01 Mayıs 2024
  • İzmir24°C
  • Manisa23°C
  • Balıkesir16°C
  • Çanakkale17°C

O GEMİYİ ALMAK ÇILGINLIK OLUR!

Bre­zil­ya Do­nan­ma­sı’ndan alın­dık­tan sonra söküm iş­le­mi için Ali­ağa’ya gö­tü­rü­lür­ken izni iptal edi­len as­best­li gemi Nae Sao Paulo’nun, başka bir Türk fir­ma­sı ta­ra­fın­dan satın alı­na­ca­ğı yö­nün­de­ki ha­ber­le­re İddi­alar­da adı geçe

O Gemiyi Almak Çılgınlık Olur!

22 Ekim 2022 Cumartesi 10:38

Rota Ship­ping Şir­ke­ti Baş­ka­nı İlker Sarı:
O GEMİYİ ALMAK ÇIL­GIN­LIK OLUR!
Bre­zil­ya Do­nan­ma­sı’ndan alın­dık­tan sonra söküm iş­le­mi için Ali­ağa’ya gö­tü­rü­lür­ken izni iptal edi­len as­best­li gemi Nae Sao Paulo’nun, başka bir Türk fir­ma­sı ta­ra­fın­dan satın alı­na­ca­ğı yö­nün­de­ki ha­ber­le­re İddi­alar­da adı geçen şir­ket­ten ya­lan­la­ma geldi. Nae Sao Paulo'nun satış iha­le­si­ne ka­tı­lan ve ge­mi­yi alan SÖK De­niz­ci­lik fir­ma­sı­nın ar­dın­dan en yük­sek ikin­ci tek­li­fi veren İzmir mer­kez­li Rota Ship­ping şir­ke­ti­nin, Tür­ki­ye'ye ge­le­me­yen ge­mi­yi satın ala­ca­ğı yö­nün­de Ulus­la­ra­ra­sı med­ya­da çıkan ha­ber­le­re şir­ket Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı İlker Sarı açık­lık ge­tir­di.

ROTA SHIP­PING ŞİRKETİNDEN İLK AÇIK­LA­MA
Türk yet­ki­li­ler ta­ra­fın­dan ülke ka­ra­su­la­rı­na alın­ma­ya­ca­ğı­nın du­yu­rul­ma­sı­nın ar­dın­dan 2 Ekim’de Bre­zil­ya’ya geri ta­şın­dık­tan sonra çev­re­sel risk­ler ge­rek­çe­siy­le kı­yı­ya ya­naş­ma­sı­na izin ve­ril­me­yen tar­tış­ma­lı Nae Sao Paulo hurda ge­mi­si­ni ala­ca­ğı iddia edi­len Rota Ship­ping adlı şir­ke­ti­nin Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı İlker Sarı, “O ge­mi­yi almak çıl­gın­lık olur” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

SATIN ALMA TALEBİMİZ OL­MA­DI

İzmir mer­kez­li Ege'de Ye­di­gün Ga­ze­te­si mu­ha­bi­ri­nin ulaş­tı­ğı Rota Ship­ping şir­ke­ti Yö­ne­tim ku­ru­lu baş­ka­nı İlker Sarı, “Nae Sao Paulo adlı gemi ile il­gi­li ola­rak bizim hiç­bir şe­kil­de bir satın alma ta­le­bi­miz ol­ma­dı.” diye ko­nuş­tu. Sarı yap­tı­ğı açık­la­ma­da, “Sao Paulo adlı gemi ile il­gi­li or­ta­ya çıkan so­run­lar ne­de­ni ile iha­le­ye ka­tı­lan şir­ket­ler­den biri ol­du­ğu­muz için med­ya­dan ve sivil top­lum ku­ru­luş­la­rın­dan sü­rek­li so­ru­lar alı­yo­ruz. Çe­şit­li aracı fir­ma­lar zaman zaman ge­mi­yi alıp al­ma­ya­ca­ğı­mı­zı so­ru­yor­lar. Ken­di­le­ri­ne, "mev­cut so­run­lar or­ta­da iken bu ge­mi­yi almak bizim için çıl­gın­lık olur" ce­va­bı­nı ve­ri­yo­ruz. Söz ko­nu­su prob­lem­ler ol­ma­say­dı bu ge­mi­yi ala­bi­lir­dik ama bu prob­lem­ler çö­zül­müş olsa muh­te­me­len gemi sa­hi­bi ken­di­si ge­mi­yi Tür­ki­ye'ye ge­ti­rir­di. Böyle bir du­rum­da bize sat­ma­sı an­lam­sız olur” diye ko­nuş­tu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.