• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 16 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 13 °C

Türkiye'nin En Hızlı'ları İzmir’den

Türkiye'nin En Hızlı'ları İzmir’den
Türkiye'de atletizm alanında çocuklara yönelik olarak düzenlenen en geniş kapsamlı spor etkinliği “Cheetos Türkiye’nin En Hızlısı” ilköğretim çağındaki milyonlarca çocuğun katılımıyla

TÜRKİYE'NİN EN HIZLI'LARI İZMİR’DEN

Türkiye'de atletizm alanında çocuklara yönelik olarak düzenlenen en geniş kapsamlı spor etkinliği “Cheetos Türkiye’nin En Hızlısı” ilköğretim çağındaki milyonlarca çocuğun katılımıyla 11 ilde yapılan bölge finallerinin ardından İstanbul Enka Sadi Gülçelik Atletizm Salonu'nda gerçekleşen Büyük Türkiye Finali ile sona erdi. Türkiye’nin en hızlı çocuğunun belirlendiği yarışmanın final gününde Ceyda Düvenci ve ünlü Triatlon milli atleti Bahar Saygılı çocuklarla bir araya geldi. Yarışmaya İzmir’den katılan Simay Özçiftçi ve Emir İlbasan 13 yaş kategorisinde birinci olarak ‘Türkiye’nin En Hızlısı’ unvanını kazanarak spor hayatlarına önemli etkileri olacak ödüllerden yararlanma ve Avrupa Atletizm Şampiyona’sını Amsterdam’da izlemeye hak kazandılar.

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün inisiyatifi ile Türkiye Atletizm Federasyonu'nun desteği ve ORG Sports'un organizasyonu ile düzenlenen “Cheetos Türkiye’nin En Hızlısı” finalinde kendi yaş kategorilerinde birinci gelen toplam 10 çocuk, “Türkiye'nin En Hızlısı” unvanına sahip oldu. Yarışmada dereceye giren minikler, madalyalarını ve ödüllerini, İstanbul Atletizm İl Temsilcisi Salih Nathur ve PepsiCo Kıdemli Kurumsal İletişim Müdürü Didem Şinik’in katılımıyla düzenlenen ödül töreni ile aldı. Yarışmaları değerlendiren Ceyda Düvenci, bu önemli spor organizasyonunun bir parçası olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Çocuklara her şeyden önce spor ve hareketli yaşam kültürü aşılanması gerektiğine inandığını ifade eden Düvenci, bu amaca hizmet eden Cheetos Türkiye'nin En Hızlısı Yarışması'nın çok önemli bir eksikliği doldurduğunu söyledi.

İlköğretim çağındaki çocukların sporla tanışmasını ve ülkeyi uluslararası düzeyde temsil edecek sporcuların yetişmesini amaçlayan "Cheetos Türkiye’nin En Hızlısı" yarışmasının Büyük Türkiye Finali'nde ülkenin dört bir yanından 400 çocuk Türkiye'nin en hızlısı olmak için yarıştı. Kendi yaş grubunda ilk üçe girme başarısı gösteren minik sporcular, yarışmaya katıldıkları yıldan sonraki eğitim öğretim süresi dahilinde aylık burs almaya hak kazandı. Büyük finalde birinci gelerek Türkiye'nin en hızlısı unvanını kazanan sporcular, kazandıkları bursun yanı sıra Amsterdam’da düzenlenecek Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nı yerinde izleme fırsatına kavuştu.

İstanbul Atletizm İl Temsilcisi Salih Nathur ise çocuklara düzenli spor yapma alışkanlığının özendirilmesi ve yarışma tecrübesinin kazandırılmasını sağlayan “Cheetos Türkiye'nin En Hızlısı” yarışmasının önemine değinirken, dereceye giren çocukları spor hayatlarının tüm aşamalarında desteklemek için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Atletizm şampiyonlarının listesi:

Yaş kategorileri

10 yaş Eskişehir’den Elif Aydın ve İstanbul’dan Kaan Kaymak
11 yaş İstanbul’dan Selen Bozok ve Tokat’tan Abdülkadir Ateş
12 yaş Gaziantep’ten Beyzanur Seylan ve İstanbul’dan İsa Hasanoğlu
13 yaş İzmir’den Simay Özçiftçi ve Emir İlbasan
14 yaş Ankara’dan Selen Temurer ve Kayseri’den Ferhat Ayar

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894