• BIST 9886.95
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 25 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Öğretmenler Günü Kutlandı

Öğretmenler Günü Kutlandı
Öğretmenler günü nedeniyle Aliağa'da düzenlenen etkinlikler çerçevesinde bugün saat 09:00' da Cumhuriyet Meydanı'nda anıta çelenk koyuldu. Çelenk koymanın ardından ilk tören saat 10:00' da, Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde

ALİAĞA'DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

 24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Aliağa'da  da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Öğretmenler günü nedeniyle Aliağa'da düzenlenen etkinlikler çerçevesinde  bugün saat 09:00' da Cumhuriyet Meydanı'nda anıta çelenk koyuldu. Çelenk koymanın ardından ilk tören saat 10:00' da, Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde devam etti. Buradaki törende; stajerliği kaldırılan öğretmenler yemin ederken, emekliye ayrılan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri verildi.
1981 yılından bu yana kutlanan 24 Kasım Öğretmenler günü bugün saat 09:00' da Cumhuriyet Alanında ki Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelenk koyması ile başladı. Cumhuriyet Alanında ki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.
Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan 24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları ise saat 10:00' da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı'nın günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Tatlıcı yaptığı konuşmada; "Eğitim-öğretim kalmitesinin yükseltilmesi adına aldığımız kararlı, istikrarlı tedbirlerimizin meyvesini almaya başladık. Bu yıl yapılan OKS ve Öğrenci seçme sınavlarında İzmir dördüncüsü Seviye belirleme sınavlarında Türkiye yetmiş altıncısı olduk. Aliağa Lisesinin Sayısalda İzmir birincisi, Alp Oğuz Anadolu Lisesinin İzmir dördüncüsü, Türkiye onuncusu olduğunu biliyormusunuz. Yönetici arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Bizler müdürlük olarak üstümüze düşeni yapma gayretindeyiz. Sizlerden tek istirhamım yakalanan bu çıtayı düşürmeyip daha ileri götürmenizdir. Başarı hepinizindir. Ancak bu başarının altındaki en önemli imza siz saygıdeğer öğretmenlerimize aittir" dedi.Yakup Tatlıcı'nın konuşmasının ardından Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya ve Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'da bir konuşma gerçekleştirerek tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.
Kaymakam Bulgurlu; "1928 yılında kara tahtanın başına geçen büyük Türk Atatürk'ün göstermiş olduğu aydınlanmayolunda yürüyen öğretmenlirimizi kutluyorum" derken Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya; "Eğitime belediye olarak önemli katkılar koyduk. Yardımlarımız devam edecek. Bu günün benim için anlamı büyük çünkü geçen yıl 24 Kasım da oğlum dünyaya geldi. bu nendele bu günü daha anlamlı kutluyorum" şeklinde konuştu.Yapılan konuymaların ardından öğrenci ve öğretmenlere ödülleri dağıtıldı. Öğrenciler arasında resim yarışmasında derece yapan, Selin Atasoy, İrem Eroğlu, Gülçiçek Karaman, Ezgi Özmen, Hazal Arol, Nergis Korkmaz, Elif Fidan, Merve Köseoğlu ödül alırken, Öğretmen konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren Sevda Tek, İlker Kurtulan, Berrak Fidan, Merve Köseoğlu, Ayşegül Yüce, Sami Cumbul ödülünü aldı.Emekliye ayrılan, Özcan Şükrü Kaymaz, Mesut Selek, Nurcan Çamoğlu, Necati Özen, Güler İlknur Öcal, Şefike Bilgin, Müslüme Çam, Şendoğan Sak, Hürriyet Nur Hizmet Şeref Belgelerini Aliağa İlçe Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'nun elinden aldı. Belgelerin öğretmenlere verilmesinin ardından Emekli  öğretmen Mesut Selek emekli öğretmenler adına bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmanın ardından stajyer öğretmenlerin yemin töreni gerçekleşti ve stajyerliği kaldırılan öğretmenler adına Aliağa İlköğretim Okulu Fen ve Teknoloji öğretmeni Meral Yetimoğlu bir konuşma yaptı. Gerçekleşen yemin töreninin ardından etkinlikler Öğretmenim adlı monolog sunumunun ve şehit öğretmenlere ilişkin düzenlenen slayt gösterisi ile devam etti. Etkinlikler Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı oratoryo ile sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894