• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 20 °C
  • Balıkesir 19 °C
  • Çanakkale 18 °C

Aşık Mahzuni Anıldı

Aşık Mahzuni  Anıldı
Aliağa Belediyesi Konservatuar’ının 4.sünü düzenlediği Aşık Mahzuni Şerif’i anma gecesi TÜRAŞ Halk Eğitim Merkezinde yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Aşık Mahzuni Şerif’in unutulmaz eserlerinin seslendirildiği

 

 

 

 

 

AŞIK MAHZUNİ ŞERİF ANILDI                                                     

Aliağa Belediyesi Konservatuar"ının 4.sünü düzenlediği Aşık Mahzuni Şerif"i anma gecesi TÜRAŞ Halk Eğitim Merkezinde yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Aşık Mahzuni Şerif"in unutulmaz eserlerinin seslendirildiği geceye İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Saygılı, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş, PETKİM Genel Müdürü Kenan Yavuz, İl Genel Meclis Üyesi ve Aliağa Petkim Spor Kulübü Başkanı İsa Önal katıldı.
Gece Aşık Mahzuni Şerif"in hayatını ve eserlerini anlatan bir slayt sunumla başladı. Aliağa Belediyesi Konservatuar öğrencileri koro şefi Ali Hikmet Gökçen önderliğinde Aşık Mahzuni Şerif"in seçkin eserlerini seslendirdi. Mevlam Gör Diyerek, Kanadım Değdi Sevdaya, Han Sarhoş Hancı Sarhoş, Bana Yücelerden Seyreden Dilber ve Çeşmi Siyahım gibi ünlü eserlerin seslendirildiği gece dAşık Mahzuni Şerif hayranları hüzünlü anlar yaşadı. Konservatuar öğrencilerinin ardından sahne alan Genç Aşık Mahlassız Ahmet Doğan Aşık Mahzuni Şerif"in eserleri ve yeni çıkardığı albümünden eserlerini seslendirdi. Gecede konuşma yapan Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya Aliağa"ya bir parka Aşık Mahzuni Şerif ismi verilmesi için söz verirken geceye davet edilen Aşık Mahzuni Şerif"in oğlunun Hacıbektaşi Veli Derneğinin baskı yaparak gelmesini engellediğini belirtti. Aşık Mahzuni Şerif"in kimsenin tekelinde olmadığını belirten Kaya siyasi nedenlerden dolayı bu tür bir yola başvurulduğunu belirtti. Kaya “Aşık Mahzuni Şerif herkese hitap etmiştir. Onu bir siyasi çıkar olarak kimse kullanamaz. Halkın sevdiği bir aşık olan Mahzuni Şerif"in eserleriyle büyüdük biz. Bunun siyasi bir amaç haline gelmesi çok yanlış bir durumdur.” Dedi. Gecede Halk Ozanı Ali Candemir sahne aldı. Ali Candemir"in ardından Aşık Mahzuni Şerif"in hakka yolculuğunu anlatan bir sunum gösterildi. Geceye katılan konuklar sunum boyunca hüzünlü anlar yaşadı. Sunumun ardından Aliağa Belediye Konservatuar öğrencilerinden 4 kişi Aşık Mahzuni Şerif"in türkülerini seslendirdiler. Gecenin sonunda sahne alan ünlü yorumcu Hüseyin Turan geceye katılan davetlilerin alkışları ile Aşık Mahzuni Şerif"in eserlerini yorumladı.

ALİ HİKMET GÖKÇEN “MAHZUNİ ŞERİF"İN OĞLUNA ANMA ETKİNLİĞİ"NE KATILMAMASI İÇİN BASKI YAPILDI”
 
GÖKÇEN “AŞIK MAHZUNİ ŞERİF"İN AİT OLDUĞU DEĞERLER KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİLDİR

Alevi Dernekleri Aliağa Şubesi yöneticilerinin, “Aliağa Belediyesi"nin "Aşık Mahzuni Şerifi Anma Gecesi"ne katılmayacaklarını ve AKP"nin böylesi saygın bir sanatçıyı anamayacağını söylemelerine Ege Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi ve geceyi hazırlayan koro şefi Ali Hikmet Gökçen sert yanıt verdi. Belediye korosunun verdiği mini konserin ardından söz alan Gökçen, Düzenlenen geceyle ilgili Alevi Kültür ve Dayanışma Derneği'nin yaptığı basın açıklamasına tepki göstererek, dernek tarafından gösterilen tepkinin çok yanlış ve gereksiz olduğunu söyledi.

NEZAKETİMİZ GEREĞİ DAVET ETTİK
Gökçen, “Nezaketimiz gereği söz konusu derneğe giderek geceye katkı koymalarını isteyerek davet ettik. Onlarda bu gecenin Başkan Kaya"ya güç kazandıracağını söylediler. Bu geceyi iptal etmemi istediler. Bende bu geceyi dört yıldır aynı tarihlerde yaptığımı ve iki aydır gecenin en güzel şekilde geçmesi için hazırlanan koro elemanlarının emeğini hiçe sayarak iptal edemeyeceğimizi söyleyip ayrıldım. Ben ayrıldıktan sonra bu dernek gecenin onur konuğu olarak davet edilen ve Aşık Mahzuni Şerif"in oğlu Emrah Mahzuni"yi arayıp baskı yaparak, geceye katılmasını önlemişlerdir. Yaptıkları basın açıklamasında da sanki bizim Emrah Mahzuni"yi aradığımız zaman Aliağa Belediyesi"nin Ak Partili olduğunu söylemediğimizi iddia etmişlerdir. Bunu yaparak da Emrah Mahzuni"yi yalancı konumuna sokmuşlardır” diye konuştu.

“HOŞ GÖRÜ FELSEFESİNE YAKIŞMADI”
Hoşgörülü olmanın önemine işaret eden Gökçen şunları söyledi: “Hacı Bektaş-ı Veli"nin adını kullanan bu dernek bir elinde aslan bir elinde ceylan figürü ile hoşgörünün temsilcisi Hacı Bektaş-ı Veli"nin felsefesini anlayamadıklarını göstermişlerdir” şeklinde konuştu.
Kendisinin de aynı felsefeden geldiğini söyleyen Gökçen, “Bu değerler kimsenin tekelinde değildir. Bu felsefeyi, bu kültürü bir siyasi parti gibi davranarak rant elde etmeye çalışan bu dernek yöneticileri bence orada olmamalılar. Siyaseti bu kutsal felsefe adı altında değil, gidip bir siyasi parti adı altında yapsınlar. Ben bunları söylerken derneğin diğer bütün üyelerini tenzih ederim. Sözümüz bu açıklamaları yapan dernek yöneticilerinedir. Geceyi bu şekilde baltalamaya çalışan derneğe cevabı Mahzuni"nin yıllar önce söylediği şu sözleri ile vermek istiyorum. (Toplum değerlerini salt kendi çıkarlarında görmek isteyen zatlar, toplumun bir ferdi olmaktan daha ziyade toplumun bir hayvanıdır)”  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Merve'yle Zamanda Yolculuk!17 Haziran 2022 Cuma 17:32
  • Kenan Doğulu Kıbrıs’ı Salladı16 Haziran 2022 Perşembe 10:18
  • İzmir’De Kenan Doğulu’Ya Yoğun İlgi08 Haziran 2022 Çarşamba 09:03
  • Zakkum 10 Bin DEÜ’lüyü Coşturdu04 Mayıs 2019 Cumartesi 14:05
  • Edremit’te Flemenko Esintileri04 Mayıs 2019 Cumartesi 14:00
  • DEÜ’DE Bahar Şenliği Manuş Baba Konseri İle Başladı03 Mayıs 2019 Cuma 14:20
  • Kitap Fuarı İlk 3 Günde 80.000 Kişiyi Ağırladı09 Nisan 2019 Salı 14:01
  • 24. İzmir Kitap Fuarı Yarın Açılıyor06 Nisan 2019 Cumartesi 16:30
  • Çeşme’de Bahar Konseri13 Mayıs 2017 Cumartesi 16:33
  • Ildırı Kültür Ve Sanat Festivali Sona Erdi28 Ağustos 2016 Pazar 15:39
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Faks : 0533 557 8894