• BIST 9524.59
  • Altın 2491.542
  • Dolar 32.5421
  • Euro 34.719
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 19 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 14 °C

Türkiye’yi Bergama’nın Temsil Ettiği Olimpiyatlar Sona Erdi

Türkiye’yi Bergama’nın Temsil Ettiği Olimpiyatlar Sona Erdi
Dünyada tek olan ve 7 ülkenin katılımıyla gerçekleşen 15.Kardeş Şehir Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil ederek, 4 farklı dalda 17 madalya kazanan Bergama'nın...

Dünyada tek olan ve 7 ülkenin katılımıyla gerçekleşen 15.Kardeş Şehir Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil ederek, 4 farklı dalda 17 madalya kazanan Bergama'nın 120 kişilik sporcu kafilesi yurda döndü.

Böblingen (Almanya), Pontoise (Fransa), Sittard-Geleen (Hollanda), Krems (Avusturya), Glenrothes (İskoçya), Alba (İtalya) ve Bergama'nın (Türkiye) katılımıyla her üç yılda bir yapılan Kardeş Şehir Olimpiyatları'na katılan Bergamalı sporcular 5800 kilometre süren yolculuğun ardından yurda dönüş yaptılar. Yolculuk boyunca 9 ülke gören sporcular atletizmde 11, judo dalında 4 madalya kazandırırken, futbol ve voleybolda ise olimpiyat ikincisi oldular.

Olimpiyat meşalesi 15'inci kez yandı

Almanya'nın Böblingen kentinde yapılan ve 7 ülkenin katıldığı 15. Kardeş Şehir Olimpiyatları görkemli bir tören ile başlamıştı. Olimpiyatlara Türk heyetinden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Atlam, Meclis Üyeleri Serpil Güler, Demet Demir ve Ayşegül Karışma katıldı. Rengârenk geçen olimpiyat yürüyüşünde Bergamalı çocuklar "İzmir Marşı" söyledi. Meydan'da konuşma yapan Böblingen Belediye Başkanı Wolfgang Lützner olimpiyat ateşinin çocukları barış ve kardeşlikte birleştirdiğini söyledi. Konuşmanın ardından 7 ülke çocukları olimpiyat centilmenlik yemini ettiler. Daha sonra olimpiyat bayrağı göklere çekildi ve meşale yakıldı. Olimpiyatların sonunda da görkemli bir kapanış yapıldı. Yapılan çeşitli gösteriler sırasında katılımcı ülkeler birbirlerine hediyeler verdi. Havai fişek gösterilerinin ardından 15.Kardeş Şehir Olimpiyatları 3 yıl sonra Fransa'nın Pontoise kentinde tekrarlanmak üzere sona erdi.

Avrupa kentlerini gezdiler

Olimpiyatlar için 26 Temmuz'da yola çıkan Bergamalı sporcular yolculuk sırasında Makedonya Üsküp, Hırvatistan Zagreb, Avusturya Salzburg, Slovenya Bled, Bosna Hersek Saraybosna ve Almanya Böblingen ve Yunanistan Selanik gibi birçok Avrupa kentini gezme olanağı buldular. Selanik'te Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün evini ziyaret ettiler. Bosna Hersek'te Bergama'nın kardeş kenti Sanski Most'u gezdiler. Sırbistan Belgrad ve Bulgaristan Sofya yakınlarında mola verdiler. Böylece toplamda 5800 kilometre yol kat ederek 9 ayrı ülkeden geçtiler. Bergamalı sporcular çeşitli ülkelerin insanları ile bir araya gelerek kültürlerini gözlemleme şansı yakaladılar. Türkiye'ye ise Edirne üzerinden giren sporcular, Selimiye Cami'sini de görerek Bergama'ya ulaştı.

Ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik

Kardeş Şehir Olimpiyatları'nın dünyanın en güzel dostluk, barış ve kardeşlik organizasyonlarından biri olduğunu belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; "Üç yıl önce 2014'te gururla ev sahipliği yaptığımız Kardeş Şehir Olimpiyatları'nın coşkusunu bu yıl Böblingen'de yaşadık. Farklı ülkelerden, farklı kültürlerden dostlukların, kardeşliklerin kurulduğu ve buluştuğu bir organizasyondu. Çocuklarımız çok farklı deneyimler kazandılar. Oldukça çekişmeli ve heyecan dolu müsabakalar izledik. Centilmence yarışarak bizlere bu güzel karşılaşmaları izleten tüm sporcularımıza ve elde ettikleri başarılar ile ülkemizi ve Bergama'yı gururlandıran gençlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Türkiye’yi Bergama’nın Temsil Ettiği Olimpiyatlar Sona Erdi

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894