• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 12 °C
  • Manisa 13 °C
  • Balıkesir 8 °C
  • Çanakkale 10 °C

Aliağa'da İsrail Tepkisi

Aliağa'da İsrail Tepkisi
İzmir’in Aliağa İlçesinde sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin ortaklaşa düzenlediği toplantıda İsrail protesto edildi. Aliağa demokrasi meydanında düzenlenen toplantıda İsraİL’İN Gazze ye yaptığı saldırıları protesto edildi.

 

 

İSRAİL ALİAĞA'DA PROTESTO EDİLDİ 

 

İzmir"in  Aliağa İlçesinde  sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin ortaklaşa düzenlediği  toplantıda İsrail  protesto edildi.  Aliağa demokrasi meydanında düzenlenen toplantıda İsraİL"İN Gazze ye yaptığı saldırıları protesto edildi.  Kent konseyi genel sekreteri Hür erdem Ünal"ın yaptığı açılış konuşmasının  ardından  yapılan açıklamada  israil"in son haftalarda yaptığı hava ve kara saldırılarında hayatını kaybedenlere Fatiha okundu.

Kent konseyi Ticaret odası, Esnaf sanatkarlar odası Şöförler ve Otomobilciler Odası Esnaf kefalet Kooperatifi, Aliağa baro temsilcili, Deniz Ticaret odası, Bem Bir Sen Disk Genel iş Aliağa temsilciliği Türk Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen, Hacı bektaş kültür ve dayanışma derneği Gemi geri Dönüşüm Sanayileri derneği, Orta Anadolu kültür ve dayanışma derneği, Amatör balıkçılar derneği, Aliağa Kültür ve dayanışma derneği, Ülkü ocakları derneği temsilciliği, Ak parti, CHP,MHP,DSP,BBP, Saadet partisi Aliağa ilçe teşkilatlarından oluşan Tertip komitesinin açıkladığı yazılı açıklama Şöyle,”2008 yılının bitip 2009 yılının başladığı bu günlerde dünyanın gözü önünde Ortadoğu"da kıyıma uğrayan sayısız insanın bulunduğu bir dünyada huzurun bulunmayacağı açıktır. Amerikan ve Batı yanlısı Emperyalist – Siyonist güçlerin Dünya nizamı kurma adına işledikleri cinayetleri insanlık adına sessiz kalmamalıyız. İnsanlık suçu işleyen, çoluk çocuk demeden kan akıtmaya devam eden İsrail ve yandaşlarına insan olarak tepkimizi göstermeliyiz.

Filistin bir kez daha kan ve gözyaşı deryasına döndü.İsrail hükümeti  Ortadoğu"da barış içinde bir arada yaşama imkanını ortadan kaldırmak için bir kez daha aynı yönteme başvurdu:Katliama,Gazze"ye yönelik İsrail saldırısı çocuk kadın ,yaşlı, sivil demeden doğrudan Filistin halkına yöneltilmiş bir imha operasyonudur.Hayatını kaybedenlerin sayısı 700"ü   aşmış durumda Acımız ve isyanımız kelimelerle tarif edilemez, Bugün israil"in Gazze"de sürdürdüğü katliamı durdurmak için  herkes bir şeyler yapmalıdır. İsrail Hükümeti mutlaka tecrit edilmeli, yalnız bırakılmalıdır. ABD"nin İsrail"e cesaret veren, zulmu kollayan, kışkırtan, politikaları derhal sona ermelidir. Filistin"de insanların barış içinde özgür, eşit, ve kardeşce yaşamasını sağlamak, kangren olmuş bu sorunu çözmek için BM öncülüğünde uluslar arası toplum insiyatif kullanmalıdır. İsrail"in Gazze"deki zulmü mutlaka durdurulmalıdır. Ortadoğuyu kan gölüne çevirmek isteyen, gözyaşı ve nefretten başka bir vaadi olmayan bu oyun bozulmalıdır. israil"in Filistin halkına uyguladığı insanlık dışı bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı israil"i protesto mitinginde günün anlam ve önemini belirten sloganlar atıldı. İsrail protesto edildi.  Haber Şenol GÖK Görüntü : Serkan ŞEN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894