• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 12 °C
  • Manisa 12 °C
  • Balıkesir 9 °C
  • Çanakkale 10 °C

Bakırçay Birliği Aliağa'da Toplandı

Bakırçay Birliği Aliağa'da Toplandı
20 üye belediyesi bulunan Bakırçay Belediyeler Birliği Aliağa’da toplandı. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Birlik ve Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven üyeleri ve tüm yurttaşları 10 Şubat Perşembe günü Men

BAKIRÇAY BELEDİYELER BİRLİĞİ ALİAĞA"DA TOPLANDI

ALFA TİVİ  BÖLGEMİZDEKİ SON GELİŞMELERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ  http://www.alfativi.net/video-kategori-sayfalari/bolgesel-videolar.html

20 üye belediyesi bulunan Bakırçay Belediyeler Birliği Aliağa"da toplandı. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz"un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Birlik ve Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven üyeleri ve tüm yurttaşları 10 Şubat Perşembe günü Menemen"de yapılacak olan “Kömüre Dayalı Termik Santrallere Hayır” paneline davet etti.

“Çevreyi korumaya, yurttaşlarımızı insanca yaşatmaya söz verdik”
Bakırçay Belediyeler Birliği"nin önemli bir birlik olduğunu ve belediye başkanları olarak çevreyi korumaya, yurttaşları insanca yaşatmaya söz verdiklerini belirten Özgüven; Termik Santrale karşı 1980 sonrası en kapsamlı eylemi yapmış olan Bakırçay"ın yine aynı duyarlılığı göstermesi gerekiyor. Bu konuda yine birlik üyelerine büyük görevler düşüyor.” dedi. Bölgede termik santrallerin yanında başka çevre sorunların da olduğunu belirten Başkan Özgüven; “Bergama Kozak"ta siyanürle altın çıkarma işlemi sırasında 20 Bin çam ağacı kesildi. Para, altın uğruna doğa yok ediliyor. Suyumuz kirlendi. Çıkardıkları altının kat kat fazlasını harcasak aynı doğayı tekrar elde etmemiz mümkün değil.” dedi.

“Suyu ucuza sattık diye hapse atılacaktık, şimdi borçlar affediliyor”
Torba Yasa"nın şu anda net olmamasına karşın belediyelerin borçları ve yurttaşların belediyelere olan borçları ile ilgili maddelerin olduğunu ve konuya ilişkin ilgili belediye personelinin bilgilendirilmesi için çalışma yapılmasını öneren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç "in önerisi kabul edilirken Birlik Başkanı Osman Özgüven; “Torba yasa net olmamasına karşın galiba yurttaşların belediyeye olan su borcunun affedilmesini de içeriyor. Biz suyu ucuz verdik diye az daha hapse atılıyorduk. Şimdi devlet bu borcu affediyor. Bize sordular mı?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Midilli ile dostluk maçı
Bakırçay Belediyeler Biriliği karmasının Midilli ile dostluk maçı yapacağını açıklayan Birlik Başkanı Osman Özgüven; “Konu ile ilgili teklifimizi ilettik, cevap bekliyoruz. Tabi ki iklim şartlarının, okulların tatil durumu gibi özel durumları da göz önünde bulunduruyorlar. Hep birlikte Midilli"ye girerek hem dostluk maçı oynayacağız. Hem de kültürel bir ziyaret yapacağız.”dedi.

Üniversite talebi
Başkan Özgüven"in Bakırçay Belediyeler Birliği olarak Katip Çelebi Üniversitesi"nin Bakırçay yöresine kurulması talebinden vazgeçmediklerini belirtmesi üzerine Çiğli Belediyesi Meclis Üyesi Mikail Polat; ”Belediye olarak biz eski belediye binamızın 2 katını rektörlüğe ayırdık ve çalışmalarına başlayacak.” Dedi. Bunun üzerine Özgüven; “Üniversitenin Çiğli"ye kurulacağını biliyoruz. Zaten Çiğli"de bizim birliğimize dahil bir ilçe ancak bence İzmir"in merkezi. İzmir"in merkezinde yeterince üniversite mevcut. Ancak biz Çiğli"ye kurulmasından rahatsız da değiliz.   Zaten düşünülen bölge Menemen"in güneyi idi, oysa biz Menemen"in kuzeyinde herhangi bir yer olabilir düşüncesindeyiz. Bu Aliağa da olabilir, Bergama da. Ayrıca şu anki yer geçici ve 13 fakülteyi de oraya konuşlandıramazlar.  Bakırçaylı Belediyeler olarak her ilçe kendine uygun fakülte talebi yapabilir ve yapacaktır. Bu konunun takipçisi olacağız.”dedi.   

Miting gibi panel olacak
Tüm üye belediyeleri Kömüre Dayalı Termik Santrallere Hayır paneline davet eden Birlik Başkanı Özgüven; “ Birliğe üye 20 belediye başkanının yanında İzmir"deki 17 Kent Konseyi"nin ortaklığında düzenlenen panel eminim miting gibi geçecektir. Tüm belediye başkanlarımızı ve yurttaşlarımızı bekliyoruz.”dedi. 

Panel 10 Şubat Perşembe günü Saat 16.00"da Menemen Belediyesi Kültür Merkezi"nde
Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ümit Erdem, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Sedat Gülşen, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Uzman Dr Raika Durusoy, Muğla Üniversitesi Sosyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muammer Tuna ve Şair Yazar Hüseyin Yurttaş"ın konuşmacı olarak katılacağı    “Kömüre Dayalı Termik Santrallere Hayır” paneli 10 Şubat Perşembe günü Saat 16.00"da Menemen Belediyesi Kültür Merkezi"nde gerçekleştirilecek

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894