• BIST 9909.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 23 °C
  • Çanakkale 21 °C

Bergama’da İnsan Hakları Günü Ve Haftası Kutlandı

Bergama’da İnsan Hakları Günü Ve Haftası Kutlandı
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Haftası dolayısıyla Bergama Kaymakamlığı Sergi Salonu’nda etkinlik düzenlendi.
BERGAMA’DA İNSAN HAKLARI GÜNÜ VE HAFTASI KUTLANDI
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Haftası dolayısıyla Bergama Kaymakamlığı Sergi Salonu’nda etkinlik düzenlendi. 
 
Bergama İlçe İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe Bergama Belediyesi Başkan Yardımcısı Ümit Atlam, İlçe Emniyet Müdürü Ayhun Yumrukkaya,  İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Dinçer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Arslan,  öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
 
İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte Ulubatlı Hasan İ.Ö.O öğrencisi Amine Koruculu ‘insanlık’ adlı şiirini, 13 Nisan Anadolu Lisesi öğrencisi Büşra Tekil ‘Ortak Dil’ adlı şiirini, Bakırçay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Funda Canaslan ‘Giriş, gelişme ve sonuç’ adlı kompozisyonunu okudu. Daha sonra İnsan Hakları konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Etkinlik resim sergisinin gezilmesi ve ardından verilen kokteyl ile sona erdi. 
 
Düzenlenen etkinlik sonrası Dünya İnsan Hakları Günü ve Haftası ile ilgili görüş belirten Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Atlam; “Birleşmiş Milletlerin 10 Aralık 1948 yılında kabul ettiği, ülkemizin ise 6 Nisan 1949 yılında onayladığı İnsan Hakları Evrensel beyannamesi, dünya insanlarının eşit ve kardeş olarak yaşamalarını esas alır. Bu doğrultuda günümüzde çok ihtiyaç duyduğumuz insan haklarına yönelik yapılan bu etkinliği önemsiyorum” dedi.
 
YAŞANAN ONCA ACIDAN DERS ÇIKARILMADI
Öte yandan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Haftası dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınlayan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Herkesin din, dil, ırk, renk, cinsiyet ayrımı gözetmeden eşit haklara sahip olmasını amaçlayan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 67.yılını kutluyoruz. Ancak 67 sene sonra baktığımızda hala savaş çığlıklarının atıldığı, insanların açlıkla mücadele ettiği, düşüncenin suç sayıldığı, yoksulluğun, kadına yönelik şiddetin arttığı bir dünyada yaşamaya devam ediyoruz. İnsanlık, dünya tarihinde yaşanan onca acıdan henüz ders çıkarmış değil. Yanı başımızda yaşanan savaştan kaçan umut yolcularının yaşadıklarına hepimiz yakından şahit oluyoruz. Hastalıklar, savaşlar nedeniyle her gün binlerce çocuk yaşamını yitirmeye devam ediyor.  Tüm bunların yanında yaşanan dramlara göz yuman, sessiz kalan ve ‘İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne de imza koyan ülkeler bugünü ‘İnsan Hakları Günü’ olarak kutluyor. Ben yaşanan bu olumsuzluklara rağmen, umutsuzluğa kapılmadan, tüm yaşam savunucuları ile birlikte mücadelemizi sürdürerek; gecelerinde aç yatılmayan, savaşların olmadığı, insanlık onuruna yakışan bir dünya yaratmanın mümkün olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894