• BIST 9902.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 21 °C
  • Balıkesir 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Aliağa Zemin Etüdü Yapıldı

Aliağa Zemin Etüdü Yapıldı
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ VAZİYET GAZETESİ / Aliağa Belediyesi’nin, imar planlarının yanı sıra ıslah ve geliştirme çalışmalarının daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde yapılabilmesi için kent genelinde 4500 hektar alan üzerinde başlattığı jeolojik ve jeotek

ALİAĞANIN ZEMİN ETÜDÜ YAPILDI

 

DEPREM RİSKİ BULUNAN KENTLERDEN ALİAĞA"DA BELEDİYE KENTİN ZEMİN ETÜDÜNÜ YAPTI. ÇALIŞMALARLA ZEMİN HARİTALARI ÇIKARILARAK YENİ KONUT BÖLGELERİNDE YAPILACAK YAPILARDA DAYANIKLILIK SAĞLANACAK

 

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ VAZİYET GAZETESİ / Aliağa Belediyesi"nin, imar planlarının yanı sıra ıslah ve geliştirme çalışmalarının daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde yapılabilmesi için kent genelinde 4500 hektar alan üzerinde başlattığı jeolojik ve jeoteknik zemin etüd çalışmaları tamamlandı. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, 2 ay önce başlatılan çalışmaların tamamlandığını ifade ederek, çalışmanın, deprem bölgesinde yer alan Aliağa için çok önemli olduğunu söyledi.

 


 

2 AY ÖNCE BAŞLAYAN ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Van"da yaşanan ve 600 yurttaşın yaşamını yitirdiği 7.2"lik deprem felaketi, ülkemizde deprem riski bulunan yerlerde zemin etüdleri ve dayanıklı yapı imalatlarının önemini bir kez daha gösterdi. Türkiye"nin depremsellik açısından aktif Ege Bölgesi"nde bulunan Aliağa"da, Belediye tarafından 2 ay önce başlatılan Zemin etüdleri tamamlandı.Üzerine yapılacak yapıların tasarımı sırasında kullanılacak zemin bilgilerinin saptandığı çalışmada, değişik derinliklerdeki toprak, taş cinsi, yerin deprem riski açısından derecesi, fay hattına olan uzaklığı, bina yapımına elverişliliği gibi bilgiler derlendi. 

 

BİNA YAPIMINA ELVERİŞLİLİK İÇİN REHBER OLACAK

Aliağa"da; Doğuda Güzelhisar Köyü, Batıda; Çandarlı Körfezi, Kuzeyde; Şakran Beldesi ve Güneyde; Bozköy ve Şehit Kemal Köylerini sınır alacak şekilde bölge içinde yer alan 4 Bin 500 hektar alan üzerinde jeolojik ve jeoteknik zemin etüd çalışmalarının yanı sıra bölgede belirlenen 52 kuyuda sondaj çalışması yapıldı. Çalışmalarda alınan toprak ve kaya numuneleri Ankara"da İller Bankası laboratuarlarında jeoteknik deneylere tabi tutulacak.

 

BAŞKAN OĞUZ; “4500 HEKTAR ALANDA ÇALIŞMA YAPILDI”

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, “Zemin Etüdü; zemin üzerine yapılacak binanın tasarımı açısından önemlidir. Deprem sırasında oluşan yüklerin etkisini önceden tahmin ederek, binanın bu yükleri taşıyabilecek malzeme ve kesitlerden yapılmasına neden olur. Bölgemiz, jeolojik yapısı nedeniyle tarih boyunca deprem riski hep olmuş bir bölge. Dolayısıyla zemin bilgisi ve sağlam bina yapımı çok önemli. Aliağa Belediyesi olarak kentimizde yapı güvenliği için tedbirleri bugünden alıyoruz.” Dedi.

 

4500 HEKTARLIK BÖLGEDE ÇALIŞMA YAPILDI

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, “Aliağa"da sağlıklı zemin bilgilerine ulaşmak için İller Bankası"ndan böyle bir talepte bulunarak çalışmanın yapılmasını sağladık. Aliağa genelinde 4500 hektar alan üzerinde jeolojik ve jeoteknik zemin etüd çalışması yaptık.  Çalışma kapsamında çeşitli noktalardan alınan numuneler İller Bankası Laboratuarlarında incelenerek bir rapor haline getirilecek. Belediye olarak biz de kentin sağlıklı yapılaşması için bu rapordan yararlanacağız” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894