• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 12 °C
  • Manisa 13 °C
  • Balıkesir 8 °C
  • Çanakkale 10 °C

Aliağa’da Yalancı Bahar

Aliağa’da Yalancı Bahar
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Kış mevsiminin ortasında olan Türkiye'nin doğusunda kar esareti yaşanırken, ülkemizin batıya açılan kapısı İzmir’in Aliağa ilçe
ALİAĞA’DA YALANCI BAHAR
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
Kış mevsiminin ortasında olan Türkiye'nin doğusunda kar esareti yaşanırken, ülkemizin batıya açılan kapısı İzmir’in Aliağa ilçesinde bahar yaşanıyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 10-15 derece üzerinde seyrettiği son günlerde, soğuk kış günleri yerini güneşli havaya bıraktı. Öyle ki insanlar kış mevsiminde özlem duyulan güneşli havanın tadını çıkarırken, tabiatta ise dengelerin değiştiği gözleniyor. Şubat ayında çıkan güneşe aldanan ağaçlar beyaza büründü. Yalancı bahar ağaçların erken çiçek açmasına neden oldu. Şehrin dört bir yanında bulunan badem ağaçları çiçek açarken adeta etrafta bulunan diğer ağaçlara nazire yaptı. Çeşitli meyve ağaçlarında tomurcuklar oluşmaya başlaması ise görenleri şaşırttı.
 
ÜRETİCİLER ENDİŞELİ
Öte yandan İzmir’in çeşitli bölgelerinde tarım faaliyeti gösteren üreticiler, havaların yeniden soğumasıyla birlikte ürünlerinin zarar görmesinden endişe duyuyor. Geçtiğimiz yıl nisan ayındaki don olayından olumsuz etkilenen üreticiler, bu yıl da yalancı bahar mağduru olmaktan korkuyor. Endişeli ve sıkıntılı günler yaşayan üreticiler,  Meteoroloji verilerini günü gününe takip ediyor.  Şubat ortasında ani sıcaklık yükselmesi, başta üzüm ve kiraz üreticileri olmak üzere, yaş sebze ve meyve üreticileri ile ihracatçılarını da tedirgin ediyor.
 
BUĞDAY ÜRETİCİSİNİN YÜZÜ GÜLDÜ
Mevsim normalleri üzerinde devam eden sıcaklıklar buğday üreticilerinin ise yüzünü güldürüyor. Sıcak havaların buğdayı güçlendirdiğini bildiren üreticiler, ürünün güçlenmesi için gerekli tüm şartların oluştuğunu dile getiriyor.
 
HAVA SICAKLIKLARI DÜŞÜYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamada ise bugünden itibaren Kıyı Ege ve Çanakkale çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı olacağı ve sıcaklığın düşeceği tahmin ediliyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894