• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 25 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 22 °C

Ülkü’nün başkanlık karnesi pekiyi

Ülkü’nün başkanlık karnesi pekiyi
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Emekçi kenti Aliağa’da seçimlerin en iddialı ismi DSP Adayı Hakkı Ülkü’nün durağı bu kez gemi söküm tesisleri oldu.
HAKKI ÜLKÜ: ALİAĞA’NIN VARLIK NEDENİ EMEKÇİLERDİR
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
Emekçi kenti Aliağa’da seçimlerin en iddialı ismi DSP Adayı Hakkı Ülkü’nün durağı bu kez gemi söküm tesisleri oldu.  Gemi söküm emekçileriyle bir araya gelen Ülkü, emek ve sanayi kentiAliağa’nın en büyük eksikliğinin meslek hastalıkları hastanesinin olmaması olduğunu belirtti.  İşçilerle öğle yemeğinde bir araya gelen Ülkü gemi söküm bölgesinin sorunlarını bildiğini görev gelir gelmez konuyla ilgili çalışmalara başlayacağını vurguladı ve “Aliağa’ya mutlaka meslek hastalıkları hastanesi ve yanık tedavi merkezi kazandıracağız” dedi. 
 
“HAKKI ÜLKÜ YAPARIM DİYORSA BİLİN Kİ O İŞ HER NE PAHASINA OLURSA OLSUN YAPILACAKTIR”
İşçilerle son derece sıcak ve samanimi bir diyalog kurarak Aliağa için 5 yıllık plan ve programlarını anlatan Hakkı Ülkü; “Emeğin alın terinin kıymetini çok iyi bilirim. Emeğin kutsallığına her zaman inanmış bir kişi olarak sizlerin sorun ve şikâyetlerinizin birçoğunu biliyorum.  Size yıllardan beri çözeceğiz, yapacağız diyenlerin sorunlarınızı çözmediğini görüyorum. Hakkı Ülkü yaparım diyorsa bilin ki, o iş her ne pahasına olursa olsun yapılır. Beni de ben yapan özelliklerden bir tanesi budur.” dedi.
 
GEMİ SÖKÜM İŞÇİLERİ: “HAKKI ÜLKÜ’NÜN BAŞKANLIK KARNESİ PEKİYİ”
İşçiler geçmişte çok kötü şartlarda çalışırken her geçen gün şartlarının daha da iyileştiğini geçmişe göre çok iyi olduğunu ifade ederek, gemi söküm işçilerinin sigortalı çalıştırılması konusunda verdikleri mücadelede Hakkı Ülkü’nün katkılarını unutmadıklarını dile getirdiler. Ülkü’nün 15 yıla yakın belediye başkanlığı yaptığını bu süreçte karnesinin hep pekiyi olduğunu belirten işçiler bilgi, deneyim ve tecrübesiyle Ülkü’nün Aliağa için çok daha başarılı işlere imza atacağından kuşkularının olmadığını ifade ettiler.  
HAKKI ÜLKÜ “EMEÇİNİN DERDİ BENİM DE DERDİM” 
Bazı çevrelerce kasıtlı olarak dedikodu üretildiğini belirten DSP Aliağa Adayı Hakkı Ülkü “Bunlardan bir tanesin de gemi sökümü tesislerini kaldıracağımın söylenmesidir. Bu benim aleyhimde çalışanların ürettiği bir dedikodudur, yalandan ibarettir. Öyle bir niyetim olsa bunu geçmiş dönem belediye başkanlığımda yapardım ki o zaman Aliağa Belediyesi müstakil bir belediye idi. Şimdi ise büyükşehir belediyesine bağlı ve birçok konuda yetkiler devlette, ilgili bakanlıklarda.   Ben her zaman emekçilerin yanında olan duruşumla tanınırım. Emekçiler ne kadar çoğalırsa, sosyal demokratlar da o kadar çoğalır. Ben emek şenliklerini kentimiz emekçi kenti olduğu için başlattım. Bu kentin varlık nedenlerinden bir tanesi de emekçilerdir. Dolayısı ile böyle bir iddianın doğruluğu söz konusu değildir.Ben bırakınemekçileri mağdur etmeyi, sorunlarının çözülerek daha iyi ortamlarda çalışması için çaba göstereceğim. Emekçinin derdi benim de derdimdir. ’’ diye konuştu.
 
MESLEK HASTALIKLARI HASTANESİ VE YANIK TEDAVİ MERKEZİ
İş ve işçi hakları konusunda daima öncü olduğunu,  bundan böyle de öncü olmaya devam edeceğini ifade eden DSP Aliağa Belediye Başkan Adayı Hakkı Ülkü, ‘’İş ve işçi hakları konusunda her zaman atacak bir adımımız olacaktır. İşçilerin ve bölgenin sıkıntılarını biliyoruz, bu konuda projelerimiz de olacak. Ama her şeyden önemlisi bilindiği üzere Aliağa’nın sanayi kenti olması dolayısı ile sık sık iş kazaları yaşanıyor. Bu kazaların çoğu da yanık vakası. İşçilerimiz tedavi için İzmir veya uzakşehirlere gitmek zorunda kalıyor. Acil müdahale gerektirdiği için çok fazla zaman kaybı oluyor. Biz bu sıkıntı karşısında Aliağa’ya Meslek Hastalıkları Hastanesi ve Yanık Tedavi Merkezi’nin acil ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz.Göreve gelir gelmez mutlaka bu projenin hayata geçmesi için çalışacağız, işçilerimizi hastane hastane dolaşmaktan kurtaracağız” dedi. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894