30 Nisan 2024
  • İzmir18°C
  • Manisa17°C
  • Balıkesir15°C
  • Çanakkale15°C

HİZMETLER İNSAN MERKEZLİ

Ak Parti’nin çalışmalarını Almanya’da yakından takip ettiklerini söyleyen Barth, “Ak Parti Türkiye’de yapmış olduğu sosyal reformlarla ve insan odaklı çalışmalarıyla Avrupa’da dikkat çekiyor. Türkiye’nin AB’ye girmek

Hizmetler İnsan Merkezli

28 Ağustos 2008 Perşembe 14:11

19. ALİAĞA BARIŞ VE HOŞGÖRÜ KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ KAPSAMINDA ALİAĞA"DA BULUNAN ALMAN SOSYAL DEMOKRAT PARTİ (SPD) GENÇLİK KOLLARI GENEL BAŞKANI STEFFEN BARTH BAŞKAN KAYA"YI ZİYARET ETTİ

STEFFEN BARTH, “PARTİ OLARAK TÜRKİYE"Yİ  AB ÜYESİ ÜLKE OLARAK GÖRMEYİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN KAYA, “HİZMET ANLAYIŞIMIZ İNSAN MERKEZLİ”

İzmir"in Aliağa ilçesinde bu yıl 19."su gerçekleştirilen Uluslararası Barış ve Hoşgörü Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ilçeye gelen Alman Sosyal Demokrat Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Steffen Barth,  Belediye Başkanı Tansu Kaya"yı makamında ziyaret etti. Başkan Kaya ile bir saat 45 dakika süren bir görüşme yapan Barth, Aliağa ve Türkiye ile ilgili merak ettiği soruları yöneltti.
Ak Parti"nin çalışmalarını Almanya"da yakından takip ettiklerini söyleyen Barth, “Ak Parti Türkiye"de yapmış olduğu sosyal reformlarla ve insan odaklı çalışmalarıyla Avrupa"da dikkat çekiyor. Türkiye"nin AB"ye girmek için Kopenhag kriterlerini yakalama çalışmalarını taktirle karşılıyoruz” dedi.

TÜRKİYE AB"YE GİRMELİ
Alman Sosyal Demokratlar olarak Türkiye"nin Avrupa Birliği"ne girmesini istediklerini söyleyen Barth, “Türkiye"nin diğer AB ülkelerinden bir eksiğinin olmadığını düşünüyorum. Birliğe üye olan Türkiye AB"nin faal ülkelerinden biri olacak. Bundan şüphem yok” diye konuştu. Ak Parti"nin kapatılması istemiyle açılan davanın Türkiye"deki reformları sekteye uğrattığını belirten Steffen Barth, “Kapatma davasının sağ salim atlatılmasının ardından inanıyorum ki bu reform süreci ve AB ile Entegrasyon hızı daha da artacaktır” şeklinde konuştu.

SOSYAL ÇALIŞMALARIMIZ OY İÇİN DEĞİL
Aliağa"da dört yıl boyunca sosyal projeler ürettiklerini ve bunları uygulamaya koyduklarını anlatan Başkan Kaya" da İnsana insan olduğu için değer veren bir yaklaşımla hizmetlerini yaptıklarını belirtti. Başkan Kaya, “Biz sosyal çalışmalarımızı oy toplamak için yapmıyoruz. Hükümetimiz genel iktidarda orta kesim olarak tabir edilen kesimin ayağa kaldırılması için çalışırken bizlerde bunu yerel iktidarımızda yapıyoruz. Bu çalışmaların bir Avrupa ülkesi olan Avrupa"da fark edilip taktir görmesi bizleri ayrıca memnun ediyor” diye konuştu.
İnsan odaklı bir çalışmanın başarısız olmasının mümkün olmadığının altını çizen Başkan Kaya, “Kişiler başkalarının fikirlerine tahammül gösterebilmeli. Ne zaman ki karşındaki kişiye kendi fikirlerinizi kabul ettirmeye kalkarsanız, ille de benim dediğim olacak derseniz işte o zaman kargaşa çıkar. Biz Alman Sosyal Demokrat Parti"nin gençlik kolları genel başkanını Aliağa"da uğurlamaktan memnuniyet duyduk” şeklinde konuştu.
Alman Sosyal Demokrat Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Steffen Barth daha sonra Aliağa Kent Konseyi Genel Sekreteri Hür Erdem Ünal"la birlikte kent merkezinde bulunan Zeytinli Park"a geçerek, “Genç Bakış” ismiyle tertiplenen Konferansa Katıldı. Karşılıklı düşüncelerin konuşulduğu konferansta Steffen Barth, Türkiye"den ve Aliağa"dan iyi bir intiba ile ayrılacağını söyleyerek “bunu ülkemde de anlatacağım” dedi.  

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.