyle arabanın torpido gözünde bulunan sahibi olduğu AVM'nin haftasonu hasılatı olan 50 bin lira kadar para olduğunu söylüyor. Onları verip kurtulayım diyor. Parayı almak için arabaya götürüyorlar. Bu sırada müvekkilim ifadesine göre belde ve kafada darptan dolayı kollarına girerek arabaya götürmüşler. Müvekkilim hiç müdahil olmadan torpidodaki parayı gösteriyor. Zaten şahısların parmak izleri burada çıktı. Olay yeri incelemede.

Parayı aldıktan sonra bu sefer parayla ilgili kendi aralarında bir tartışma çıktığını belirtiyor müvekkilim.O arada olay yerinden kaçan diğer müvekkil İ.K,  A.Ş'yi arıyıp başlarına gelen olayı anlatıyor. Pusu kurulduğunu, gasp edildiklerini kendisinin ise kaçtığını söylüyor A.Ş'ye. Acil polisi-jandarmayı al gel diyor. A.Ş bunun üzerine evinden hemen Asayiş Şube'de görevli memur İ. G.'yi arıyor. Aliağa Emniyet Müdürlüğünde Görevli Polis Memuru İ.G. o saatte görevli olmadığını söyleyerek Bergama İlçe Jandarmayı arayıp olay yerine acil ekip göndermelerini istiyor.- Oraya acil ekip gönderin böyle böyle bir durum varmış, biz de buradan çıkıyoruz diyor.

Bunun üzerine önde A.Ş, 1-1.5 kilometre arkasında Polis Memuru İ.G olmak üzere yola çıkıyorlar. Olay yerine vardıklarında Polis memuru İ.G. ana giriş kapısında bekliyor gelecek olan jandarmaları yönlendirmek için. A.Ş yukarı doğru çıkıyor.

O arada şahıslar nakit parayla ilgili birisi demiş ki, nakit para bende, kalan parayı ATM’den bizim hesabımıza atım yapacaksın. Seni bankaya götüreceğiz. Sağ el orta parmak ile işaret parmağını şifre girmesi için sağlam bırakmışlar. Diğerleri ile arasında nakit parayı ben alacağım sen alacaksın kavgası oluşmaya başlıyor. Bu sefer para konusunda birbirlerine saldırı gerçekleşiyor. Akabinde kavga eden şahıslardan ikisi beyanlara göre kaçmaya başlıyor. Burada muhtemelen bayan Fatma D. da yaralanıyor. Bir kişi orada vefat ediyor.

A.Ş.’nin ifadesine göre olay yerine 150 mt kala A.M.K.’nın kaçtığını görüyor. Bana doğru geldiğini gördüm sürüklenerek diyor. A.M.K’yı acilen arabaya alıyor. Tabi bu sırada İ.K. çalılıklardan çıkıp A.Ş'ye olay yerini gösteriyor. Arabada o da var.

Arabaya binen A.M.K'nın ilk sözleri buradan çabuk kaçalım bunlar birbirini öldürmeye başladı oluyor. Hep beraber Bergama yoluna çıkıyorlar, İ. onların hepsini Zeytindağ Jandarma Karakoluna götürüyor. Orada olay anlatılıyor.

A.M.K. hepsi orada birbirlerini vurdular diyor. Benim halim bu. Müvekkilim 4,5 saat boyunca hastaneye götürülemiyor jandarmada. Olay yetine jandarma müdahale edip, şahısları toparlayamıyor. Bunun gereci de aracımız, yakıtımız ve personelimiz yok. Ve şahıslar ortadan kayboluyor. Bu arada 45 plakalı bir Palio’dan bahsediliyor. Bizim müvekkilleri takip altında tutan. O araçta PTS kayıtlarından tespit edildi. Aliağa’dan bunların yalnız mı, yoksa başkalarıyla birlikte mi geldikleri dair bir keşif aracı. Sonrasında bu aracın farları sönük bir şekilde olay yerinden kaçtığını gördüklerini belirtiyor müvekkiller. Bizim müvekkiller kendileri başvurdukları için jandarmaya şüpheli konumunda tutuluyorlar. Bizim müvekkillerin tanıdığı ettiği kişiler yok ortada. Tanımıyorlar. Tamamen bir kumpasın içinde gerçekleşiyor.

Olay spekülasyonlara neden oldu. Üst düzeyden birilerinin araya girdiği söylendi. Böyle bir şey yok.Jandarmada 4.5 saat boyunda hastaneye götürülmeyen müvekkilimizi kendi aracımızla jandarma eşliğinde götürmeyi teklif ettik. Travma ve iç kanama gerçekleşebilirdi. Biz jandarma hakkında tutanak tuttuk orada. Bunun üzerine Bergama jandarma özel ekip gönderdi ve hastaneye sevki sağlandı. Biz jandarma ve hastane dahil her aşamasında bulunduk dosyanın. 

Polis arkadaşın tanıklığı, telefon kayıtları, PTS’ler var. A.Ş’ye basında yöneltilen bir hedef gösterme oluştu. Ne üzerlerinde suçu işlediklerine dair delil var. A.Ş. tamamen sonradan bu olaya dahil oluyor.  A.M.K’da darp var. İ.K.’da da kolunda yara var. A.M.K’nın arabasının anahtarı gasp ediliyor. İphone Cep telefonu ve para gasp ediliyor. Kimse ne parayı ne telefonu getiriyor. Birisi de gelip de cinayet konusunda biz şikayetçiyiz bunlardan diyor. Çok garip bir durum oluşuyor.

Basında bilgi kirliliği neticesinde yayınlanan “Yasak aşk cinayeti” başlıklı haber kısmıyla alakalı anlatmaya çalıştım. Bu bayan daha önce müvekkilin iş yerinde çalışmış. Akabinde tekrar çalışmak istemiş. Müvekkil ise muhasebe ile görüştükten sonra çalışabileceğini söylüyor. Şahıs tekrardan arıyor. Yanındaki bayanın da iş istediğini söylüyor. Müvekkil muhasebe ile görüşmesi gerektiğini yineliyor. Bu sefer bayan özel olarak görüşmek istediğini söylüyor. Müvekkilim kabul etmeyince, amacının çalışma konusunda görüşmek olmadığını iletiyor bayan. Bu sebebi göstererek vefat eden şahısla bu bayanların kurguladığı bir şey olduğunu düşünüyoruz. Çünkü müvekkil hayır deyip kapatınca ölen şahıs 2  saat sonra arayıp eşimle ilişki yaşıyormuşsunuz diyor. Sen gel bakalım diyor. İlk önce Şakran deniyor, sonra kazıkbağları, sonra mavikent sitesi deniyor. Müvekkilim gidişinin bir hata olduğunu kabul ediyor.

Ama karşı taraf biraz tehditvari konuşunca müvekkilim de doğulu olduğu için o da karşılık veriyor. Ö.K. ile olayın hiçbir alakası yok. A.M.K ile benzedikleri için büyük ihtimalle böyle bir yakıştırma yapıldı. 

Dün adliyede şöyle bir olay oldu. K. M. dediğimiz kişi ölenin kayınçosuymuş. 2 avukat arkadaş ile geldi adliyeye. Bize telefonundan A.M.K’nin fotoğrafını Ö.K. diye gösterdi. Dedik bu A.M.K, dövülen şahıs bu. O da bana böyle aktarıldı olay dedi.

Kadının(F.D.) ifadesi diye bir durum yok. Ben o gece hastane polisi ile görüştüm. İfadesi alınmayan şüphelilerden erkek şahıs Zeytindağı jandarmadan çıktıktan sonra Aliağa Devlet Hastanesine gidiyor. Cenazenin olduğu yere gidiyor. Kadın da ağır yaralı olarak Aliağa Devlet Hastanesine kaldırılmış. Cep telefonu, araç anahtarı ve paranın müvekkilim tarafından kadının çantasına konulduğu görünüyor. Polis ile yaptığım görüşmede bu suç delillerinin kaybolmaması için böyle bir çanta olup olmadığını öğrenmek içindi. Hastane polisi de jandarmanın kendisine böyle bir beyanda bulunmadığını ve kadının da ağır yaralı olarak sevk edildiğini söyledi. 

Hastaneye gelen şahıs şifahi olarak polise beyanda bulunmuş. Beyaz bir jeep olduğunu söylemiş. 35 N yada M sonu 99 olan bir araçtı demiş. 99 konusunda eminim demiş. A.Ş’nın aracı beyaz bir jip ama sonu 25.  99 olan jip bundan 1,5 2 yıl öncesinde  yani o kadının çalıştığı sürelerde A.M.K’nın elinde olan KİA marka bir jiptı. Plakasının sonu 99’du. Bu araba perte çıkmış. Kayıtlarını çıkarttık.

Şu an için hiçbir resmi ifade yok. Ateşli silahla yapılan bir eylem yok. Ölen kişide 5 adet bıçak darbesi var. A.M.K’nın bunu yapma gibi bir durumu olamaz. Parmakları sıkıntılı. A.Ş. gelse ateşli silah kullanması lazım. Bıçakla olsa, üstünde vücudunda vs izler olurdu. Bu hususta bir kayıt yok. Polis İ’de dün savcılıkta ifade verdi.

Para alabilmek için kurulan bir oyun. Kadın, kocası ve kocasının kuzeni bir grup. Bir de gücümüz yetmez diye tanıdıklardan kurulan diğer bir grup. Plan nerede bozuluyor. İ.K. kaçınca bozuluyor. Birilerini haber vereceklerini biliyor.

Videoya çekiyorlar. Bize yalvar, bize yalvaracaksın. Seni rezil edeceğiz diyorlar. A.M.K’nın kaydedildiğini söylediği video kaydına da henüz ulaşamadık.

A.M.K’nın telefonundan İ.K’yı arattırıyorlar. Burada her şey kontrol altında. Arkadaşlarla oturuyoruz. Bir yanlış anlama olmuş şeklinde bir telefon görüşmesi yapılıyor. Bunlar İ.K.’nın bunu yutmadığını anlıyorlar. Kadın mekan değiştirmemiz gerekiyor diyor. Bunlar A.M.K’nın Audi A5 aracına biniyorlar. Müvekkilim arka koltukta ortada. Bir yanında bir kişi diğer yanında 2 kişi. Önde 2 kişi. Aracı çalıştırmayı başaramıyorlar. Müvekkilime küfür ederek nasıl çalıştığını soruyorlar. O da kafasında kurgulayacak ben geçmezsem çalışmaz, parmak izi falan diyor. Beni geçirin diyor. Ben geçersem çalışır diyor. Arabanın çalışmamasının sebebi de frene basmamaları. Bu arabalarda frene basılması gerekiyor. Bunlar debriyaj arıyor arabanda.

Bu sırada bende bu kadar para var diyerek torpidodaki parayı veriyor. Çek senet imzalayayım yeter ki beni öldürmeyin diyor.

Bu işin hafta sonuna getirilmesi de planlı. Hafta sonu hasılatı olduğu için 5 TL’lik banknotlar ATM’den yatırılamıyor. Bunlar 5’lik 10’luk banknotları görünce para bunlara çok görünmeye başladı. Önde oturan kişi ben parayı alıyorum. Biz gidiyoruz siz de bunu götürün bankamatikten, kartlarından ne çekiyorsanız alın. Bu çete 2 gruptan oluşuyor. Bunu anlıyoruz. Ölen kişi A.M.K’nın yanında oturuyor. O olmaz diyor. Para burada kalacak diyor. Tartışma alevleniyor. Parayla alan önde oturduğu yerden çıkıyor. Ölen kişi de hemen arkasından iniyor. Bunlar arabadan uzaklaşıyor. Gece olduğu için ışık loş. Bunlar birbirini tuttu diyor. Kavga itiş kakış. Birkaç deste para yere düşüyor. Burada birisi yere yığılıyor. Bu yığılan ölen kişi. Kadın bunlar boğuşurken saçılan 3-5 deste parayı alıyor. Evin içine koşuyor. Adam yığıldıktan sonra vuran kadının peşinden gitti. Kadınla boğuşma oldu ve kadın da düştü diyor. Kadın da düştükten sonra adam yerden bir şeyler topladı ama ben göremedim diyor. Kadın da düşünce diğer adam indi. Bu da muhtemelen ağır yaralı olan. Onunla kavgaya tutuştular. Onu göremedim daha ileride olduğu için. Bu boğuşmadan sonra arabada kalan son kişi de çıktı ve onunla birlikte bahsedilen Palio’ya binerek gittiler. Ben arabada tek başıma kaldım. Sonra ölen adam arabanın anahtarını aldığı için onun üzerini aradım. Birkaç yere baktım arabanın anahtarını bulamayınca en azından olay yerinden uzaklaşayım diyerek Çanakkale yoluna doğru kalan gücüyle koşmaya başlıyor.  Yolda A.Ş. ile karşılaşıyor. Onu önce kendisini darp edenler sanarak bahçeye saklanıyor. Plakayı görünce çıkıyor.

İlk darp olayı yaşanınca sitedekiler polisi jandarmayı arıyor. Hepsi peşpeşe geliyor. Ölen adam o sırada yaralı şekilde ambulansa alınıyor. Kadın ve diğer adam da alınıyor. Karakola gidilip ifade veriliyor. Diğer kişiler de kaçmış.

Burada soruşturmada eksik kalan husus bu. Kaçanlar nerede. Kaçanlara dair bir işlem yapılmadığı için olay tam açıklığa kavuşturulmadı. A.Ş. ortada bir cinayet olduğu için adli kontrolle serbest kaldı.

Kişilerin robot resminin çizilmesi konusunda jandarmada çok eksiklik var. Araç, personel eksikliği, iş yoğunluğu nedeniyle jandarma bir çok şeyi eksik yaptı.

Palio’yonun Çanakkale asfaltına çıktığı PTS kayıtlarında var. Aliağa devlet hastanesi civarında görüldüğü söyleniyor.

Biz adliyedeyken aracın Çanakkale asfaltına çıktığına dair PTS görüntüsünün çıktısını Polis İ.G. bize getiriyor…” ( YANLIŞ ANLAMALARA NEDEN OLMAMASI AMACI İLE AVUKAT KAMİL BURAK BOZDEMİR’İN KONUYA İLİŞKİN BASIN TOPLANTISI SES KAYDI DEŞİFRE EDİLEREK TAMAMI HABERE EKLENMİŞTİR.)

//EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894