• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 15 °C
  • Manisa 16 °C
  • Balıkesir 11 °C
  • Çanakkale 15 °C

Halk Dökümcüleri İstemiyor

Halk Dökümcüleri İstemiyor
Aliağa belediyesi Meclis Üyesi M. Şafi Teymur; kentin yaşamsal kimliğine değer veren ve sahip çıkan herkesi döküm, ihtisas organize sanayi bölgesi (OSB) kurma girişimlerine engel olmaya davet etti.

ALİAĞA BELEDİYESİ MECLİS ÜYESİ M. ŞAFİ TEYMUR,” ALİAĞA HALKI DÖKÜM, İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (OSB) İSTEMİYOR

 

TEYMUR,” ALİAĞA"NIN GELECEĞİNİ İPOTEK ALTINA ALACAK OLDU-BİTTİ GECEKONDU VARİ YATIRIMLAR HALKA RAĞMEN KURULAMAZ”

 

Aliağa belediyesi Meclis Üyesi M. Şafi Teymur; kentin yaşamsal kimliğine değer veren ve sahip çıkan herkesi döküm, ihtisas organize sanayi bölgesi (OSB) kurma girişimlerine engel olmaya davet etti.

Aliağa belediyesi Ak parti Meclis üyesi M. Şafi Teymur yaptığı yazılı açıklamada, Sanayi kenti olan Aliağa"nın yaşam sahası ve büyüme sahası olarak görülen Güzelhisar ovasında 1800 dönümlük bir arazi içine 60 döküm fabrikasının kurulmasının kabul edilemez olduğunu açıkladı. Teymur,”Aliağa"nın dört bir yanı çoğunluğu kirletici olan sanayi tesisleri ile çevrilmiştir. Kimi tesis havayı kirletirken , bazıları toprağı ve denizlerimiz kirletmektedir. 2011 yılında kurulması planlanan  döküm, ihtisas organize sanayi bölgesi ise yer altı sularımızı riske edecek bir bölgededir. Güzelhisar ovası Dilovası"na dönüştürme çalışmaları  Yöre halkının  ve bizlerin kabul edemeyeceği bir olaydır. Yapılacak sanayi yatırımlarının insan sağlığını, doğa dengesini bozmadan insan merkezli olmalıdır. İlçeye yatırım yapılmasına karşı değilim, büyüyen ekonomiyle birlikte istihdam alanlarının gelişmesi ülkemize ve ilçemiz ekonomisine katma değer sağlayacak girişimcilerin her zaman yanındayım. Aliağa"da yatırım yapmak isteye her sanayici Kentin kuzeyinde inşa edilen  Altyapısı ile mükemmel olan ALOSBİ alternatifine yönelmelidir. Burada yaklaşık 400 fabrikalık altyapısı tamamlanmış Dünya standartlarında bir organize sanayi bölgesi varken  Güzelhisar ovasının tam ortasına Aliağa"nın içme suyu kaynaklarının yanına böyle bir girişim kurulması akıllara dahi getirilemez. Tüm siyasi partileri, sivil toplum örgütlerini, sendikaları, dernekleri insan sağlığını tehdit edici ve insan unsurunu göz ardı eden tesislere karşı inisiyatif almaya ve Aliağa"nı geleceğine sahip çıkmaya davet ediyorum. Çevre, yaşam ve sağlık ile ilgili konular siyaset üstü konulardır. Bu önemli yaşamsal konularda ilçede yaşayan herkesin ve her kesimin duyarlılık gösterme zarureti vardır” dedi.

 Aliağa belediyesi Ak parti Meclis üyesi M. Şafi Teymur, “Dökümcüler Derneği Başkanı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Üyesi Metin Deyirmenci"nin kamuoyunu yanıltıcı açıklamaları burada yaşayanların tepkisine neden oldu. Metin Deyirmenci"nin  “Köylülüleri ikna ettik. Şimdi onlar da iş imkanı için fabrikaların kurulmasını bekliyorlar” gibi talihsiz açıklamaları  karşısında bizde diyoruz ki ne köylüler ikna oldu. Nede Aliağa"da yaşayan kentin yaşamsal kimliğine değer veren ve sahip çıkanlar ikna oldu. Aliağa"nın geleceğini ipotek altına alacak oldu-bitti gecekondu vari yatırımlar halka rağmen kurulamaz” dedi.

Teymur çevreye duyarlı bir vatandaş olarak daha önce de Kentin gerçek kimliğine uymayan ve çevreyi olumsuz yönde etkileyecek olan  Termik santral ve Çinko tesisi kurma girişimlerinde de tepki gösterdiğinin altını çizdi. www.bakircay.com

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894