01 Mayıs 2024
  • İzmir22°C
  • Manisa18°C
  • Balıkesir14°C
  • Çanakkale15°C

DEMİR ÇELİKÇİLER ALİAĞADA BULUŞTU

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ÖMER GÜL / Aliağa Ticaret Odası(ALTO), bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası 2. Aliağa Demir Çelik Zirvesi’nde sektörün liderlerini buluşturdu.

Demir Çelikçiler Aliağada buluştu

28 Mayıs 2013 Salı 22:09

TÜRKİYE DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜ ALİAĞA’DA BULUŞTU

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ÖMER GÜL / Aliağa Ticaret Odası(ALTO), bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası 2. Aliağa Demir Çelik Zirvesi’nde sektörün liderlerini buluşturdu.

Güney Afrika, Almanya, Rusya, A.B.D., İngiltere, Fransa ve İtalya’dan da sektörün önemli firmalarının katıldığı zirveye Türkiye’den de üst düzey katılım gerçekleşti.

ALTO Başkanı Adnan Saka Aliağa’nın hızla sanayileşmesinin bir gereği olarak bu zirveyi ilk kez geçen yıl planladıklarını, bu yıl da ikincisi ile daha geniş bir kitleye ulaştıklarını belirtti.

EBY Summit’in katkılarıyla bu yıl 2. Kez gerçekleşen zirvede sektörün geleceği, sektörel gelişmeler, yeni teknolojiler konuşulurken Borsa İstanbul Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Kemal Yılmaz çelik piyasasının Türkiye’de belirlenmesi için çalışmalarda bulunduklarını söyledi. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla Borsa İstanbul’un dünya çelik fiyatlarının belirlendiği bir borsa olmasını amaçladıklarını belirten Yılmaz’ın açıkamaları ilgiyle karşılandı.

Türkiye Demir Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Dr. Veysel Yayan Türkiye demir çelik sektörüne ilişkin bilgiler verirken geçen yıl düzenlenen zirvede görüşlerini yineleyerek Aliağa Ticaret Odası’nın, Ticaret ve Sanayi Odası olması gerektiğini belirtti.

Zirveye katılan firmaların sunumlarını yapmasının ardından firmaların ikili görüşmeler yapabilmelerini sağlayabilmek için yuvarlak masa görüşmeleri de organize edildi.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.