• BIST 9524.59
  • Altın 2505.405
  • Dolar 32.5618
  • Euro 34.6475
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 15 °C
  • Balıkesir 11 °C
  • Çanakkale 14 °C

Üyemiz Yeter Ki İhracat Yapmak İstesin

Üyemiz Yeter Ki İhracat Yapmak İstesin
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ihracat yapmak isteyen üyelerine danışmanlık hizmeti verdiklerini, özel pazar araştırm
DEMİRTAŞ: “ÜYEMİZ YETER Kİ İHRACAT YAPMAK İSTESİN BİZ YOLUNU AÇARIZ”
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş,  ihracat yapmak isteyen üyelerine danışmanlık hizmeti verdiklerini, özel pazar araştırmaları yapıp, fuarlara götürdüklerini belirterek. “Üyemiz yeter ki ihracat yapmak istesin biz yolunu açarız” dedi. Demirtaş, bu amaç için 2015 yılı başında Uluslararasılatırma ve Dış Ticaret Şefliğini kurduklarını, ihracat sorunları için 78 özel danışmanlık hizmeti verip, 38 özel Pazar araştırması yaptıklarını, sadece son bir ayda İTO üyelerini Almanya, Rusya, Azerbeycan ve İstanbul’da 6 fuara götürdüklerini söyledi.
 
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş,  Türkiye’nin istenilen büyüme rakamlarını yakalaması, istihdam yaratması için ihracatın büyük önem taşıdığını söyledi. Son bir yıldır düşen büyüme oranlarını yükseltmek için ihracatı arttırmak gerektiğini belirten Demirtaş, “İhracatın ülkemiz ekonomisinde bu denli önem taşımasına paralel olarak, Uluslararası İlişkiler Müdürlüğümüz bünyesinde bu yılbaşında Uluslararasılaştırma ve Dış Ticaret Şefliğini kurduk. Bu yeni birimimiz üyelerimize ürüne özel ihracat pazar araştırması, nasıl ihracatçı olunacağı, dış ticarette ödeme ve teslim şekilleri, ihracata yönelik devlet destekleri, uluslararası sözleşmelerde dikkat edilecek hususlar, ihracatta kullanılan belgeler, ihracatta fiyatlandırma gibi konularda  danışmalık hizmeti sunuyor” dedi.
 
ÜRÜNE ÖZEL İHRACAT PAZAR ARAŞTIRMASI
Uluslararasılaştırma ve Dış Ticaret Şefliği aracılığıyla bu yıl, oda üyelerine ürünlerine özel 38 adet ihracat  pazar araştırma yaptıklarını belirten Demirtaş, dış ticarette karşılaştıkları sorunlarla ilgili olarak 78 üyeye danışmanlık hizmeti sunduklarını söyledi. Demirtaş, “Üyelerimize yönelik ücretsiz olarak ‘’Dış Ticarette Güvenli Ödeme Yöntemleri Eğitimi’’ düzenledik. Ekonomi Bakanlığının ihracata yönelik desteklerinden faydalanarak, otomotiv yedek parça grubumuz üyelerini Cezayir ve Fas’a incelemelerde bulunmak üzere götürmek üzere Bakanlıktan destek onayı aldık. Geziyi en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Yine Ekonomi Bakanlığı desteklerinden faydalanarak, dericilik grubu üyelerimizin talebiyle İran’a bir iş ve inceleme gezisi düzenlemek için hazırlıklarımıza başladık. İzmir’in güçlü olduğu mobilyacılık sektörüyle, iyi bir alıcı konumunda olduğunu düşündüğümüz Cezayir’den alım heyeti getirmek için çalışıyoruz” dedi.  2012 yılından bu yana gerçekleştirdikleri “Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri”nin bu yıl 4. Kez Aralık ayında yapacaklarını aktaran Demirtaş, bu yıl içinde İran, Benin, Çek Cumhuriyeti’nden gelen işadamları heyetleriyle, İTO üyeleri arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
MÜNİH'TEN MOSKOVA’YA FUAR ZİYARETLERİ
Diğer yandan ihracatta büyük rol oynayan fuarcılıkta da son derece yoğun bir dönem yaşadıklarını belirten Demirtaş, “Sadece Eylül ayında 100 üyemizi 6 fuara birden götürdük. Üyelerimizi Odamız organizasyonu ile Bihe Azerbaycan Sağlık Fuarı'na, Almanya Münih’te düzenlenen IBA 2015 Münih Ekmek, Pasta, Şekerleme ve Atıştırmalık Aperatifler Fuarı’na, Moskova Worldfood Moskow Fuarı’na ve İstanbul’da gıda, promosyon, dijital üzerine 3 ayrı fuara götürdük” diye konuştu. Üyelerin her fuardan yeni bağlantılar ile döndüğünü kaydeden Demirtaş, “Birbirimize mal satarak zenginleşemeyiz bu nedenle ihracat için büyük hedeflerimiz var. Üyemiz yeter ki ihracat yapmak istesin biz yolunu açarız. Pazar araştırmasını yaparız, sorunlarının çözümü için danışmanlık yaparız, fuarlara götürürüz. Üyelerimizin tek yapması gereken daha uzak bir ufuğa bakıp, Odamız imkânlarını kullanması” dedi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894