• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 15 °C
  • Manisa 12 °C
  • Balıkesir 9 °C
  • Çanakkale 15 °C

Servis Şoförü Atlamamış

Servis Şoförü Atlamamış
taşımalı eğitim kapsamında öğrenci taşıyan servis aracının dere yatağına yuvarlanması sonucu yaralanarak Aliağa Devlet Hastanesi’nde kaldırılan 18 kişiden 16’sı taburcu edildi.

YARALILAR TABURCU OLUYOR

SERVİS ARACININ ŞOFÖRÜ  İSMAİL TÜYLÜOĞLU ARAÇTAN ATLAMAMIŞ

İzmir"in Aliağa ilçesinde bağlı Yenişakran beldesinde, taşımalı eğitim kapsamında öğrenci taşıyan servis aracının dere yatağına yuvarlanması sonucu yaralanarak Aliağa Devlet Hastanesi"nde kaldırılan 18 kişiden 16"sı taburcu edildi.
Aliağa Devlet Hastanesi"nde tedavi altına alınan Selda Engel, Asiye Metinçer, Nazmiye Korkom, Burak Arslan, Gülseren Altıntop, Nurgül Korkom, İshak Semerci, Ersel Arslan, Azize Metinçer, Musa Arslan, Sinan Korkom, Ünal  Korkom, Nazan Kedik, Emine Arslan, İrfan Arslan ve veli Emine Korkom taburcu olduğu belirtildi. Kazada kolu ve beli incinen Kübra Çalışkan(13) ve kolu kırılan Serkan Korkom"un(8) bir süre daha hastanede tedavi altında kalacağı öğrenildi.

ŞOFÖRÜN ATLADIĞI İDDİASI
Öte yandan kazada hurdaya dönen 35 NHP 62 plakalı servis aracının sürücüsü İsmail Tüylüoğlu(45)"nun aracı son ana kadar kurtarmaya çalıştığı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre Tüylüoğlu, mahkemede verdiği ifadede aracın frenlerinin boşaldığını söyledi. Tüylüoğlu, aracın hızla rampa aşağı gittiğini, köprüye yaklaştığında ise imdat frenini çektiğini bunun sonucunda da zemindeki mıcırında etkisiyle aracın sağ tarafının kayarak dereye yuvarlandığını söyledi.
Bilir kişi olarak kazayı araştıran 30 yıllık oto tamircisi Ali Çetin “Aracın freninin günler öncesinden patladığını, kazanın nedenin de bu olduğunu yaptığımız incelemeler sonucu gördük. Araçta dikkat çeken bir başka unsurda Vitesin  boşta olması. Aracında kazadan önce hızlı olduğu görülüyor. Şoför direksiyonu aracı kurtarmak için kırmış.” Dedi.
Aracın sürücü kapısı olmadığına dikkat çeken Çetin “Araçtan atlamış olamaz. Çünkü araçtan atlasa direksiyonu kıramazdı. Ayrıca 1995 yılından sonra bu model araçlarda şoför kapısı iptal edildi. Şoför kapısı olmadığından, ancak ön taraftaki yolcu kapısından atlamış olması gerekir. Buda mümkün değil.” Dedi.

ŞOFÖR İSMAİL TÜYLÜOĞLU, ”ARAÇTAN ATLAMADIM”
önceki  gün yaşanan ve 4 öğrencinin öldüğü 26 kişini yaralandığı öğrenci servisi kazası sonrası gözlem altına alınan ve kazada hiçbir yara almadığı belirlenen Şöför  İsmail Tüylüoğlu(45)  Aliağa jandarma komutanlığında yapılan ön sorgulamasının ardından 4 kişini ölümüne ve 26 kişinin yaralanmasına sebebiyet verdiği iddiası ile cumhuriyet savcılığına çıkarılan ve sorgulama sonrası  tutuklu yargılanmak üzere Aliağa kapalı cezaevine gönderilen Şöför  İsmail tüylüoğlu(45)"nun cumhuriyet savcılığında verdiği ifadesinde arabadan atladığı yolundaki iddiaların asılsız olduğunu söylediği ve suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Şoför İsmail Tüylüoğlu"nun savcılıkta verdiği ifadesinde son ana kadar aracı kurtarmak için çalıştığın söylediği öğrenildi Yapılan incelemede ve bilirkişi raporlarında da şoförün atladığına dair bir iz bulunamadığı öğrenildi.
35 NHP 62 plakalı servis aracının sürücüsü İsmail Tüylüoğlu(45) kazada ihmal ve ölüme sebebiyet vermesi iddiası ile tutuklu olarak yargılanacak.
Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu"da yaptığı açıklamada İzmir valiliğince görevlendirilen 3 müfettişin konuyu incelediğini sürdürdüğünü söyledi. Bulgurlu, “Şoför atladığına dair bir bulgu bana ulaşmadı. önümüzdeki hafta kesin rapor kamuoyuna açıklanacak” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894