• BIST 9524.59
  • Altın 2486.75
  • Dolar 32.5537
  • Euro 34.7023
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 14 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Çanakkale 13 °C

Türkiye’yi Dolaştılar, Kozakta Karavan Yaşamını Seçtiler

Türkiye’yi Dolaştılar, Kozakta Karavan Yaşamını Seçtiler
Gönül ve Hürol Cankı çifti emeklilik yaşamlarını dolu dolu geçirmek, için İstanbul'dan Kozak yaylasına gelerek Karavanda yaşamı seçtiler.

TÜRKİYEYİ DOLAŞTILAR, KOZAKTA KARAVAN YAŞAMINI SEÇTİLER

Gönül ve Hürol Cankı çifti emeklilik yaşamlarını dolu dolu geçirmek, için İstanbul'dan Kozak yaylasına gelerek Karavanda yaşamı seçtiler.

Türkiyeyi karış karı gezen çift, "Ülkemizin her yeri güzel cennet mekanlara sahip. Ama Kozak yaylası Cennetlerden bir başka köşe diyerek burada kendilerine yeni bir hayat kurdular.
Çiftlerin ortak sloganları şuydu: "Bulunduğun yer seni memnun etmiyorsa yerini değiştir. Ağaç değilsin, aynı yerde ölünceye dek kalacak" İşte bu sözleri kendilerine rehber edinerek İstanbul'dan ayrılıp bir karavan ile yola çıktılar. Gönül ve Hürol Cankı çifti. Ülkenin her yerini karış gezdikten sonra Bergama Kozak Yaylasında uğramışlardı. 16 köyün bulunduğu çam deryası yaylanın nefis havasını soludular bir kaç günde olsa. Ve durup düşündüler. Ve yine düşündüler. Ortak bir karar alarak başladıkları Macera ve Serüvene biraz ara vermeyi kararlaştırdılar. Birbirlerine biz buradan bir arazi satın alalım dediler ve kendilerine Terzihaliller köyü yakınlarında 40 dekarlık bir çam fıstığı alarak Karavanlarıyla birlikte içine yerleştiler.

Gönül hanım reklamcı blog yazarı, eşi Hürol bey ise Dalgıç hocalığı yapıyordu. ikisi de emekliydi. İşlerine son noktayı koyarak yaşamaya başladılar. Yaşamlarına renk katmayı seven çiftlerin maceracı kişilikleri dikkat çekerken, onlar aynı zamanda birer kitap kurdu ve blog yazarıydılar. Serüvenlerini kaleme alarak Thingstolife'de paylaşmayı seviyorlardı.

Onların hayatı bir anlamda göçmen kuşlarına benziyordu. Oradan oraya göçmek gibi. Ama Kozak'a geldiklerinden bu yana bir adım öteye adım atmak istemiyorlardı. Kozak'ın çam kolu havası onları büyülemişti adeta. Macera ve özgürce yaşam onlarındı. Macerayı sürdürmek, farklı yerler ve farklı insanlar görmek onların en heyecan duydukları şeydi. Bu nedene kedilerine bir rota çizip bir haftalığına da olsa geziyorlar ve yine soluğu Kozak yaylasında alıyorlar. Onlar için son söz şu. Kozak ta yaşam Kozakta hayat var" // Tahsin TUNA // Ege Basın Grubu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894