• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Çanakkale 15 °C

Ahmet Yesevi Ocaklarının Merkezi Olacak

Ahmet Yesevi Ocaklarının Merkezi Olacak
Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Bakırçay ilçelerinin bağlı olacağı Bergama Merkezli Ahmet Yesivi Ocaklarının teşkilatlanması anlamında düzenlenen toplantıda konuşan Genel Başkan Murat Kan
BERGAMA BAKIRÇAY AHMET YESEVİ OCAKLARININ MERKEZİ OLACAK 
Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Bakırçay ilçelerinin bağlı olacağı Bergama Merkezli Ahmet Yesivi Ocaklarının teşkilatlanması anlamında düzenlenen toplantıda konuşan Genel Başkan Murat Kan, "Tek Bayrak altında devletimize sahip çıkmamız gerekiyor " dedi.
 
Hoca Ahmet Yesevi Ocaklarının hiç bir insan ayrımı yapmayan partiler üstü güçlü kuruluş olduğunu açıklayan Genel Başkan Murat Kan, "Sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler gibi her kesimden insanların üye olabileceği teşkilat ile devletimize sahip çıkmak adına tek yürek olmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.
 
"Ülke olarak bizi bölmeye çalışanlar var, güçlü bir Türkiye olmak zorundayız. Güçlü bir devlet ise halkın tek yürek bütünleşmesiyle olur. Bizim kültürümüz hiç bir zaman ayrıştırmayı kabul etmeyen Anadolu'dan yayılan islamlaşmamıza öncülük eden Hoca Ahmet Yesevi ile Hz. Mevlana, Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre gibi bir çok Alim yetiştirmiş bir milletin torunlarıyız. Fakat görüyoruz ki bizi çekemeyenler var. Ülkemizde birlik ve bütünlük içinde huzurla yaşamamızı istemeyenler var. İşte mücadelemiz bunlar için devletimize milletçe sahip çıkmak içindir" diyerek sözlerine şöyle devam etti. "Biz Türkiye Milliyetçisiyiz rehberimiz Kur’andır. Bayrağımız Türk Bayrağıdır. Laz'ıyla, Kürdiyle, Arnavuduyla, Boşnağıyla, Alevisiyle, Sünnisiyle bu topraklar üzerinde yaşayan Türk vatandaşı olarak her etnik gurup ile birlikte hareket etmek isteyen bir çalışma yürütüyoruz.. Türk'ün İslamlaşmasında büyük bir önderlik yapan Hoca Ahmet Yesevi'nin izinden giden, her konuda devletine destek veren bir teşkilat olarak hiç bir siyasi kurumun gölgesinde olmadan faaliyetlerini yürüten, devletine her konuda sahip çıkan kardeşçe yardımlaşmayı bütünlüğü, birlik ve beraberliği özümsemiş insanlar olarak çalışacağız"dedi. Ahmet Yesevi Ocaklarının Türkiye Genelinde 1 OCak itibariyle örgütlenmesini tamamlayarak 55 İlde faaliyetlerine başlayacağını da hatırlan Genel Başkan Murat Kan, ocağın hizmet alanlarını ise şöyle dile getirdi. İnsanca yaşayabilmek adına bir çok alanda toplumsal faaliyetlerimiz olacak. Örneğin sosyal faaliyetlerimizde küçük çocuklarımız için kreşler açılacak, eğitimlerinin daha sağlıklı olması için gençlerimize her konuda eğitim desteği vermek gibi hizmetlerimiz olacak. Bu anlamda bütün sivil toplum kuruluşlarını bize destek vermeleri için davet ediyoruz. Biz tek Türk Bayrağı adı altında birleşmeye davet ediyoruz. T.C devletini seven sayan gençler yetiştirmek istiyoruz. Ülkenin hangi yerinde çile çeken zor durumda kalan insan varsa onlara hizmet için yanlarında olmak için çalışacağız.
 
55. İl de ülke genelinde 1. Ocaktan itibaren  start vereceklerini de ifade eden Ahmet Yesevi Ocakları Genel Başkanı  Murat Kan, Ege'den start verdiğimiz birlik- beraberlik  mücadelemize herkesi bekliyoruz" diyerek Bakırçay İlçeleri ve merkez Bergama Teşkilatlanmasında  ise Serdal Sarı'ya görev verdiklerini açıkladı. / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894