• BIST 9723.05
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 27 °C
  • Manisa 26 °C
  • Balıkesir 27 °C
  • Çanakkale 21 °C

Üçü Bir Arada Kalite

Üçü Bir Arada Kalite
Üçü bir arada kalite / Tahsin TUNA Bergama www.bakircay.com Koza Altın İşletmeleri Ovacık Madeni; kalite, iş güvenliği ve çevre yönetimleri standartları konusunda 3 ayrı İSO sertifikası olarak kalitesini resmen tescilledi.

Üçü bir arada kalite / Tahsin TUNA Bergama www.bakircay.com

Koza Altın İşletmeleri Ovacık Madeni; kalite, iş güvenliği ve çevre yönetimleri standartları konusunda 3 ayrı İSO sertifikası olarak kalitesini resmen tescilledi.

Çevreye ve insana saygı önkoşuluyla üretim yapan Türkiye"nin yüzde yüz Türk sermayeli altın madeni olan Koza Altın İşletmeleri Ovacık Madeni, uluslararası standartlar, ISO 9001:2008 Kalite, ISO 14001:2004 Çevre ve OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği sertifikalarını alarak bir ilke imza attı.
2007 yılında başlattığı Entegre Yönetim Sistemleri sürecini başarıyla tamamlayan Koza Altın İşletmeleri, 3 alanda da ISO standartlarında çalışan işletme olduğunu kanıtladı. Koza Altın İşletmeleri, ISO 14001:2004 standardıyla doğal kaynakların korunması, üretim ve hizmet maliyetlerinin düşürülerek, verimliliğin arttırılması, risklerin azaltılması, sağlık ve güvenlik şartlarının en iyi koşullarda yürütülmesini; ISO 18001:2007 standardıyla iş kazlarını önlemek, meslek hastalıklarından kaynaklanan maddi ve manevi zararları en aza indirmek ve iş güvenliği uygulamalarını sistemini; ISO 9001:2008 standardıyla ise ihtiyaç duyulan kaynakları temin ederek, üretim ve destek süreçlerinin her aşamasında sistemin etkinliği ve geliştirilmesi yönünde sürekli iyileştirmeyi, kuruluş adına çalışan personeline, müteahhitlerine ve hatta ziyaretçilerine eğitim imkanları sağlayarak, ehliyetli ve yetenekli ekip geliştirme çalışmalarını tescillemiş oldu.
Alınan sertifikaları simgeleyen 3 bayrak, Ovacık Altın Madeni"nde düzenlenen törenle göndere çekildi. Koza Altın İşletmeleri Genel Müdürü İsmet Sivrioğlu, alanlarında üç belgeyi de alan ilk maden olduklarını belirterek, “bu üç bayrak İSO"nun çeşitli standartlarını simgeliyor. Bir tanesi iş güvenliği, bir tanesi kalite, bir tanesi de çevre yönetimleriyle ilgili standartlar. Arkadaşlar bunları almak için uzun bir süre gece gündüz çalıştı.  İşlemleri çok uzun süren ve detaylı bir çalıştırma gerektiren bir sistem. Tüvrheinland isimli bir alman firması standartların denetimimi yapıyor. Denetimler sonucunda layık olduğumuzu ortaya koydu. Artık Ovacık Altın Madeni her üç alanda da İSO standartlarında çalışan bir işletme olduğunu dünyaya kanıtladı” diye konuştu.

DÜNYAYA ÖRNEK İŞLETME
Bugüne kadar yaptığı tüm çalışmalarında örnek olmayı hedefleyen Koza Altın İşletmeleri altın madenciliğinde kullandığı teknoloji ve uygulamalarının yanı sıra, çevre ve iş güvenliği çalışmalarındaki başarılarıyla da dünya altın madenciliğinin en iyi örnekleri arasında gösterildi. Uyguladığı çevre teknolojisi ve performansıyla Avrupa Komisyonu"nun 2004 ve 2009 yıllarında yayınladığı raporlarda AB üyesi ülkelere örnek oldu. Aynı zamanda faaliyet gösterdiği tüm bölgelerde yöre halkı ile karşılıklı güven içinde ve onların değerlerine saygı göstererek iyi ilişkiler geliştiren Koza Altın İşletmeleri eğitim ve altyapı yatırımları gerçekleştirerek bölge halkının yaşam kalitesini arttırarak istihdam ihtiyacının yüzde 75"ini faaliyet bölgelerindeki yerleşik halktan sağlayarak 701 kişiye iş imkanı yarattı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894