• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 23 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Çanakkale 18 °C

Üniversite Olmaya Hazır

Üniversite Olmaya Hazır
Bergama Yüksek Öğrenimi Geliştirme Derneği Başkanı Mahmut Esat Dülge Belediye Başkanı Raşit Ürper'i Bergama Tekstil Fabrikasını Üniversite yapmak konusunda ikna etmeyi başardı. Belediye

TEKSTİL FABRİKASI ÜNİVERSİTE OLMAYA HAZIR                             Bergama Tekstil Fabrikası İşletilmekten Faz Geçildi Şimdi Üniversite Olmaya Hazır
Bergama Yüksek Öğrenimi Geliştirme Derneği Başkanı Mahmut Esat Dülge  Belediye Başkanı Raşit Ürper'i Bergama Tekstil Fabrikasını Üniversite  yapmak konusunda ikna etmeyi başardı. Belediye Başkanı Raşit Ürper,  Bergama Tekstil  Fabrikası satışa çıkarıldığında  yeniden fabrikayı işletmek için Bergama Belediyesi hibe alarak ilçeye alarak kazandırmak istemişti.
Bergama Tekstil  bir süreliğini özel  bazı şirketlere işletemeye verildi. Fakat olmadı ve  işletmeler iflas ederek tesisi bıraktı. Fabrikada bulunan  makineler günümüz  teknolojisine elverişsiz denilerek  fabrika işletilmek yerine  binalarının yüksek okul olarak hizmet vermesi ve bunun  ilçe için  bir fabrikadan daha kolay olacağı ifade edildi.
Oysa Bergama Belediyesi bu tesisi Sümerbank'tan  Belediye  olarak hibe aldırdığında  Bergama'da binlerce kişi ye yeniden iş vaadinde bulunulmuş ve umut verilmişti. Ve bu çağrıya uyarak ta yaklaşık 10 bini aşkın  Bergamalı işsiz vatandaş  Bergama Belediyesine dilekçe vererek iş müracaatında bulunmuştu.
Bergama Yüksek Öğrenimi Geliştirme Derneği Başkanı Mahmut Esat Dülge ile birlikte   Belediye Başkanı Raşit Ürper  Ege üniversitesi ve 9 Eylül Üniversitesi rektörlerine ziyaretlerde  bulunarak Tekstil Fabrikası'nda her iki üniversitenin de fakülte açması  çağrısında bulundular.
Bergama Yüksek Öğrenimi Geliştirme Derneği Başkanı Mahmut Esat Dülge ile birlikte 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ve Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ı makamlarında ziyaret eden Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, her iki rektöre de  Bergama Tekstil Fabrikası'nda çeşitli fakülte açmaları çağrısında bulundu. Belediye yönetimine geldiklerinde Tekstil Fabrikası'nın belediyeye devri için çok yoğun bir çalışma yaptıklarını, Fabrika'nın belediyeye devrinin gerçekleştiğini,  ancak "devir işlemlerinin ardından Tekstil Fabrikası'nın üretim tesisi olarak çalışmasını çok istememize rağmen 2-3 firma fabrikayı çalıştırmayı denedilerse de başaramadılar.Türkiye'deki tekstil sektörünün içinde bulunduğu sıkıntılardan Bergama'da nasibini aldı ve bu işletmeler başarılı olamadı. Yalnızca Tekstil Fabrikası'nın konfeksiyon bölümü faal olarak çalıştırılabildi ve şuan 200 aşkın kişi konfeksiyon bölümünde bir firmaya bağlı olarak çalışıyor. Bergama'nın en önemli sorunları arasında işsizlik olduğu için fabrikanın istihdam sağlayan bir hale gelmesini istedik. Ama yukarıda bahsettiğim nedenden dolayı bu gerçekleşemedi" dedi.
Üniversite rektörlerine kısaca Tekstil Fabrikası hakkında bilgi veren Başkan Ürper, daha sonra talebini iletti. Başkan Ürper, "Biz sizlerden Tekstil Fabrikası'nın birer eğitim yuvası, üniversite olarak faaliyetlerini sürdürmesi, üniversitelerinizin fakültelerinin veya yeni bölümlerin Bergama'ya getirilmesini istiyoruz. Asıl hedefimiz Bakırçay Üniversitesi'nin kurulması. Bunun gerçekleşmesi veya üniversitelerinize bağlı olarak çeşitli fakülteler halinde öğrenime hizmet etmesini istiyoruz. Tekstil Fabrikası'nın bir öğrenim yuvası haline gelmesi ve halkımızın da her yönden bu oluşumdan faydalanmasını istiyoruz" dedi. Bergama Yüksek Öğrenimi Geliştirme Derneği Başkanı Mahmut Esat Dülge'de yaptığı konuşmasında, "Belediye Başkanımız Sayın Raşit Ürper ile birlikte 9 Eylül ve Ege Üniversitesi rektörlerimizi ziyaret ettik. Bergama Tekstil Fabrikası'na üniversitelerimizin fakültelerinin gelmesi konusunda yaptığımız çalışmaların önemli bir aşaması olan sayın rektörlerimizin ziyareti olumlu olarak geçmiştir. Bu konudaki çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.
Prof. Dr. Füzün ve Prof. Dr  Yılmaz; "İnceleme yapacağız"
Belediye Başkanı Raşit Ürper'in ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren her iki üniversitenin de rektörleri, "Bu isteğinizi incelemek üzere birer heyetle Bergama'ya geleceğiz. Tekstil Fabrikası'nı gezeceğiz. Ve bu durumla ilgili bir rapor hazırlayacağız. Bu ziyaretten dolayı çok memnun olduk. Ve üniversitelerimizin imkanları ölçüsünde elimizden geleni yapacağız" dediler.
Tahsin TUNA/Bergama

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894