• BIST 9909.56
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 23 °C
  • Balıkesir 23 °C
  • Çanakkale 21 °C

Sabih Kanadoğlu Bergama’da

Sabih Kanadoğlu Bergama’da
Bergama’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yılı etkinlikleri kapsamında Belediye Meclis Salonu’nda “Çağdaş Demokrasi” konulu konferans veren Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu büyük ilgi gördü.

ÇILGIN TÜRKLER TİYATROSU BÜYÜLEDİ, KANADOĞLU KONFERANSI İLGİ GÖRD܅

 

Bergama"nın düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yılı etkinlikleri kapsamında Belediye Meclis Salonu"nda “Çağdaş Demokrasi” konulu konferans veren Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu büyük ilgi gördü. Akşam Cumhuriyet Meydanı"nda Samsun Sanat Tiyatrosu tarafından oynanan “Şu Çılgın Türkler” adlı oyun binlerce Bergamalı tarafından  ayakta alkışlandı. Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Düşman işgalinden kurtuluş gününe yakışır programlar dolayısıyla vatandaşlardan çok sayıda teşekkür aldı.

Bergama, düşman işgalinden kurtuluşunun  87. yıl dönümünü coşkuyla kutladı. Kurtuluş günü etkinlikleri gündüz resmi törenlerle başlayıp, konferans ve tiyatro gösterileri ile gece geç saatlere kadar sürdü. Bergama kurtuluş gününü,  programlarla ruhuna uygun bir şekilde andı ve kutladı.

KANADOĞLU “YÜREK BİRLİĞİ İLE LAİK CUMHURİYETİNİZE SAHİP ÇIKIN”

 

Sabah Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı"na çelenk sunma töreni ile başlayıp ardından resmi törenle devam edilen kurtuluş günü programlarının öğlenden sonraki bölümünde Belediye Meclis Salonu önemli bir konferansa ev sahipliği yaptı. Belediye Meclis Salonu"nda düzenlenen “Çağdaş Demokrasi” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Bergamalı"ların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Meclis Salonu dinleyicileri almayınca, Belediyenin 4. katında koridora kurulan sinevizyon gösterisi ile konferans dışarıya da verildi. Konferans baştan sona kadar, meclis salonu ve koridoru dolduran çok sayıda katılımcı tarafından dikkatlice dinlendi. Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, konferansında iki salonu birden dolduran katılımcılara  “Bir arada olun el ele yürek birliği ile Laik Cumhuriyetinize sahip çıkın” dedi. Kanadoğlu konferansında “Yürütme ve Yasama tek elden belirlenirse, hatta Cumhurbaşkanı"nı da bu el atarsa, Meclis oylarsa o ülkede dikta rejimine doğru gidilir. Lider Sultası ne yazık ki;  bu sonuçları doğuruyor. Bugün yargı üyelerini de kendileri atamak için girişimlerde bulunuyorlar. Bu durumda Çağdaş Demokrasi"den bahsedilemez. Bu faşizme doğru gidiş demektir” dedi.  

 

“ŞU ÇILGIN TÜRKLER” AYAKTA ALKIŞLANDI

 

            Kurtuluş günü etkinlerinin akşam bölümünde Cumhuriyet Meydanı"nda günün anlam ve ruhuna uygun olarak yer alan “Şu Çılgın Türkler” adlı tiyatro oyunu Bergamalı"ların yoğun ilgisini gördü. Tiyatro oyunu öncesi kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında Bergama Belediyesi ve BERKSAV işbirliği ile düzenlenen, Graffiti yarışmasında dereceye girenlere, ardından BERKSAV tarafından her yıl ÖSS sınavında Bergama"dan dereceye girenlere verilen Dr. Hasan Ergül Cumhuriyet altını başarı ödülleri verildi. Daha sonra Turgut Özakman tarafından kaleme alınan “Şu Çılgın Türkler” adlı romandan tiyatroya uyarlanan Yaşar Gündem tarafından yönetilen oyun Samsun Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelendi. Türkiye Cumhuriyeti"nin kurtuluş destanının ölümsüzleştirildiği, kurtuluş gününe ait binlerce isimsiz kahramanın canları pahasına ortaya koydukları katkıların ayrıntı olarak ibret verici bir şekilde tek tek sahnelendiği oyunda, Türkiye Cumhuriyeti"nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı"nda verdikleri destansı mücadele bir kez daha dile getirilmiş oldu. Cumhuriyet Meydanı"nda binlerce vatandaş tarafından izlenen ve yer yer ayakta alkışlanan oyun, başından sonuna kadar Bergamalılar tarafından dikkatlice izlendi. Oyunun Bergama"daki sahnesi ile birlikte 514. kez oynayan Samsun Sanat Tiyatrosu, bu oyunu ile Türkiye genelinde 250 bin kişiye ulaşmış oldu.  

 

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN GÖNENÇ"E TEŞEKKÜR

 

Bergama"nın kurtuluşunun 87. yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan ve dolu dolu geçen programlardan dolayı vatandaşlar Belediye Başkanı Mehmet Gönenç"e teşekkür ettiler. Hazırlanan programların günün anlam ve ruhuna uygun olduğunu ve programlar sayesinde o günlerin yeniden hatırlanıp, birlik ve beraberlik duygularının daha da perçinleştiğine dikkat çeken vatandaşlar, “Böylesi programlar sayesinde Türkiye Cumhuriyeti"nin ilelebet ayakta kalması için toplum olarak birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu hatırlıyoruz. Böylesi anlamlı programlar için Başkan Gönenç"e teşekkür ederiz” dediler.    

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894