• BIST 9889.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 21 °C
  • Balıkesir 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Sercan Ergen Yazıyor

Sercan Ergen Yazıyor
Şehirlerin kendine özgü değerleri vardır. Doğası, iklimi, iş hayatı, gece hayatı, mimarisi, efsaneleri ve insanları gibi. Bir şehri tarif ederken bu değerler kullanılır. Foça’ya ilk kez gelenler veya devamlı

GÜLE GÜLE  NİHAT ABİ                                                                  Şehirlerin kendine özgü değerleri vardır. Doğası, iklimi, iş hayatı, gece hayatı, mimarisi, efsaneleri ve insanları gibi. Bir şehri tarif ederken bu değerler kullanılır. Foça"ya ilk kez gelenler veya devamlı Foça"da yaşayanlar da yakınlarına, soranlara şehri bu ve benzeri değerler üzerinden anlatmaya çalışırlar.
Mutlaka şehre girerken tepeden görünen muhteşem manzarasından başlanır. Koyları anlatılır. Balık tutma hikayeleri biraz abartılır. Karataş efsanesine değinilir. Rüzgârı, kedisi, Beşkapıları, anlatılır. Daha eski olanlar Club Med, Ferdinin yeri, Crocodil veya Frigya anılarından bahseder. Restoranlarında yenilen yemek ve gece hayatı anlatılır. Birde şehre özgü şehrin simgesi haline gelmiş insanları vardır. Bu insanlar anlatılır.
İşte bu insanlardan birini yukarıda saydığımız Foçayı tarif eden tüm değerlerin içinde bulunan ve ayrıca bu değerlerden biri olan bir arkadaşımızı, ağabeyimizi kaybetmiş olmanın derin acısını hissediyoruz içimizde. Gerçekten de Nihat ağabeyimiz Foça"ya gelen insanların dışarıda Foça"yı anlatırken bahsettiği birisiydi. Kendisinin bildiği veya hiç bilmediği bir çok lakabı, Toni ile olan hikayeleri, uzun saçları, sporcu kişiliği, dürüstlüğü, gece hayatı ve yaşam sevinci hep anlatılırdı. 
Günlük hayatın karmaşası, geçim derdi, iş güç arasında belki bazı şeyleri düşünme fırsatı bulamıyoruz. Ama insan olarak bazı değerlerimizi düşünmemiz gerektiği kanaatindeyim. Nihat ağabeyimizle birlikte Foça kendisini oluşturan değerlerden birini daha kaybetmiştir. Dünyada yiten değerlerimizin bazıları tekrar yerine konulabilir. Mesela bir yapı yeniden yapılabilir, zahmetlide olsa insan uygarlığına ait birçok yitik değerin yerine konması mümkündür, yüzyıllardır toprağın altında kalmış bazı değerler gün ışığına çıkarılabilir. Ama bir kişinin geri dönmesi maalesef mümkün olmuyor.
Foça kimliğinin tarif bulduğu bu kişilerin sayıca azalması daha da üzüntü veriyor bize.  Marangoz Salih lakaplı ağabeyimizi de kaybettiğimizde aynı şeyleri hissetmiştik. Salih Abi"de nev-i şahsına münhasır özel bir insandı.
Bu sebeple Foça"da yaşayan, yaşamaya çalışan herkesin birbirine karşı daha saygılı, daha değer vererek, hayatı, Foça"yı paylaşmaları gerekmektedir. Foça" da yaşamanın değerini bilerek, ufak tefek kırgınlıklarını, çoğu sebepsiz husumetlerini, bitmek bilmeyen siyasi kavgalarını gözden geçirmeleri için bir fırsattır beklide böyle anlar.
Aradan uzun yıllar geçse dahi Nihat ağabeyin hep insanlar tarafından iyiliği ile anlatılacağı bir gerçek. Yukarıda sayılan Foça"ya ait değerlerden biri olmaya devam edeceği de kesin. Bu sebeple belki yetkililerde ismini yaşatmak isteyebilirler. Hatta ailesinden bir itiraz gelmezse ben buradan Foça Belediyesi"ne teklif ediyorum. Güle güle Nihat Abi…..

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894