• BIST 8718.11
  • Altın 2247.195
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1971
  • İzmir 7 °C
  • Manisa 5 °C
  • Balıkesir 1 °C
  • Çanakkale 5 °C

Kent Konseyinden Araştırma Gezisi

Kent Konseyinden Araştırma Gezisi
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa Kent Konseyi, Çanakkale Biga’da yer alan İÇDAŞ Termik Santraline düzenledikleri araştırma gezisi ile ilgili düşüncelerini ve termik santralin çevreye verdiği zararlarla ilgili edinilen bilgileri yapılan basın açı

ALİAĞA KENT KONSEYİ BİGA’DAN MEMNUN DÖNDÜ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa Kent Konseyi, Çanakkale Biga’da yer alan İÇDAŞ Termik Santraline düzenledikleri araştırma gezisi ile ilgili düşüncelerini ve termik santralin çevreye verdiği zararlarla ilgili edinilen bilgileri yapılan basın açıklamasıyla paylaştı.

Aliağa Kent Konseyi’nin parti yöneticileri, köy, mahalle muhtarlarının ve Karşıyaka Kent konseyi üyelerinin katılımıyla Çanakkale Biga’da yer alan İÇDAŞ Termik Santraline düzenlenen araştırma gezisini değerlendirme toplantısı ve basın açıklaması yapıldı. Geçtiğimiz gün Aliağa Kimene Kafeterya’da gerçekleştirilen toplantının başkanlığını yapan Yakup Öztürk, gezi ile ilgili gözlemlerini ve topladıkları bilgileri aktarırken, Biga’da çalıştırılmakta olan termik santralin bulunduğu çevreye umulduğu gibi büyük zararlar verilmediğini, santralin Avrupa standartları üzerinde çevre duyarlılığında olduğunun altını çizdi. Ayrıca kurulu santralde en çok dikkatini çeken noktanın deniz suyunun arıtılarak içme suyu haline getirildiği ve köye herhangi bir ücret alınmadan verildiğini ayrıca fabrikanın istihdam için yerel halka büyük öncelik verdiğini belirtti.

“TÜRKİYE DE İSTENİLDİĞİNDE DOĞAYLA BARIŞIK SANAYİ KURULUŞLARI DA YAPILABİLİYORMUŞ”

Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk’ün konuşmasının ardından konuyla ilgili görüşlerini belirten Aliağa AKP ilçe başkanı Kazım Ulaş, Kent konseyine bu araştırma gezisini gerçekleştirdiğinden dolayı teşekkür ederken, Biga da bulunan İCDAŞ firmasını doğayla ve yerel halkla olan barışık bir yapısı olduğu belirtti. Ulaş, firmadan alınan bilgiler doğrultusunda üretim sonucunda doğaya verilen zararın Avrupa standartlarının da altında olduğunu belirterek istenildiği takdirde doğayla barışık termik santraller ve sanayi kuruluşlarının yapılabildiğini söyledi.

“DENETİM ŞART”

MHP’yi temsilen toplantıya katılan Mücahit Yaver ise Aliağa’da bulunan sanayi kuruluşlarının denetimsizliğinden merkezi idarenin ve hükümetin sorumlu olduğunu ifade ederek Çevre Bakanlığı’nın denetimde yetersiz kaldığını belirtti. Yaver, “Bu kirleticilerin baskı altına alınabilmesi için çalışmalar yapılması gerek. Aliağa’nın hava kirliliği zaten yüksek düzeyde, Aliağa ya bırakın bir termik santral bacasını bir soba bacasının dahi yapılmaması gerek” dedi.

KAPİTALİST FİLLER PİSLEYECEK

Karşıyaka Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Bülent Kocakurt ise, termik santrallerin çok karlı kuruluşlar olduğunu, asıl düşüncenin elektrik üretip ülkeye fayda sağlayabilmekten daha çok kar elde etmek olduğundan söz etti. Bu kuruluşları fillere benzeten Kocakurt, ‘’Bu filler pisleyecekler. Bizim amacımız ishal olmalarını engellemektir” dedi.  Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk son olarak, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın yanlış olduğunu belirterek, “Biz nasıl daha iyiyi bulabileceğimizi araştırıyoruz; Yatağan ve Soma’ya da gittik. Bunların ne kadar kötü örnekler olduklarını da biliyoruz. Hali hazırda Aliağa’da yedi adet termik santral lisansı alınmış durumda. En iyi örneği ele alınıp uygulanması gerekiyor. Ayrıca en büyük sorun Aliağa’da bulunan demir çelik fabrikaları. Denetimsiz üretim yapılıyor ve asıl bu işletmeler üzerinde baskı oluşturulması gerekiyor” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894