• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

ALTO Dış Ticaret Eğitimlerini Sürdürüyor

ALTO Dış Ticaret Eğitimlerini Sürdürüyor
Aliağa’nın dış ticarette istenilen düzeye getirilebilmesi ve sektörün etkinleştirilmesinde yaşanan nitelikli dış ticaret eleman açığının karşılanabilmesine yönelik olarak, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından Dış Ticaret Eğitimi düzenlendi.

Aliağa’nın dış ticarette istenilen düzeye getirilebilmesi ve sektörün etkinleştirilmesinde yaşanan nitelikli dış ticaret eleman açığının karşılanabilmesine yönelik olarak, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından Dış Ticaret Eğitimi düzenlendi. ALTO Toplantı Salonu’nda gerçekleşen eğitim seminerinde katılımcılar; Dış Ticarette Temel Kavramlar, Dış Ticaret Teklif ve Sözleşme Hazırlama Uygulamaları, Uluslararası Ticarette Teslim Şekilleri, Lojistik Operasyon-Taşıma Yönetimi, Lojistik Uygulamalar ve Taşıma Sigortası, Dış Ticarette Ödeme Şekilleri Dış Ticarette Tahsilat Risklerini Minimize Etme ve Dış Ticarette Kullanılan Evraklar konularında detaylı bilgilere ulaştı.

ALİAĞA’DA MEVCUT POTANSİYEL İHRACATA DAHA FAZLA YANSIMALI
Dış ticaret sektöründe faaliyet gösteren firmalarda çalışan elemanların yanı sıra, sektörde çalışmayı hedefleyen üniversite mezunu gençlerin de katıldıkları eğitim hakkında konuşan ALTO Başkanı Adnan Saka, ticareti, sanayisi ve hizmet sektörü ile İzmir’in lokomotifi konumundaki Aliağa’nın mevcut potansiyelini ihracata daha fazla yansıtması gerektiğini vurguladı. 

KÜRESEL REKABETTE NİTELİKLİ PERSONELİN ÖNEMİ BÜYÜK
Küresel rekabet ortamında ticaret yapabilmek için bu tür eğitimlerin önemli olduğunu ifade eden Saka, “Ülkemizde ve dünyada yaşanan her ekonomik güçlük rekabetin daha sert hale gelmesine neden oluyor. Böyle sert bir rekabetin olduğu dış ticarette daha rasyonel ve girişimci davranabilmek gerekiyor. Bu noktada işletmeler için yetişmiş nitelikli elemanlara sahip olmak büyük önem taşıyor. Dış ticaret ile ilgili kuruluşlarda çalışacak elemanların sürekli değişim gösteren piyasa koşulları ve teknolojiyi izleyebilecek seviyede, teknik ve mesleki bilgiye sahip olmaları gerekiyor. İşletmelerimizin başta dış ticaret olmak üzere değişik bölümlerinde çalışan personelinin niteliğini yükseltmek amacıyla düzenlenen bu iki günlük eğitimimizde katılımcılara oldukça faydalı bilgiler sunuldu. Eğitimimizin katılımcılara yararlı olmasını diliyorum” dedi.

EĞİTİMLER SÜRECEK
Başkan Saka, Aliağa Ticaret Odası’nın; Genç mezunların, kobilerin, dış ticaret yapmak isteyen kuruluşların, ihracatçı firmaların, sanayici ve iş adamlarının kendilerini geliştirmelerine, küresel pazarda söz sahibi olabilecek bilgi ve donanımı edinerek rakipleriyle mücadele güçlerini artırmalarına yardımcı olmak amacı ile yeni eğitimler düzenleyeceğini de sözlerine ekledi. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894