• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 13 °C
  • Balıkesir 9 °C
  • Çanakkale 13 °C

Başkan Gönenç muhtarlarla buluştu

Başkan Gönenç muhtarlarla buluştu
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ/ Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç gerçekleştirdiği toplantıda 18 mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Gönenç “Bütünşehir Yasası” ve 2013 yılında kentte yürütülecek faaliyetler hakkında muhtarlara bilgi ve

 

Başkan Gönenç muhtarlarla buluştu

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ/ Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç gerçekleştirdiği toplantıda 18 mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Gönenç “Bütünşehir Yasası” ve 2013 yılında kentte yürütülecek faaliyetler hakkında muhtarlara bilgi verdi.

Yeni yasayla ile büyükşehir sınırlarına bağlanacak Bergama’da yaşanacak gelişmeler hakkında detaylı bilgi veren Gönenç, katılımcıların sorularını yanıtladı. Yasayla yeni bir sürecin başlayacağının altını çizen Başkan, bu tür toplantıların kentin ihtiyaçlarının değerlendirilmesi adına önemli olduğuna vurgu yaptı. Başkan, yeni “Büyükşehir Yasası” ile Bergama’daki 114 köyün ve 5 beldenin mahalle statüsü kazanacağını açıkladı.

Toplantının eksikleri tespit ederek giderme konusunda önemli olduğunu kaydeden Gönenç, muhtarların aktardığı sorunları tek tek dinledi, öncelik sıralamasına göre yapılabilecekleri hemen gerçekleştirmeye başlayacaklarını söyledi. Muhtarlara yakın zaman önce geride kalan 2012 yılı çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Gönenç, amaçlarının Bergama’ya hizmet olduğunu dile getirdi.

Gönenç: “Katlı otopark geliyor”

 

Uzun yıllardır yapılması beklenen katlı otoparkın çalışmalarının yürütüldüğünü söyleyen Gönenç, hazırlanan proje kapsamında eski cezaevi alanına kurulacak otoparkta çalışmaların hız kazandığını söyledi. 4 katlı olarak inşa edilecek otoparkın 350 araç kapasiteli olacağını dile getiren Başkan, otoparkla kentteki trafik sorunun önemli ölçüde azalacağına dikkat çekti. Bergamalılar’ın ihtiyaçlarını en kısa sürede karşılayacak çalışmaları yaşama geçirdiklerini ifade eden Başkan Gönenç, otoparkın tamamlanmasıyla vatandaşların trafik mağduriyetlerinin büyük ölçüde azalacağını belirtti.

Kentteki sorunların çözülmesinde görüş ve önerilerin önemli olduğunu belirten Başkan, Bergama için çalıştıklarını ve sorunları yerinde tespit etmenin, çözüm sunmada faydalı olacağını dile getirdi. Mahalle muhtarlarının şikâyetlerini dinleyen Gönenç, problemlerin karşılıklı anlayış ve sağlıklı iletişim ile çözülebileceğini söyledi.

“ Karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak ve bir araya gelmek çok önemli” diyen Başkan,  “Muhtarlar vatandaşlar ve yönetimler arasından önemli bir köprü vazifesi görüyor. Bergamalılar’ın yaşamını kolaylaştırmak amacıyla çalışıyoruz. Muhtarlarımız da bu çalışmaların önemli bir parçası.  Vatandaşların ilk müracaat yeri daima muhtarlıklar oluyor” dedi. Muhtarlıkların çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Gönenç tüm katılımcılara teşekkür etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894