• BIST 9530.47
  • Altın 2474.141
  • Dolar 32.5012
  • Euro 34.7677
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 16 °C
  • Balıkesir 11 °C
  • Çanakkale 18 °C

Yatırımları Canlandıracak Etkili Reformlar Yapılmalı

Yatırımları Canlandıracak Etkili Reformlar Yapılmalı
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, hükümetin yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik hazırladığı paketin hayata geçmesini

YATIRIMLARI CANLANDIRACAK ETKİLİ REFORMLAR YAPILMALI

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, hükümetin yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik hazırladığı paketin hayata geçmesini iş dünyası olarak memnuniyet ve heyecanla beklediklerini ifade ederek, “Beklentimiz, yatırımları canlandıracak etkili bir reform paketinin hayata geçirilmesidir” dedi.

Türker Naslı yaptığı açıklamada, bugüne kadar Türkiye’de yatırımın, üretimin önünün açılmasına yönelik kapsamlı reformların hayata geçirilmesi gereğini hep ifade ettiklerini ve dile getirdiklerini hatırlatarak, hükümetin bu yönde bir çalışma içinde olduğunu öğrenmenin kendilerini sevindirdiğini bildirdi. Naslı, özellikle ileri teknoloji yatırımlarının önünün açılmasının Türkiye için hayati önemde olduğuna işaret ederek, Ar-Ge faaliyetlerine güçlü teşviklerin verilmesi gerektiğini bildirdi.

YENİ HÜKÜMETLE YENİ BİR KALKINMA HAMLESİ

Türkiye’nin yeni hükümetle siyasi istikrarı muhafaza ederek, yeni bir kalkınma hamlesine, yeni bir büyüme dönemine girmesi gerektiğini ifade eden Naslı, şunları söyledi:

“Birden fazla bakanlığı ilgilendiren son derece ayrıntılı, kapsamlı bir çalışmanın Bakanlar Kurulu’na sunulduğunu, hükümetin yatırım ortamının iyileştirilmesine katkı sağlayacak bir paketi önümüzdeki günlerde TBMM'ye sevk edeceğini, iş dünyası olarak memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz. Paketin içeriğini sunulduğunda ayrıntılı biçimde öğreneceğiz. Beklentimiz, yatırım ortamının iyileştirilmesine katkı sağlayacak çok etkili, güçlü bir reform paketinin hayata geçirilmesidir. Pakette Damga Vergisi ve Harçlar Kanunu’nda yatırımcının maliyetini azaltacak, kamu ihalelerinde ihalenin iptali halinde ödenen damga vergisinin iadesi, şirket kuruluş işlemlerinde gereksiz bürokratik formaliteleri kaldırarak kolaylık sağlayacak, kuruluş maliyetlerini düşürecek düzenlemelerin yer alacağını öğrenmiş bulunuyoruz, bu düzenlemeler son derece yararlı ve yerinde olacaktır. Türkiye’nin hızla ileri teknolojiye yönelmesi gerekiyor. Pakette Ar-Ge faaliyetlerine güçlü teşvikler yer almasını temenni ediyoruz. Üretimi, yatırımları, ihracatı artıracak efektif teşviklerin hayata geçirilmesi, ülkemiz ekonomisinin başarı çıtasını çok daha yukarılara taşıyacaktır. Türkiye ekonomisi büyüme performansını sürdürüyor. Büyümenin tüketim ayağı çok güçlü, ancak yatırım ayağı son dönemde biraz zayıf kaldı, yatırımların canlandırılması gerekiyor. Siyasi istikrarı muhafaza ederek ve terörün de üstesinden gelerek, yatırımları canlandıracak, üretimi artıracak etkili bir reform paketinin hayata geçirilmesi durumunda ekonomimizin büyüme performansı katlanarak artacak, sürdürülebilir hızlı büyüme dönemleri yeniden yakalanacaktır. ”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894