• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 23 °C
  • Çanakkale 20 °C

Utanılacak Bir Şeyimiz YOK

Utanılacak Bir Şeyimiz YOK
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ HASAN ESER/ Hakkında iki ayrı davada verilen 8 yıl 4 aylık hapis cezasının Yargıtayca onandığının bildirilmesi üzerine yazılı bir açıklama yapan CHP’li İzmir Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, kararın kesinleştiği yönünde habe
  CHP’Lİ İZMİR DİKİLİ BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ÖZGÜVEN: "UTANILACAK  HİÇ BİR ŞEYİMİZ YOK"  
  8 YIL 4 AY HAPİS CEZASI YARGITAY'DA ONANAN  BAŞKAN ÖZGÜVEN, İKTİDARI HEDEF ALAN AÇIKLAMALARDA BULUNDU

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ HASAN ESER/  Hakkında iki ayrı davada verilen 8 yıl 4 aylık hapis cezasının Yargıtayca onandığının bildirilmesi üzerine yazılı bir açıklama yapan CHP’li İzmir Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, kararın kesinleştiği yönünde haber aldığını, ancak kendisine henüz yasal bir bildirim yapılmadığını bildirdi.

  Yazılı açıklama yaparak tepkisini dile getiren Başkan Özgüven, "Utanılacak  hiç bir şeyimiz yok.Yüreklerinde sevgi taşımayanlar,baş eğenler,olayı  mahkemeye taşıyan  insan müsvetteleri,vicdanlarının sesine kulak tıkayanlar utansın .Onlar hep bu korku ve endişe ile yaşayacaklar.Ne yapılırsa yapılsın bizim yüreklerimizdeki sevgiyi ve haksızlığa karşı var olan öfkelerimizi çalamayacaklar" dedi.
  "Temelsiz" diye nitelendirdiği iki ayrı davadan yargılanan, belediye çalışanı arkadaşlarıyla birlikte mahkum edildiği 8 yıl 4 ay cezasının kesinleştiğini, buna göre itiraz sürecini hemen başlatılacaklarını, ancak tüm bunların infazı engellemediğini anlatan Özgüven, emekten, eşitlikten ve  özgürlüklerden yana olmanın, cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmanın, bu doğrultuda mücadele etmenin, baş eğmemenin faturasının kendisine ödetildiğini ileri sürdü.
  "Biz ne ilkiz ne de son olacağız. Ceza evleri tıka basa dolu" diyerek tepkisini dile getiren Özgüven, açıklamasında, "Yazı yazanlar, gazeteciler, muhalif siyasetçiler, öğrenciler, yani iktidara baş eğmeyen ve mücadele edenler ya cezaevlerine atılıyor, ya da dışarıda yalnızlaştırıyorlar. İşlerinden uzaklaştırılıyorlar. İktidar kendinden olmayan herkesin hayatını zorlaştırıyor bir türlü. Ahmet Şık 'dokunan yanar' demişti. Öyle oluyor" ifadesini kullandı.
  Söz konusu dava dosyalarını, Yargıtay'da görev yapmış olanlar da dahil bir çok hukukçunun incelediğini ve davaların düşmesi gerektiği yönünde yorum  yaptığını ifade eden Özgüven, şunları söyledi: "Ne var ki Bülent Arınç'ın beni işaret eden açıklamaları sonrasında dosyaların incelenmesi hızlandırılmış ve bugünkü karara ulaşılmıştır. Alınan karar, bana ve arkadaşlarıma zarar vermekten öte, Dikili'yi teslim almayı kolaylaştırmaya yöneliktir. İzmir başta olmak üzere bir çok CHP'li belediyede aynı durumlar yaşandı, yaşanıyor. Ne var ki yanılıyorlar. Dikili halkı onlara gereken cevabı verecektir. Benim ve birkaç arkadaşımın aktif muhalefet zemininden uzak tutulması, onlar açısından hiç bir işe yaramayacaktır. Dikili'de ayni idealler için mücadele edecek binler var."
  Hakkında verilen kararla adaletin bir darbe daha aldığını savunan Özgüven, "Fiziklerimize zarar verebilirler, kimi acılar yaşatabilirler ama beyinlerimizi, yüreklerimizi hiç bir zaman teslim alamıyacaklar.
  Bizle ya da bizsiz her koşulda emek demokrasi ve özgürlük mücadelesi, tüm haksızlıklara karşı mücadeleye devam edecektir. Eninde sonunda 'iyilik kötülüğe' üstün gelecektir.
 
  DAVANIN GEÇMİŞİ
  Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'nde iki ayrı davada “İhaleye fesat karıştırmaktan” yargılanan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'e, yargılama sonucunda 4’er yıl 2’şer aydan toplam 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Cezayı Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nde temyiz eden Özgüven’in, her iki dosyası da Yargıtay’a 12 Nisan tarihinde ulaştı. Yargıtay 5. Ceza Dairesi dosyalara ilgili  kararını yaklaşık 7 ay sonra, 5 Kasım tarihinde onadı. Karar, infazı yapılmak üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Gerekçeli karar tebliğ edildikten sonra ceza infaz edilecek. Osman Özgüven, ihaleyi fesat karıştırma suçundan ve bir yılın üstünde ceza alması nedeniyle de belediye başkanlığı görevinden düşürülecek.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Faks : 0533 557 8894