• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Çanakkale 15 °C

Lig Bergama’nın Şampiyonları Ödüllendirildi

Lig Bergama’nın Şampiyonları Ödüllendirildi
Bergama Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Bergama Belediyesi ve Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen İlkokullar arası Futbol Ligi “Lig Bergama” ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

LİG BERGAMA’NIN ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ  

Bergama Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Bergama Belediyesi ve Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen İlkokullar arası Futbol Ligi “Lig Bergama” ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 

12 okuldan 204 öğrencinin futbol etkinliklerine ve hafta sonu maçlarına katılım gösterdiği projede, farklı kategorilerde çok sayıda ödül verildi.  Lig usulü yapılan maçlar Bergama Belediyesi Futbol Akademisi Tesisleri’nde oynandı. Toplam 11 hafta süren Lig Bergama’nın proje koordinatörlüğünü Bergama Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü üstlenirken, öğrencilerin okullarından spor tesislerine ulaşımını, okullarda ihtiyaç duyulan spor malzemelerinin teminini ve maçların yönetim görevini ise Bergama Belediyesi gerçekleştirdi. 
En centilmen takım, en yardımsever takım, en çevreci takım gibi farklı kategorilerde ödüller verildiği Turnuvanın şampiyonu ise Osman Nuri Ersezgin İlkokulu oldu. Şampiyon takım kupayı Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile birlikte havaya kaldırdı. 

GERÇEK FUTBOLU GÖSTERDİLER
Yapılan işin çok keyifli bir proje olduğunu dile getiren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Haftalarca öğrencilerimiz futbol oynadı ve onların heyecanı görülmeye değerdi. Bizler son dönemde futbolu biraz kötü izlemeye başladık maalesef. İşin içine büyükler karışınca, profesyonellik karışınca ve para karışınca bir takım şeyler yozlaşmaya başlıyor. Ama onların futbolunda bu bahsettiklerimden hiç eser yoktu. Kazandıkları zaman sevindiler, kaybettikleri zaman da ağlayanlar oldu. Fakat hiç kırmızı kart gören olmadı ya da arkadaşını kasıtlı biçimde tekme atarak düşüren ve hakemlere kötü söz söyleyen olmadı. Çok güzel goller attılar. Bergama Belediyespor’un hocaları da onları izleme fırsatı buldu. Önümüzdeki yıllarda da bu etkinlikleri devam ettireceğiz. Bergama’da salonlar yapılıyor, tesisler yapılıyor, fakat bunları işlevsel olarak değerlendirmek lazım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

2015-2016 eğitim-öğretim yılı içerisinde çok sayıda çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Bergama Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Ergüner;  “Bu proje kurslarda neleri amaçlayıp, hangi sonucu aldığımızı gördüğümüz bir proje oldu. Destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz eğitim ve öğretimin yanında çocukların sosyal aktivitelere katılmasının önemli olduğunu ifade ederek, çocukların özellikle teknolojiyi sosyal aktivite olarak kullandığını ve spordan uzak kalmamaları için bu projeyi düzenlediklerini belirtti. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894