• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 11 °C
  • Balıkesir 10 °C
  • Çanakkale 10 °C

Kadir Gecesi Kutlaması

Kadir Gecesi Kutlaması
15 Eylül Salı gününü 16 Eylül Çarşambaya bağlayan gece, Kadir Gecesidir. En mübarek gece ve “Gecelerin sultanı” olarak isimlendirilen Kadir Gecesini tekrar idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız.

KADİR GECESİ MESAJI

15 Eylül Salı gününü 16 Eylül Çarşambaya bağlayan gece, Kadir Gecesidir. En mübarek gece ve “Gecelerin sultanı” olarak isimlendirilen Kadir Gecesini tekrar idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Ramazan ayının yirmi yedinci gecesine rastladığı kuvvetle kabul edilen Kadir Gecesi, Kur"anın ifadesiyle bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Kadir, azamet, şeref ve değer anlamına gelir. Bu geceye değer veren, her şeyden önce Yüce Allah'ın insanlara hidayet rehberi olarak gönderdiği Kur'an-ı Kerim'in indirildiği gece olmasıdır.

Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'de, bu geceyle ilgili müstakil bir sûre (97. sûre) bulunmaktadır. Bu sûre, Kadir Gecesi'nin özelliklerini ve önemini en açık üslûpla belirtmektedir: “Şüphesiz biz onu Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu nereden bileceksin! Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve ruh (Cebrail) o gece, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner durur. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.”

Kadir Gecesi, Kur'an'ın övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir zaman dilimidir. Bu gecenin değerlendirilmesi, ancak Kur'an'a yönelmekle, onun eşsiz mesajını anlamak ve onun mana ikliminde yol almakla, bütün zamanların Kadir Gecesi bilinip imanın bir aşk, ölümün yeniden bir diriliş olarak kabul edilmesiyle, hayatın Hz. Peygamber kılavuzluğuyla yaşanıp yaratılanın Yaradan'dan ötürü sevilmesiyle mümkün olacaktır.

Sevgili Peygamberimiz, Hz. Ayşe'ye Kadir Gecesi'ne eriştiği takdirde şu duayı yapmasını öğütlemiştir: “Allahım, sen bağışlayıcısın. Affetmeyi seversin. Beni de bağışla.” Hz.Peygamber, Kadir Gecesi'ni ihya edenlerin günahlarının bağışlanacağı müjdesini vermiş ve: "Kim Kadir Gecesi'ni, sevabına inanarak ve ecrini Allah'tan bekleyerek ihya ederse, geçmiş günahları bağışlanır." buyurmuşlardır.

Bu mübarek gecenin rahmet ikliminde ellerimizi ve gönüllerimizi Yüce Mevla'ya açarken, sadece kendimizi ve yakınlarımızı değil, bu güzel vatanımızda birlikte yaşadığımız tüm kardeşlerimizi, dünyanın değişik ülkelerinde yaşayan vatandaş, soydaş ve din kardeşlerimizi de hatırlayalım. Yakın ve uzak çevremizdeki savaş ve şiddetin yerini, adalet ve sevginin, barış ve huzurun alması için de dua edelim. Gönüllerimizi saran bir huzurla Allah"a şükran borcumuzu; nefsimize, ailemize ,komşularımıza karşı vazifelerimizi hatırlayalım.

Bu vesile ile muhterem halkımızı, İzmir İl Müftülüğünce; İlimizde ilk defa cami dışında-Buca Kaynaklar Hancı tesislerinde-kutlanacak olan özel kadir gecesi etkinliklerine ve ilçe müftülüklerimizce icra edilecek kandil programlarına davet eder, Kadir Gecelerini kutlar, bu gecenin halkımıza, ülkemize,İslam alemine ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini yüce Allahtan niyaz ederim.
 
 
İbrahim ACAR
İzmir Müftüsü 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894