• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 19 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Çanakkale 12 °C

UNESCO’ya Girişinin 2’inci Yıldönümünde Bergama Konuşuldu

UNESCO’ya Girişinin 2’inci Yıldönümünde Bergama Konuşuldu
İzmir’in ilk UNESCO Dünya Mirası Kenti olan Bergama’nın UNESCO’ya girişinin ikinci yılı nedeniyle düzenlenen ‘Bergama UNESCO Dünya Mirası Günleri’nde Bergama ve çevresi kazı çalışmaları konuşuldu

UNESCO’YA GİRİŞİNİN 2’İNCİ YILDÖNÜMÜNDE BERGAMA KONUŞULDU

İzmir’in ilk UNESCO Dünya Mirası Kenti olan Bergama’nın UNESCO’ya girişinin ikinci yılı nedeniyle düzenlenen ‘Bergama UNESCO Dünya Mirası Günleri’nde Bergama ve çevresi kazı çalışmaları konuşuldu.

Bergama Ticaret Odası tarihi Tonoz’da “Pergamon Kazı Çalışmaları ve Çevrede Yürütülen Yüzey Araştırmaları” başlığında yapılan konferansa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Bergama Kazı Başkan Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Güler Ateş konuşmacı olarak katıldı. Bergama’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri hem Bergamalılara hem de dışarıdan gelen katılımcılara anlatıldı.

2017’DE YENİ ARAŞTIRMA PROGRAMI

Bergama Kazı Başkan Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Güler Ateş konuşmasında “Roma Dönemi Metropolü Pergamon ve Mikro Coğrafyası” adıyla 2017 yılında yeni bir araştırma programına başlayacaklarını söyledi. Ateş; “2017 yılında başlayacağımız bu program hiç araştırılmamış bir konu olması nedeniyle önemli. Roma dönemi tiyatrosu, amfi tiyatro, Kleopatra Hamamı, Roma Hamamları bu çalışma programının içerisinde yer alacak” dedi.

Bergama’da ki 2015 yılı çalışmalarını başlıklar altında toplayan Yrd.Doç.Dr.Ateş; “Kent tepesinin 3 boyutlu dijital bir maketi çıkarıldı. Kazılar, restorasyon ve konservasyon çalışmaları ve yakın çevrede yüzeysel çalışmalar yapıldı. Kazılarımız geçen yıl iki noktada yapıldı. Birisi Yığma Tepe’de diğeri de Şölen Evi dediğimiz yerde” dedi. Bakırçay bölgesinde yapılan çalışmaları da anlatan Yrd. Doç.Dr. Güler Ateş Dikili ve Çandarlı’da yürütülen çalışmalara değindi. Burada ki antik limanlar ve Dikili’nin Bademli Mahallesi’nde bulunan Kanai yarımadasındaki çalışmaları anlattı.

Konferans sonunda katılımından dolayı Yrd.Doç.Dr.Güler Ateş’e bir plaket veren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “22 Haziran 2014 Günü Bergama için çok heyecanlı ve anlamlı bir gündü. Yaklaşık üç buçuk yıl süren çalışmaların sonunda Bergama UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdi. Bugün UNESCO’ya girmemizin ikinci yılı etkinliklerinde Güler Hanım bizlerle birlikteydi. Burada ki herkes adına çok teşekkür ediyorum. Çünkü burada yürütülen bilimsel çalışmaları biz Bergamalılara aktardı. Sadece Bergama değil yakın çevrede ki bilimsel çalışmaları da öğrenmiş olduk” dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894