• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 14 °C
  • Çanakkale 12 °C

Ali İlcan'a 2 Yıl HAPİS !

Ali İlcan'a 2 Yıl HAPİS !
Dava sonucunda 1999- 2004 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapan Ali İlcan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanığın iyi halini gözeterek cezayı 1 yıl sekiz ay hapis ve 285 YTL para cezasına çevirdikten sonra erteleme kararı verdi.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI'NA

 

 İKİ YIL HAPİS

 

 

FOÇA"NIN ESKİ BELEDİYE BAŞKANI"NA İKİ YIL HAPİS

 

ALİ İLCAN; 2863 SAYILI YASAYA MUHALEFETTEN İKİ YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

 

İzmir"in Foça İlçesi"nin Eski Belediye Başkanlarından Ali İlcan hakkında Foça Asliye Ceza Mahkemesi"ne 2006 yılında açılan dava sonuçlandı. Dava sonucunda 1999- 2004 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapan Ali İlcan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanığın iyi halini gözeterek cezayı 1 yıl sekiz ay hapis ve 285 YTL para cezasına çevirdikten sonra erteleme kararı verdi.

2006 yılı 305 esas numarası ile Foça Asliye Ceza Mahkemesine K.H. tarafından açılan davada Eski Belediye Başkanı Ali İlcan"ın görev yaptığı süre içersinde 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanuna muhalefet ettiği anlaşıldığından 2 yıl hapis ve 343 YTL para cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı"nın 09/06/2005 tarih ve 2005/486 Esas sayılı iddianamesi ile kurulun 03/12/2003 gün ve 12211 sayılı kararı ile suça konu taşınmazın 1. Derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edildiği halde İmar Müdürlüğü kadrosu bulunmayan Belediye"nin eski başkanı Ali İlcan tarafından 1592 ada ve 3 parselde bulunan dört adet konut için yasağa rağmen yapı kullanma izni vermek suretiyle suç işlediği iddia edilerek; 2863 sayılı kanunun 9. Maddesi delaletiyle 65/3 maddesi, 765 sayılı Türk Ceza Kanunu"nun 53. Maddesi uyarınca cezalandırılması talep edilerek, Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi"ne kamu davası açılmış ancak mahkeme görevsizlik kararı vererek dosyayı Karşıyaka Asliye Ceza Mahkemesi"ne göndermiş, ancak suça konu taşınmazın Foça sınırları içersinde olduğu göz önüne alınarak dosya Danıştay 5. Ceza Dairesi"nin kararı ile Foça Asliye Ceza Mahkemesi"ne gönderilmişti.

2005 yılında işlendiği iddia edilen suçun tek olmadığını iddia eden Ömer Özyiğit beyanında; dava konusu yere müteaddit defalar oturma ruhsatı, su aboneliği ve inşaat yapı izni verilmiş olduğunu, bu nedenle 2863 sayılı yasanın 68/c maddesine göre yasak eylem olduğunu, suçun tek olmadığını, her eylem için ayrı oluştuğunu söyledi. Olgun soydan isimli şahıs ise şikayetçi olan kişi olmasına rağmen daha sonra kendisine ulaşılamaması nedeniyle ihbar eden kişi olarak kayıtlara geçti.

Konuyla ilgili olarak kendini savunan Foça Eski Belediye Başkanı Ali İlcan, kendisinden önce görev yapan Belediye Başkanı Nihat Dirim tarafından bu ruhsatların verilmiş olduğunu, bu inşaatların 1996 yılında tamamlanmış olduğunu daha sonra kendi döneminde yapı kullanma izni istendiğini, kendisinin de Kültür Bakanlığı"nın tamamlanan inşaatlara yapı kullanma izni verileceği yönünde ki talimatı üzerine bu izni verdiğini belirterek suçlamayı kabul etmedi.

Arkeolog bilirkişi Hüseyin Cevizoğlu ile İnşaat Mühendisi Ali Turan tarafından hazırlanan ilk raporlardan sonra İnşaat Mühendisi Ali Ümran Sönmez ve Arkeolog bilirkişi Aytekin Erdoğan tarafından ikinci bir rapor daha hazırlatılmış, her iki raporun birbirine benzer mahiyette oldukları tesbit edilerek; 1. Derece sit alanı içinde bulunan bölgede kültür varlıklarına zarar verildiği, koruma kanununa aykırı hareket edildiği ve inşaat çalışmalarını halen devam ettiği keşif sonucu anlaşılmıştır denildi.

Mahkeme sonucunda Sanık Ali İlcan"ın; üzerine atılı suçtan sabit olan eylemine uyan 2863 sayılı yasanın suç tarihine göre 5226 sayılı yasa ile getirilen değişiklikten önceki 65/c maddesi uyarınca suçun işleniş biçimi, suç sebep ve Saikleri suç konusunun önem ve değeri dikkate alınarak taktiren 2 yıl hapis ve suç tarihi itibariyle 343 YTL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir denildi.

Mahkeme sanığın kişiliği ve suç işlemem konusunda ki eğilimini dikkate alarak cezasının ertelenmesine karar verdi.

 

BÖLGEDE SES

GETİREN HAKİMİYET EGE

ARŞİVİ için tıklayınız

Son SayıSon Sayı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894