• BIST 9889.76
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 20 °C

Pazaryeri Çilesi Bitiyor

Pazaryeri Çilesi Bitiyor
İzmir’in Aliağa İlçesinde TOKİ konutlarının tam karşısında bulunan 21 dönümlük alan üzerine inşa edilmekte olan Aliağa Belediyesi Katlı Kapalı Pazaryeri ve Kent Hamamının temeli Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün de katıldığı bir törenle atıldı. 2 kat ol

ALİAĞA KATLI KAPALI PAZAR YERİNİN TEMELİ ATILDI

MİLLİ SAVUNMA BAKANI VECDİ GÖNÜL ALİAĞA"DA EGE BÖLGESİNİN EN BÜYÜK KATLI KAPALI PAZAR YERİNİN TEMELİNİ ATTI

 

 

 

21 BİN 284 M2"LİK ALAN ÜZERİNE İNŞAA EDİLMEKTE OLAN KATLI KAPALI PAZAR YERİ ALİAĞA"DA SOKAK ARALARINA SIKIŞIP KALAN PAZAR KARMAŞASINI SONA ERDİRECEK…

 

İzmir"in Aliağa İlçesinde TOKİ konutlarının tam karşısında bulunan 21 dönümlük alan üzerine inşa edilmekte olan Aliağa Belediyesi Katlı Kapalı Pazaryeri ve Kent Hamamının temeli Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül"ün de katıldığı bir törenle atıldı. 2 kat olarak planlanan kapalı Pazar yeri Ege Bölgesi"nin en büyük kapalı pazaryeri olma özelliğini taşıyacak. 21 Bin 284 metrekarelik alanda 14.629.54 m2 alan üzerine kurulacak olan Pazaryeri kompleksi içinde 7800 metrekarelik bir otopark, 1 adet fırın, bay ve bayan hamamı, 35 adet dükkan, 683 adet tezgah (120x240 cm) mevcut olacak. Kapalı alan içinde ayrıca, 1 kafeterya, mescit, bay ve bayan tuvaletleri ile 1 adet zabıta ofisi bulunacak. 800 metrekarelik alanda ise Hamam inşa edilecek. Aliağa"nın yıllardır şehir içinde kurulan ve büyük sıkıntılar doğuran Pazar sorununa çare olacak kompleksin başladığı andan itibaren 270 gün içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

Açılışta bir konuşma yapan Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, “Belediyemizin 2008 yatırım programında inşaatına başladığı katlı kapalı pazaryeri ve kent hamamı kompleksi şu an 21 bin 284 metrekarelik alanda inşa edilmekte. Kapalı pazaryeri Ege Bölgesinde bulunan en büyük alan üzerine inşa edilen Kapalı Pazaryeri olma özelliğine sahip. Bununla birlikte 2008 yatırım planı içinde iller bankasından sağlanan kredi ile 1 adet GSB marka kazıcı yükleyici, 1 adet Volvo marka greyder, 1 adet yükleyici 1 adet orta boy asfalt silindiri, 2 adet çift kabin kamyonet, 1 adet Transporter minibüs alınmıştır. Aliağa halkının hizmetine bu törenle sunulacaktır. Göreve geldiğimizden bu yana yatırımlarımıza hız kesmeden devam etme gayreti içinde olduk. Kendimize şiar ettiğimiz Aliağa halkına hizmet noktasında bugün açılış ve temel atma törenimize gelerek sayın bakanımız onur verdi. İnşallah bu kompleksin açılışını yılbaşını bulmadan yapmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Aliağa Belediyesi olarak her zaman vatandaşın ve esnafın yanında olduklarını söyleyen Başkan Kaya, “Söz verdiğimiz Katlı Kapalı Pazar yeri Projemiz yakında burada hayata geçecek. Seçim öncesi verdiğimiz sözler içerisinde en önemli gördüğümüz projelerden birisi olan bu proje hayata geçtiğinde Aliağa kent yaşamı çok daha kaliteli ve sorunsuz olacak." diye konuştu. Belediye Başkanı Tansu Kaya, projenin temellerinin atılıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında Belediye olarak tüm imkanları seferber ettiklerinin altını çizerek, “ Yıllardır çekilen çileler son bulacak. Yine yıllardır çok kez dile getirilen ama bir türlü yapılmayan Kent Hamamı da bu kompleks içinde yer alarak büyük bir açığı dolduracak. Bu projenin Aliağa halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

İller Bankası Bölge Müdürü Mustafa Bayram da yaptığı konuşmada, “Aliağa Belediyesinin girişimleri ile kurumumuz tarafından kısmen finansmanı sağlanan böyle bir kompleksin temel atma töreninde bulunmaktan dolayı gurur duyuyorum. İller Bankası özellikle 2003 yılından itibaren yeni dönemde bir yapılanmayla eskiden belediyelere yetki verip belediyelere rağmen iş yapan bir kurumken, şimdi tamamen belediyelerin yanında yer alan, belediyelere yardımcı olan iş ve hizmet üreten bir kurum haline gelmiştir” şeklinde konuştu.

İzmir Valisi Cahit Kıraç"ta yaptığı konuşmada Aliağa"nın Türkiye Çapında Stratejik bir öneme sahip olan İzmir"in stratejik bir ilçesi olduğuna dikkat çekti. Kıraç, “Aliağa stratejisi ve sanayileşmesi bakımından özenle izlenmesi gereken, ve yatırımların gecikmeden yapılması gereken, bir yerdir. Aliağa"daki kapalı pazaryeri de hem Aliağa"da bulunan vatandaşlarımızın ve dışarıdan gelen vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır. Özellikle kompleks içinde yer alan Kent Hamamı ise Buraya gelen kamyoncu esnafının faydalanabileceği önemli bir yer olacaktır” dedi

Aliağa"da pazaryeri temel atma töreni daveti aldığında böylesine büyük bir kompleksin temelini atmayı beklemediğini söyleyen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül"de “Bu kompleks, gerçekten de pazaryeri ile dükkanları ile, hamamıyla Aliağa"ya yakışan bir tesis olacak. İyiki de böyle bir tesisin temel atma töreninde bulunuyorum. Aliağa her şeyin en güzeline layıktır. Gözbebeğimiz bir ilçedir. Türkiye ekonomisi her geçen gün sınıf atlıyor. Bun da Aliağa"da yapılan bu hizmetlerin ve ilçenin ekonomiye katkısının rolü büyüktür” dedi.

Konuşmaların ardından Milli savunma Bakanı Vecdi Gönül, Vali Kıraç, Başkan Kaya ve beraberindekiler hazırlanan platformda butona basarak Aliağa Katlı Kapalı Pazaryeri ve Kent Hamamının  temelini birlikte attı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894