• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 18 °C
  • Manisa 14 °C
  • Balıkesir 9 °C
  • Çanakkale 10 °C

Fabrika Görücüye Çıktı

Fabrika Görücüye Çıktı
Tahsin TUNA / Bergama www.bakircay.com Üniversite’ye dönüştürülmesi için yoğun bir çalışma süreci geçiren Bergama Tekstil Fabrikası, 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün beğenisini aldı…
Üniversite"ye dönüştürülmesi için yoğun bir çalışma süreci geçiren Bergama Tekstil Fabrikası, 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün"ün beğenisini aldı…
Fabrika üniversite için görücüye çıktı…
Bergama Tekstil Fabrikası"nın üniversite olması yönündeki çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Yaklaşık altı aydır süren görüşmelerin ardından, geçtiğimiz ay  resmi yazı ile Bergama Tekstil Fabrikası"nın üniversiteye dönüştürülmesi yönündeki talep 9 Eylül Üniversitesi"ne bildirilmiş, ardından iki hafta önce 9 Eylül Üniversitesi"nden bir teknik heyet Bergama"ya gelerek, Bergama Tekstil Fabrikası"nda bir dizi incelemelerde bulunmuştu. Bu gelişmenin ardından son olarak 9 Eylül Üniversitesi Rektörü prof. Dr. Mehmet Füzün, beraberinde bir heyetle, Bergama Tekstil Fabrikası"na gelerek bir dizi incelemelerde bulundu. 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, gezi sonunda yaptığı değerlendirmede, Tekstil Fabrikası"nın çok beğendiğini söyledi.
Geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleşen inceleme gezisine 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, eşi Opr. Dr. Ferda Füzün, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alp Timur, Prof. Dr. Hakkı Bahar, eşi Prof. Dr. Zühal Bahar,  Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Can Karaca ve Hukuk Danışmanı emekli hakim Celal Gürkan katıldı. Üniversite heyetini Bergama"da Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Güngör, Belediye Meclis Üyeleri Çağlar Erdem, Faik Belek, Bergama Yüksek Öğrenim Derneği Başkanı Mahmut Esat Dülge, Dernek Üyesi Rıfat Korkmaz karşıladı. Prof. Dr. Mehmet Füzün ve beraberindekiler Tekstil Fabrikası"nda yüksek okul binası, çok amaçlı spor ve toplantı salonu, yüksek okul kantini, yönetim binası olabilecek bölümleri gezip, Başkan Gönenç"ten bilgiler aldılar.
REKTÖR PROF. DR. FÜZÜN; “ BERGAMA"DA OKUL AÇMAKTAN MUTLULUK DUYACAĞIZ”
Yaklaşık bir saat süren incelemenin ardından 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün bir değerlendirme yaptı. Rektör Prof. Dr. Füzün yaptığı değerlendirmesinde, “Tekstil Fabrikası, yüksek okul için çok uygun bir yer. Dolayısıyla biz de böyle bir yerde okul açmaktan, 9 Eylül Üniversitesi  olarak mutluluk duyarız. Bu konuda Belediye Başkanımız çok istekli. Anladığım, ve duyduğum kadarıyla Bergama halkı da çok istekliymiş. Biz üniversite olarak çok istekliyiz. Hem gençlerimize meslek kazandırmak, hem de yeni bir okul açılması bakımından çok istekliyiz. Üstelik  üniversitelerin ve yüksek okulların  bulunduğu yerlerin halkını da hem ekonomik yönden, hem kültürel yönden olumlu etkiliyor.  Bu iki yönden de baktığımda çok olumlu bir adımın arifesinde olduğumuzu düşünüyorum. Protokolümüzü aldık. Senato kararımızı alıp, YÖK"ten de kararımızı geçirdikten sonra bu işi inşallah başarırız” dedi. 
BAŞKAN GÖNENÇ; “TEKSTİL FABRİKASI"NI ÜNİVERSİTEYE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLIYIZ”
9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ve beraberindeki heyetin Tekstil Fabrikası"nı Bergama"ya gelerek incelemesinden dolayı çok büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Tekstil Fabrikası"nı üniversiteye dönüştürmek noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Aynı yoğunluğu 9 Eylül Üniversitesi"nde de görmekten dolayı çok mutluyuz. Yüksek okul olarak hizmet vermeye başlayacak olan Tekstil Fabrikası"nı nihai hedefimiz üniversiteye dönüştürmek. Günümüzde bacasız sanayi olarak kabul edilen, bulunduğu bölgelerin ekonomik ve sosyal gelişimine büyük katkısı olan üniversitelerin bu olumlu yönlerinden biz de Bergama olarak faydalanmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın da bu yönde çok büyük talepleri var. Bergama kamuoyu ile, üniversite derneğimiz  ile bu hedefimizi mutlaka gerçekleştireceğiz. 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet Füzün ve üniversitenin çok değerli yönetim kadrosuna bize verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ederim” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894