30 Nisan 2024
  • İzmir14°C
  • Manisa13°C
  • Balıkesir14°C
  • Çanakkale14°C

VANLI ÖĞRENCİLER BERGAMA’DA

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ/ Van depreminde Eğitimleri yarıda kesilen Lise son sınıf öğrencilerinden den 44 kişi geldikleri Bergama’da diğer Yurt öğrencileri tarafından karanfillerle karşılandılar.

Vanlı Öğrenciler Bergama’da

05 Aralık 2011 Pazartesi 00:33

Vanlı Öğrenciler Bergama’da Karanfillerle Karşılandı

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ/ Van depreminde Eğitimleri yarıda kesilen Lise son sınıf  öğrencilerinden den 44 kişi geldikleri Bergama’da diğer Yurt öğrencileri tarafından karanfillerle karşılandılar.

Van depremi sonrası Türkiye’nin değişik İl ve ilçelerine dağıtılan öğrencilerin bir kısmı da dün Bergama Cumhuriyet Lisesi Öğrenci Yurduna Yerleştirildi.

Öğle saatlerine doğru İlçeye gelen depremzede öğrencileri Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, İl Milli Eğitim Müdürü M. Ragıp Üye, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarından Kemalettin Dikici, Heybatullah Ceylan,  Faruk Altınkılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman, Cumhuriyet Lisesi Müdürü Güven Güleç, Yurt müdür Yardımcısı Nurcan Aslan ile beraberindeki Yurt ve Cumhuriyet Lisesi öğrencileri karanfillerle karşılandılar.

Cumhuriyet Lisesi Yurdunda Vanlı öğrencileri karşılama programında konuşan İlçe Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, “Çocuklar Bergama’ya hoş geldiniz. Van’da nasıl Eğitim görüyorduysanız aynı eğitimi hatta daha fazlasını Bergamada’ki göreceksiniz. Okullarımızın kapısı sizlere bura da açık. Dershanelerimizde de aynı şekilde eğitimlerinizi alacaksınız. Bergamalı Öğrenci kardeşleriniz de sizleri bağırlarına basacak bundan hiç şüpheniz olmasın” hepiniz hoş geldiniz” dedi.

Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel ve İl Milli Eğitim Müdürü M. Ragıp Üye, Vanlı Öğrenciler ile birlikte öğle yemeği yiyerek öğrencilerin eğitim durumları hakkında bilgi alış verişinde bulundular.

İl Milli Eğitim Müdürü M. Ragıp Üye,  ise Vanlı Öğrenciler ile ilgili yaptığı açıklamasında İzmir’e gelen hiçbir öğrencinin eğitiminde aksama yaşanmayacak. Vanlı öğrencilerimize maddi ve Manevi her türlü desteği vereceğiz. Bu güne kadar İzmir’e Van’dan 3 gurup halinde öğrenci gelmiş toplam 1650 depremzede öğrencimizi değişik İl ve İlçeler yerleştirdik” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Lisesi Devlet Yatılı Yurdu Müdür Yardımcısı Nurcan Aslan ise yaptığı açıklamasında Pansiyonumuzda bu güne kadar 70 kız 95 erkek öğrenci kalıyordu bu gün itibariyle Van’dan gelen 26 erkek 19 kız öğrencimizle 193 öğrenciye çıktı. Yurt olarak Vanlı öğrencilerimizde seve, seve hizmet vererek eğitimlerine katkıda bulunacağız” dedi.

Haber ve foto: Tahsin Tuna

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.